jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Čabraka

Čabraka
nahoru
Čabraka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

1 uzené koleno, 2 bobkové listy, 4 celé pepře, 2 kuličky jalovcového koření, 4 nová koření, cibule, 5 brambor, kořenová zelenina, kysané zelí, fazole sterilované ve slaném nálevu, namočenou hrst sušených hub, kelímek zakysané smetany, popř.jíška.

Postup přípravy receptu

Uzené koleno uvaříme do měkka spolu s cibulí a kořením, scedíme a po zchladnutí maso nakrájíme na kostičky. Mezitím vaříme ve vývaru z kolena brambory, kořenovou zeleninu a namočené houby. Když je zelenina měkká, přidáme pokrájené zelí a okapané fazole. Ještě chvíli povaříme. Komu se zdá polévka málo hustá, může zahustit jíškou, ale většinou to není třeba. Po odstavení vmícháme kysanou smetanu a nakrájené maso, můžeme dosolit, ale vývar z kolena bývá slaný dost.

Poznámka

Čabraka byla pestrá deka, která se dávala pod koňské sedlo. Polévka je pestrá použitými ingrediencemi a hřeje - jako deka :)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Čabraka"

autor: zizala
vloženo: 14.03.2012 10:26:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: Děkuji, recept vznikl spojením dvou receptů z různých období mých pokusů v kuchyni smajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 14.03.2012 10:20:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je krásny. smajlik Veľa vecí mi tu uniklo, aj toto. Odkiaľ pochádza táto polievka?

autor: Jikotka
vloženo: 02.03.2009 15:26:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bodík jsem dala já,protože se na čabraku chystám a moc se mi to líbísmajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 02.03.2009 11:58:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, to neřeš...smajlikTřeba se vyrušily jedničky a ty horší známky a výsledek je nulasmajlik Pro mě je nejdůležitější, že chutnásmajlik

vloženo: 01.03.2009 19:11:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápu, že tady je 0 plusů, zvlášť, když vím a taky mi to ukazuje, že jsem tu polévku hodnotilasmajliksmajlik

autor: Štefánek Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2009 11:53:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tato polévka je opravdu moc dobrá napoprvé uvařená jak chutnala celé rodině, smajlik syn si jí na víkend obědnal znovu. Díky za dobrý receptsmajlik

autor: zizala
vloženo: 29.12.2008 15:52:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, díky za fotkusmajlik A mám velkou radost, že Ti chutnalo. smajlik

vloženo: 29.12.2008 12:47:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ladi ze žeber a masa tam bylo až moc! Já jsem včera totiž nakládala ten Bůček pantůček a ten se taky vaří. Tak jsem ten vývar z bůčku rovnou nechala i s tím kořením a dnes jsem jen přidala ta žebírka a ne z obchodu, takže pořádně masitá, malinko přidala vody a všechno, co tam mělo být. No, je to fakt polívka s velkým Psmajlik

autor: spagetka
vloženo: 29.12.2008 12:38:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Foto hezké, z čeho to, Jani, bylo? - ze žebírek nebo kolínka?

vloženo: 29.12.2008 12:35:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem si dovolila přidat foto a kdo nezkusil tuhle manu božskou, neví o co přichází!smajliksmajlik

vloženo: 22.12.2008 20:29:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to já se Svatým obdivuju, protože já bych si tak jak oni nedokázala odepřít spoustu věcí a jiných požitků. A naši předkové byli v pohybu a tak ty kalorie spálili. A když ne, tak vypadali jako herec, co hrál mistra Kondelíka. Ale neřešili to pořád, jako že jsou při těle. To se rozumnělo samo sebou, v tom byla jejich důstojnost. Hubeňouři nebyli v módě.smajliksmajliksmajlik

vloženo: 22.12.2008 20:22:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se svatým nijak neobdivujismajlik, ale můj děda se dožil požehnaného věku a vlastně i babička. Celý jejich život byl z dnešního pohledu jeden veliký jed. Sádlo, vajíčka (s oblibou syrové, prý na hlas) klobásy naložené v sádle, vepřové maso, uzené a já nevím, co všechno. Nic se nevyhodilo, všechno se spotřebovalo a když byli mastní, až za ušima od toho všeho,děda si mazával tím vlasy a že měl teda kštici!!smajliksmajlik Dnes se všichni snažíme žít zdravě, samá šunka, žádná syrová vejce, sádlo má cholesterol, jíme margaríny, které by naši staříčci ani neochutnali, protože je to hnus. Takže, uzené jednou za čas si dám a vývar taky. Taková kapustnice, jejda, mňam!!smajlik

autor: zizala
vloženo: 22.12.2008 19:17:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V pohodě, rejpání v dobrém mi nevasmajlikA s těmi svatými máš svatou pravdusmajliksmajlik

vloženo: 22.12.2008 19:15:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já taky neřikám, že z toho někdo umře smajlik. Jen jsem trochu rejpla smajlikjá už jsem taková. A taky netvrdim, že není dobrá. Vlimla sis, že všechny příjemné a dobré věci jsou buď nezdravé nebo nemravné?smajlik Proto se lidi Svatým tak obdivujou. smajlik

autor: zizala
vloženo: 22.12.2008 12:25:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oli, když to koleno před vařením pořádně kartáčkem omyješ, hodně škodlivin (netvrdím, že všechny) odplave. Já tuhle polévku vařím tak 1-2x do roka, to není toliksmajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 22.12.2008 10:46:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se přiznám, že když peču šunkafleky, tak ve vodě z uzeného povařím flíčky.Asi to opravdu není moc zdravé, ale těstoviny mají pak úžasnou chuť a čtyřikrát do roka se snad nic nestane.

autor: Merylas
vloženo: 22.12.2008 08:06:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oli, možná máš pravdu, ale občas vývar z uzeného taky použiju. Nemám uzené zas až tak moc často, naposledy jsem použila na zelňačku. A když se člověk zamyslí, tak ty různé soli, dochucovadla, zvýrazňovače chutí a nevím co všechno ještě, je to dnes skoro ve všem.

vloženo: 21.12.2008 23:41:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naši předkové říkali, proti gustu žádný dišputát. Komu chutná, ať mu slouží, ale myslím, že voda z uzeného masa je dost nezdravá. Vyvaří se do ní všechny ty sole, ve kterých je to předtím naložené a také to, co to vezme při uzení.

autor: zizala
vloženo: 21.12.2008 18:56:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Žebírka taky můžou být i když, kolínko je kolínkosmajliksmajlik

vloženo: 21.12.2008 18:51:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetko, bych řekla ozón a ty láska?smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 21.12.2008 18:50:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda zizalo, hned to dávám do oblíbených, určitě to nemusí být zrovna koleno, že? Budu mít domácí žebírka, už se těšíím! Po Silvestru se hodí!!!smajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.12.2008 18:49:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kam na to chodíš - jo, tohle udělám. pozítří - to zas bude láááskysmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

šunkafleky recept čabraky na matrace uzená polévka nezdravá vývar z bůčku recept na konske mnamky štefánek martin polévka z uzeného kolena magdalenka.cz recept vepřové koleno v marinádě do ceho nalozit kure pro uzeni bůček jak ovar naložené koleno čabraka koreni uzeno koleno polívka cabraka jak udělat čabraku naložené klobásy čabraka polévka naložené uzené koleno šunka fleky koňská čabaka uzené koleno vývar polévka čabraka co je čabraka naložený bůček čabraky na prsa šunkafleky koreni cabraka bůček naložený šunkafleky zapečené s brokolicí uzení kolena naložení recept čabrraka čabraky. cz šunkafleky z uzeneho masa čabraka nalozeni lososa pred uzenim cabraky recept naloženi masa na uzení naložení kolena nalozeni bucku na uzeni čabraka recept do ceho nalozit koleno na ovar domc koenov dochucovadlo




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz