Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně

Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem, které je oblíbené i v dalších částech světa. Připravit si jej můžete na mnoho způsobů.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 12:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 422 kJ / 2 013 kcal
Bílkoviny133,76 g
Tuky51,04 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,02 g
Sacharidy248,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bbarbara

11. 12. 2020 08:18

:yes:

maro67

17. 11. 2016 19:31

Parmazan nema nic spolecneho s ruskou kuchynirudy:

maris:

S.M.

18. 7. 2016 15:19

jen tam btw. na fotce nemáte pelmeni, ale vareniky. pelmeni se na konci slepí;-)

Josef Babáček

18. 9. 2015 15:20

nela:Dík za recept,myslím, že je srozumitelný . Zítra se do něho pustím a už teď se na výrobky těšímwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/11.gif

nela:

tejaja:

tejaja tejaja

5. 8. 2015 18:00

Jarka Malá: Ide tam štipka cukru, tá zvýrazní chuť. Rozhodne nemožeš od štipky cukru čakať sladkosť. Takže nijaké brrrr.;-)

Jarka Malá

5. 8. 2015 12:27

Proč cukr, je to omyl? Brrrrrr!:-Ojarkam@email.cz

nela

30. 3. 2014 11:09

V tom pripade aspon vime, odkud to berou oni ;) nemam nic proti, ten recept je fakt skvely, ale vite co :/

spagetka spagetka

30. 3. 2014 09:31

nela: podívejte se na datum přidání tohoto receptu - 2008 a na datum, kdy tento pořad vysílali Kluci v akci.;-);-);-) Rok výroby: 2014 a navíc foto přidala své kuchařka, která to udělala.

nela

30. 3. 2014 09:23

A cely recept krasne zkopirovany od Kluku v akci ;)

Míla

16. 1. 2014 19:04

Můj děda tenhle recept přivezl z Ruska, když tam byl jako legionář, a nejradši to měl s ředěným octem a pepřem.

dcludek

2. 5. 2012 10:31

Zdeno:Jakou mají úpravu ty brambory?Jen ovařené ve slupce a osolené?Nebo?

Mesic

3. 3. 2012 21:04

zkuste místo octa citron - hodně! To je prostě bomba!

rudy

11. 12. 2011 19:14

ja je posipu parmazanem a navrh dam horcici s kecupem to je basta

Zdeno

25. 6. 2010 19:04

To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...:-p:yes:

Zdeno

25. 6. 2010 19:03

To si robíme každý týždeň a to s mäsom,tlač.zemiakmi poliate smaženou cibuľkou,tvarohom poliate maslom pos.cukrom a kakaom ,je to fajn...:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pilmeně palmeně těsto na pelmeně pelemeně omáčka na pelmeně pilmeni ukrajinské pelmeně bez masa pelmaně ukrajinská kuchařka pelmeně omáčka pelemeni pravé sibiřské pelmeně pelmeše pelemene recept kluci v akci pelmeně pravé ruské pelměně mouka ze sibiře pelimeni recepty-pelmeně ruská kuchyně recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, vejce, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, cibule, cukr, pepř mletý, sůl, olej, máslo, smetana kysaná, kopr

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1n