jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pelmeně

Pelmeně
nahoru
Pelmeně Pelmeně
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté maso

Suroviny:

330 g mouky – v poměru přibližně 1 díl hladké a 1 díl polohrubé,
1 vejce,
½ lžičky soli ,
120 ml studené vody,
1 vejce na potření těsta

masová nádivka:

200 g mletého hovězího masa,
200 g mletého vepřového masa,
1 malá cibule,
špetka cukru,
30 ml vody,
20 g másla,
pepř,
sůl,
kysaná smetana a kopr

Postup přípravy receptu

1. Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici.

2. Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet.

3. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, která potřeme vajíčkem, doprostřed vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamačkáme a cípy spojíme k sobě.

4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8–10 minut, scedíme, promastíme máslem.

Poznámka

Podáváme s kysanou smetanou a snítkou kopru.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pelmeně"

autor: nela (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.03.2014 11:09:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V tom pripade aspon vime, odkud to berou oni ;) nemam nic proti, ten recept je fakt skvely, ale vite co :/

autor: spagetka
vloženo: 30.03.2014 09:31:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nela: podívejte se na datum přidání tohoto receptu - 2008 a na datum, kdy tento pořad vysílali Kluci v akci.smajliksmajliksmajlik Rok výroby: 2014 a navíc foto přidala své kuchařka, která to udělala.

autor: nela (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.03.2014 09:23:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A cely recept krasne zkopirovany od Kluku v akci ;)

autor: Míla (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2014 18:04:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můj děda tenhle recept přivezl z Ruska, když tam byl jako legionář, a nejradši to měl s ředěným octem a pepřem.

autor: dcludek (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.05.2012 10:31:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdeno:Jakou mají úpravu ty brambory?Jen ovařené ve slupce a osolené?Nebo?

autor: Mesic
vloženo: 03.03.2012 20:04:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkuste místo octa citron - hodně! To je prostě bomba!

autor: rudy (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2011 18:14:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja je posipu parmazanem a navrh dam horcici s kecupem to je basta

autor: Zdeno (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2010 19:04:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...smajliksmajlik

autor: Zdeno (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2010 19:03:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...smajliksmajlik

autor: Alenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2010 19:12:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A K TOMU TIPICKÁ HOŘČICOVÁ OMÁŠKA ZE SMETANY A HOŘČICE...MŇÁÁÁÁM!!! smajliksmajlik

autor: Alenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2010 19:11:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik VYNIKAJÍCÍ RECEPT...MÁM HO UŽ PO MÉ PRABABIČCE...ALČAsmajlik smajlik

autor: helera
vloženo: 15.04.2010 15:32:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já je vařím stejně, jen přidávám do osolené vody bobkový list.Jíme je s kysanou smetanou a s vývarem, ve kterém se vařily. Jo, a VŽDYCKY si tím prvním spálím jazyksmajlik

autor: pepe (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.03.2010 07:33:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak co jak jesmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 14.11.2009 12:44:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elisko, můžeš to polít másle, pak klidně zakysanou smetanou, můžeš taky třeba osmažit cibulku, škvarky a můžeš k nim udělat třeba špenátek-možností je plno a věř, že ten recept NEMÁ se smutkem nic společného, já bych se u toho blahem chechtalasmajliktak vyzkoušej něco a pak písnismajlik

autor: Eliska (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2009 12:21:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hodinu jsem se s tim patlala a jako .. jak to ma chutnat? :D .. prijde mi to jako to nejsmutnejsi co jsem kdy jedla :((

autor: julča (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2009 12:21:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pelmeně se mohou podávat s čím koliv, podle chuti např. s octem, smetanou, máslem a nebo já dělám omáčku(nastrouhaná rajčata, čerstvý i zavařený okurek,rozmačkaný česnek, protlak, malinko octu, popepřit, pořádně osolit, okořenit dle chuti a zředit s vodou). Je to výborné! S ruskou kuchyni můžu poradit.

autor: majkwill (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.09.2009 19:15:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes je jdu zase delat uz uz se na to tesim a nacpu si pupika az mi poleze snura ven.ty brdo ale nesnasim tu dobu nez to udelam to vzdycky trpim hlady . taky vam to tak dlouho trva.je sice pravda ze ja je delam uplne rucne takze se s tim piplam

autor: Bibinka
vloženo: 07.07.2009 13:03:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Světlanko, ty mi ale děláš chutěsmajlikže já k vám včera na ně nezajelasmajlikje to moje supr papůsmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 07.07.2009 12:42:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

....včera jsem je dělala a jako vždy výborné...ale - zkuste do těsta dát 1 PL oleje...těsto je daleko pružnější a netrhá se i když ho vyválím úplně tence....smajliksmajlik

autor: Petrr
vloženo: 04.07.2009 08:25:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pelmeně jím od mala a vždy se na ně těšímsmajlikjsou skvělé je to na bodík.

autor: babigol (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.06.2009 23:09:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já je papám se speciál hořčicovou omáčkou podle pí.Veškrňové ze sibiře./ pravé Sibiřské pelmeně /

autor: Mirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2009 13:26:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S tím octem je to pravda, recept na pelmeně mám od své babičky, která za války ubytovávala jakéhosi ruského vojáka a recept jí věnoval. Ocet se samozřejmě musí naředit, ale výborné jsou i jen s máslem. Já bych se jich \"užrala\".

autor: Bibinka
vloženo: 13.03.2009 19:10:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jedině se šťávou z citronu, je chutná, zdravá a ocet mi vůbec nechutná. Pak poliju máslem, ale brzy vyzkouším s tou zakysanou smetanou, moc mě to láká.smajlik

autor: boruvcak (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2009 18:56:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na Ukrajině jedině s octem, ale mají nějaký jiný ocet. Když je dělám z našeho tak to není přesně ono.smajlik

autor: majkwill (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.03.2009 19:16:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja je znám fakt jenom s octem. Dam si ale poradit a az si je budu delat dnes, nebo zítra a nebo pozitrismajliksmajliksmajlik tak to vyzkousim s tou smetanou.Jinak dobrou chut jo a bavil jsem se s lidmi a mame tam davat i trosku uzeneho ze jsou pak o moc chutnejsi

Zdarec Barec

vloženo: 06.03.2009 10:15:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to trochu, jako žabí huby, ale většísmajliksmajlik

vloženo: 06.03.2009 09:51:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V týdnu je musím mít. A bodík.smajlik

autor: tejaja
vloženo: 06.03.2009 09:49:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Laďka, tú knihu mám, pozriem sa, díky dievčatá za radusmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 06.03.2009 08:02:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Majkwil, my taky doma děláme polité octem a omaštěné - ale sádlem...bez pepře...kalorická bomba, ale mňamka....smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 05.03.2009 19:01:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Majkwill, ráda s Tebou souhlasím. I já je miluju a jedla bych je denně,smajlik než bych se jich přejedla a nebo si je zošklivila. Já je teda polévám máslem a zastříkám citronem-dost. Ovšem, jak píše tejaja d tou zakysanou, to určitě vyzkouším. A nech si chutnat, docela Ti závidím...smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 05.03.2009 18:16:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terezko v Kuchařce národů bývalého SSSR je varianta Ukrajinské pelmeně a opravdu se polejí 1 lžící octa a 1 lžící másla a opepří. Jinak ten polévkový bujon tam je taky.

autor: maris
vloženo: 05.03.2009 18:06:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terezko, já jsem to tedy nikdy nejedla, ale mám dojem, že jsem někde četla, že se pelmeně octem polévají. Zkusím to někde najít, nebo třeba se nám někdo ozve, kdo nám o tom něco řeknesmajlik

autor: tejaja
vloženo: 05.03.2009 18:00:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pelmene s octom ?smajlik Pelmene sa podávajú s kyslou smotanou ako je v recepte alebo s bujónom v šálke, poctivým, nie z kocky.

autor: majkwill (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2009 17:43:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

neznám nic lepšího než pořádně osolit opepřit a polejt octem je mna mna asi si je pujdu udelatsmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 26.01.2009 16:51:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ty já úplně miluju a dělám si je často, protože jsem si na nich pochutnávala a zároveň vyfotila nedávno přidávám fotičky a 1smajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

ukrajinské pelmeně recept pilmeně recept na pelmeni sibiřské pelmeně recept pelmeni mäsové pelmene ukrajinské pelmeně pelmeně omáčka ukrajinská kuchařka pelmene recept jahodové pelmeně pravé pelmeně pelmeně recepty pelmeně recept s bramborama forma na pelmeně recepty na pelmeně ruské pelmeni pelmene recept ruske těsto na pelmeně omáčka na pelmeně recept na ruske pelmene pelmene ruske ruské pelmeně forma na ukrajinské pelmeně forma na pelmeni recepty-pelmeně pelmeně recepty pelmeně palmeně pelmeň pelemene recept pelmeně forma pelmeně - recept ruská kuchyně recepty ruské pelmeně recept recept na pelmeně pelmeni recept recept pelmene jak uvařit pelmeně pilmeni ruský pelmene pelmeni




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz