Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí a kuřecí výpečky

Zpravidla pod pojmem výpečky si představíme maso tučné a vepřové. V tomto receptu vás jistě osloví o poznání dietnější verze výpečků z krůtího a kuřecího stehna. Díky použití horních stehen zůstane maso šťavnaté.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

9. 5. 2013 15:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie285 kJ / 68 kcal
Bílkoviny1,95 g
Tuky0,33 g
Vláknina8,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

26. 3. 2021 08:26

oring: Děláte si srandu? Spodní stehno-palička, horní stehno- větší zbytek či vršek stehna. Nemusí to být technický název, ale mezi kuchaři se to tak přece říká.

Eja57 Eja57

25. 3. 2021 19:17

oring: odkaz od Bofinky nestačí? On krocan nemá nohy, jen křídla:-?:omg:

oring

25. 3. 2021 19:13

Dajda: recept máte dobrý, ale o zvířatech toho moc nevíte. Až mi toho krocana se stehny místo křídel přivedete, tak potom se můžeme bavit dále. A dobré zuby až budete dělat španělské ptáčky ze zadního hovězího z plece. I tuto kravinu jsem už v letácích četl. :no:

Dajda Dajda

25. 3. 2021 15:12

bofinka: :yes: Že něco neznáme, ještě neznamená, že to neexistuje! :-D

Dajda Dajda

25. 3. 2021 13:30

oring: Chce to dobře porozumět vlastnímu jazyku a taky si představit krůtu, jak vypadá, když je živá a vcelku. Možná to bude jako s tím kedlubnem / kedlubnou. Vám sice nevyrostla, ale autorům akademického slovníku jazyka českého nejspíše ano, znají totiž obě varianty tohoto slova! ;-)

oring

25. 3. 2021 12:46

Dajda: dnes jsem receptik použil jako maso do kološvárského zelí. Je Moc dobré, takže se v tom nechci dál rýpat. Použil jsem krůtí prsa. Přesto ale trvám na tom, že krůtu ani krocana s hornimi sthehny jsem zatím nepotkal. Je to podobně jako s kedlubnem. Ten mi na záhoně roste. Ale kedlubna mi tam nikdy nevyrostla. :-((

Dajda Dajda

15. 10. 2020 05:55

oring: Vážně ne? Prodávají se balená v supermarketech a někdy i v masně, mohou být i vykoštěná. Nebo prostě celá stehna oddělte v kloubu a "paličky" zpracujte jinak.

oring

14. 10. 2020 21:54

Receptík se mi líbí a rád bych si ho udělal. Jen nevím kde vzít od drůbeže ta horní stehna????. Znám jen stehna a křídla ????.

Jikotka Jikotka

12. 10. 2013 15:28

1974andrea:Díky za fotku...

1974andrea 1974andrea

12. 10. 2013 12:34

Jikotka:Jiřinko, dnes jsem zase dělala krůtí výpečky ze stehna, přidávám ještě česnek, jen kmín bez jiného koření a trochu sádla. My jsme si moc pošmákli. Posílám fotky;-)

Dana61

10. 5. 2013 10:59

výpečky jsou prostě výpečky:yes::-D také dělám;-)

1974andrea 1974andrea

9. 5. 2013 18:26

Taky dělávám z krůtích stehen, ale bez Zlatého kuřete, jenom kmín;-)

maris maris

9. 5. 2013 16:14

Souhlasím s Magdalenkou;-):-p:yes::yes:

Jikotka Jikotka

9. 5. 2013 16:12

magdalenka:Díky :-D Měla jsem takové nanicovaté maso,tak jsem ho zpracovala takhle a bylo to výborné :-p:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: výpečky z krůtího masa vypecky z kuřecího masa vypečky z krutího výpečky kuřecívypečky krůtí horní stehno recept vypecky z kureciho recept na vypečky krutí a kuřecí maso recepty krůtí horní stehna recept krůtí výpečky se špenátem kachní výpečky krůtí horní stehno recepty výpečky z kuřecích prsou kuřecí vípečky drůbeží výpečky kuřecí výpečky na česneku vypečky s kuřecího masa nejlepší recepty z krůtího masa recept na krůtí horní stehno

Suroviny: cibule, cibule červená, koření zlaté kuře, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Krůtí a kuřecí výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGyw