Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2020 15:41
Teď jsem je dopekla z poloviční dávky na zkoušku. Recept jsem dodržela jen na poloviční dávku jsem dala celou a půl lžičky koření. S těstem se mi pracovalo OK. Trošku jsem se bála, když jsem začala válet, že praská a měla jsem dát víc másla jak tu všichni psali, ale nakonec to žádná tragédie nebyla! :) Horkovzdušná trouba 170, 7 minut. Nevím, nezdály se mi hotový tak jsem to tam ještě na minutu šoupla. Takže 8 minut cca. Zkoušela jsem tenčí - ty trošku zezlatověly a tluščí ty si zachovaly světlou barvu. Tenčí trošku křupavý, ale zuby si o to fakt nevylámete. Tluščí měkký. Za mě super.
PS: Poloviční dávka je cca jeden plech - cca 30 kousků, ale záleží jaké máte vykrajovátka, že :) Já dělala variaci koček, nějaké menší některé větší.
PS: Poloviční dávka je cca jeden plech - cca 30 kousků, ale záleží jaké máte vykrajovátka, že :) Já dělala variaci koček, nějaké menší některé větší.
1. 12. 2019 23:56
Dělám je už několikáté Vánoce. Jsou skvělé. Dnes opět už jsou v krabici.
18. 12. 2018 19:17
Výborné perníčky Dnes jsem je vyzkoušela z poloviční dávky a budu dělat znova
16. 12. 2018 18:52
Dnes jsem delala, jsou vyborne, s testem se dobre pracovalo, medu jsem pridala 2 lzice, ale teda vrchovate a koreni do perniku 2,5 kavove lzicky. Po upeceni jsem nepotirala syrovym vajickem, nemam rada tepelne neupravene vejce kvuli salmonele, protoze je jedi hlavne deti. Ale i tak jsou hezke, mekke a brzy budeme zdobit...
12. 12. 2018 21:35
Perníčky jsou výborné, udělala jsem další várku a přidala více medu a dávám prášek do perníku tak místo sody a přidala kakao, jsou vynikající. Akorát ty první jsou už tvrdé,přitom byly úplně měkoučké, tak jsem zvědavá jestli ještě zmeknou, teď jsou v chladu, tak to může být i tím, že?
10. 12. 2018 00:08
Perníky jsou moje nejoblíbenější vánoční cukroví. Letos jsem podle podle tohoto receptu. Dala jsem 2 lž. koření (a klidně bych příště ještě jednu přidala) a mouky bylo taky malinko víc. Jinak jsem přesně dodržela recept. V ledničce jsem nechala odležet 24 hodin. Krásně se s testem pracovalo, stačilo lehce podsypat, nic se netrhalo a nelepilo. Pekla jsem na 160C 9 min. Na první pohled se mi zdaly světlejší, ale po potreni zloutkem dostaly krásnou barvu a lesk. Nechala jsem chladnout na plechu. Po vychladnuti úžasne mekke, nepreslazene a mají výbornou pernikovou chuť. Pravda, nevoní tolik, jak jsem zvyklá. Uvidíme, jestli nebudou tvrdnout. Zítra budu zdobit a asi preventivně šoupnu do krabice jablko. :)
6. 12. 2018 18:13
Dnes poprvé perníčky, tento recept je super, měkké hned po vychladnutí. Vyzkoušela jsem natřít žloutek před pečením, taky super, jsou lesklé...Uložila jsem si do oblíbených, za rok opakovačka. Moc děkuji paní Janě, jsou výborné...
1. 12. 2018 19:13
Dnes jsem vyzkoušela. Příprava jednoduchá, neumím péct sladké tak oceňuji! Nebyl čas nechat do druhého dne, ale i tak jsou moc dobré a zatím opravdu měkké! Snad neztvrdnou jako ty co jsem pekla naposledy. Prozatím za mě palec nahoru
29. 11. 2018 20:48
Nicole.H: Já pekla včera na 160 a 12-14 minut. Když na ně zatlačíš prstem musí být ještě trošičku měkké , ale vespod už ne !
Když otevřeš troubu a čichneš, musí být cítit koření a ne syrová mouka, tehdy jsou hotové! Když ne, klidně v přidej teplotu a čas. Dávám 2,5 ČL koření na 1 těsto a ochutnám, než dám odležet jestli je v tom dost koření.
První várku hlídej, každá trouba peče jinak ! Moje například o 10 stupňů míň než je na termostatu nastaveno. Přeju dobré pečení.
Když otevřeš troubu a čichneš, musí být cítit koření a ne syrová mouka, tehdy jsou hotové! Když ne, klidně v přidej teplotu a čas. Dávám 2,5 ČL koření na 1 těsto a ochutnám, než dám odležet jestli je v tom dost koření.
První várku hlídej, každá trouba peče jinak ! Moje například o 10 stupňů míň než je na termostatu nastaveno. Přeju dobré pečení.
29. 11. 2018 18:20
Dobrý den, mám dotaz Zkoušel ste někdo perníčky upéct z poloviční dávky? A na kolik kusů to případně vyjde? Děkuji za odpověd
22. 11. 2018 09:28
Lenna86: samotnou špaldovou mouku bych nepoužila, ale děla jsem ze žitné mouky a parníčky jsou super.
25. 8. 2018 06:37
Zkoušeli jste někdo nahradit mouku za spaldovu hladkou?? Byly stejne dobre?
27. 3. 2018 14:59
Katchabis:
Barva?
Já potírám vejcem PŘED pečením...
No, to jste ale nemohla tušit, že
Barva?
Já potírám vejcem PŘED pečením...
No, to jste ale nemohla tušit, že
27. 3. 2018 14:34
Tak první várka bez medu upečená a musím říct že teda nic moc... Na chuť nejsou moc sladké a na pohled jsou takový hrozbě světlý... Takže si je určitě hrozně rád dá můj muž, protože ten sní úplně všechno a jinak večer znovu a snad už správně
27. 3. 2018 08:49
Katchabis:
No, samotného by mě zajímalo, bude-li v tom jaký rozdíl, ale předpokládám, že moc velký neééé
Prosím, zadělejte nové těsto a posléze upečte dvoje perníčky a napište, jak to dopadlo
No, samotného by mě zajímalo, bude-li v tom jaký rozdíl, ale předpokládám, že moc velký neééé
Prosím, zadělejte nové těsto a posléze upečte dvoje perníčky a napište, jak to dopadlo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 11 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 17 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 17 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 3 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 4 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 5 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 5 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 5 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů