Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříšková krupicová halva

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

3. 6. 2013 14:42

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nutriční hodnoty

Energie11 928 kJ / 2 851 kcal
Bílkoviny42,00 g
Tuky93,33 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy457,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 3. 2019 21:03

werwer77: Samé dobré suroviny, podezřívám ořechy - když jsou dlouho vyloupané v teple, tuk v nich se pokazí a strašně páchnou , jako staré sádlo.;-(

werwer77 werwer77

19. 3. 2019 19:15

Normalne tento typ chalvy miluju, jim ji casto v indicke restauraci. Tak jsem si rekla, ze ji zkusim doma. Recept jsem dodrzela na 100 %, vysledek vypadal rovnez stejne, jako obrazek. Chut ale byla odporna. Smrdelo to jak skvarene sadlo. Uz nebudu opakovat. :no:

danielle72 danielle72

20. 1. 2017 21:31

Sarovka: To jsem moc ráda... :-K Už jsem ji dlouho nedělala, a tak děkuji za připomenutí :-)

Sarovka

16. 1. 2017 20:45

Halvu si občas dělávám. Nyní jsem ji udělala podle tvého receptu. Je výborná:yes: S oříšky je sytá, ale tak dobrá:-K Děkuji

danielle72 danielle72

29. 5. 2014 10:13

Ufo: Leni, děkuji za podporu:-K, nějak jsem neměla sílu na to reagovat; a Ty jsi to teď udělala za mě ;-)

V únoru jsem tuto halvu nesla na ochutnávku do místní "africké" restaurce, kde ji majitel hned zařadil na menu. Během pár dní mi vynadal, že si z něj dělají všichni (samozvaní znalci) legraci, že to žádná hlava není, protože tam není již zmíněný sezam atd. atd.... "Logicky" pak vynadal mně...

Někteří by zkrátka měli více číst a méně kritizovat, ale za mě: asi nemá moc cenu s tím bojovat;-)

Ufo

29. 5. 2014 05:31

Lenka : Mýlíš se. Kromě toho mála, co znáš (tedy druhu chalvy z olejnatých semen - mňam), existuje ještě mnoho dalších druhů chalvy/halvy, z nichž nejběžnější je ta pšeničná (pro nejméně 1 miliardu lidí je nejběžnější právě ta krupičná chalva), jak ji dělají např. v Indii (tam dělají i další druhy, např. z mrkve či luštěnin). Ztrapnila ses - jako většina lidí, kteří znají málo, o to však urputněji prohlašují své nedostatečné znalosti za tu PRAVOU a jedinou pravdu. Nenamáhala ses ani kouknout níže na komentář ze 03.06.2013 15:56:34, přesto přidávám odkaz na Wiki (semolina=krupice) http://en.wikipedia.org/wiki/Halva

Lenka

10. 1. 2014 21:09

Aby se to mohlo jmenovat halva, tak by to muselo obsahovat sezamovou nebo slunečnicovou pastu, ta je základem KAŽDÉ PRAVÉ halvy, krom toho, do halvy nepatří mléko, tohle co píšete je obyčejný puding s ořechy
:-O

danielle72 danielle72

4. 6. 2013 16:02

elen: Elenko, děkuji za důvěru ve mě vloženou:-8 Mně to taky moc chutnalo a jednu misku jsem snědla ještě teplou - původně jsem z ní chtěla jen ochutnat, ale nějak to nešlo zastavit, prostě nešlo :-D:-D:-D

elen

4. 6. 2013 15:22

tak jsem si to dopoledne precetla, hned jsem se do toho pustila a musim se priznat, ze jsme mela co delat, abych to jeste teple NESEZRALA-doslova. Vynikajici. Chladi se mi to v lednici, az deti dorazej, budou nadsene. Diky autorce za uzasnej recept.:-K:-K:-K:-8:yes:www.restaurante nueva bodega-calpe.com

Nikina Nikina

3. 6. 2013 21:23

:-O to je něco pro mě, sladký já můžu - moooc můžu :yes::-K

senky senky

3. 6. 2013 19:44

danielle72:Dani, brusinkový kompot;-);-)

danielle72 danielle72

3. 6. 2013 19:33

senky: Jé, Ty jsi rychlík:yes:, děkuji za fotku:-K:-K:-K. Věřím, že si v práci pochutnáte:-) Má to moc zajímavou chuť, ta opržaená krupice s oříšky/mandlemi, že?;-) A co to máš nahoře za ovoce?:-p

senky senky

3. 6. 2013 19:16

Tak Danulko:-K abys věděla, že nekecám, přidala jsem Ti bodík a i foto;-) Dala jsem míň hnědého cukru, příště dám ještě míň;-) mandle a brusinky(rozinky nemusím) a nacpala do jednoporcových silikonek. Je to tedy dobrota:yes::yes:

lenuše

3. 6. 2013 18:44

a na jahodovou variantu by stačily přisypat nasekané jahody do směsi a zamíchat. Jahodovou halvu jsem měla v indické restauraci a moc mi chutnala. Zítra vyzkouším. Díky za recept:yes:

magdalenka magdalenka

3. 6. 2013 18:28

danielle72: Ja som dostala darom chalvu z ázijskej časti Ruska a tá bola zo slnečnice. Mala som z nej zmiešané pocity, vlastne všetci u nás doma. Nie sme na taký typ sladkostí asi zvyknutí.
Ale tvoj mls sa mi veľmi páči, práve ma začala honiť mlsná.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halva recept halva co je halva recept na indická halva recept na halvu recept halva jahodova halva indicka halva krupicová chalva halva recepty indicka chalva co je to halva domácí halva indicka halva recept halva jahodová chalva z krupice ruská chalva co to je halva arabska halva recept recept na chalvu

Suroviny: mléko polotučné, cukr, krupice dětská, olej, ořechy strouhané, rozinky, rum, meruňky, brusinky

TopRecepty.cz

Oříšková krupicová halva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmA4