jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Buřtguláš

Buřtguláš
nahoru
Buřtguláš Buřtguláš Buřtguláš
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bramborová jídla

Suroviny:

1 lžíce mouka hl., 2 lžíce sladká paprika, cibule, olej, 1 lžíce mletý kmín, 1 kg brambor, 3 nožky klobásky, zakysaná smetana (nemusí být, sůl, mletý pepř

Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na jemno, brambory nakrájíme na kostičky, klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme.
Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka cca 15 min. Hl.mouku si rozkvedláme v zakysané smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme klobásky a dobře provaříme, ke konci dochutíme.

Poznámka

U nás doma ho máme moc rádi hned se po něm zapráší. Zkuste a nebudete litovat.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Buřtguláš"

autor: Pepík (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.08.2014 06:06:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Co kuchař, to jiný guřtguláš, ale jedna zásadní věc je, ža se nikdy nemá dobrý buřtguláš zahušťovat moukou.
Zahuštění musí být z cibule a brambor.(malá rada: dávat o cibuli více a část brambor nakrájet na malé kousky, které se rozvaří a guláš zahustí).
Mouka ztrhne guláši chuť !

autor: savlinka
vloženo: 04.03.2014 14:58:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také jsem dnes dělala,ale trochu pikantnísmajlikjen jsem dělala na sádle,výborné špekáčky a uzená červená paprika,gulášové koření atdsmajlik

autor: spagetka
vloženo: 05.02.2014 12:32:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jan: autorka se překlepla, opravenosmajlik

autor: Jan (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.02.2014 12:30:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

v postupu je to trošku divné,, Na oleji zpěníme cibuli, přidáme cibuli, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka cca 15 min. tak zpěnit cibuly a pak ji tam přidat?smajlik a vše podlijeme to je ta cibule a koření? a brambory tam nedáme??smajliksmajlik

autor: aginca
vloženo: 30.07.2013 18:24:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá famózně!!!
Určitě to někdy zkusíme s mamkou smajlik

autor: jameson61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.07.2013 21:30:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tu mouku prosím vás nekvedlejte ve smetaně, jenom tehdy, pokud chcete mít v guláši noky smajlik Smetanu raději zvlášťsmajlik

autor: zLoun (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2013 20:10:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vážení - žádnej olej, ale poctivé domácí škvařené sádlo. A poctivé buřty. Cibule raději víc - neškodí a zahustí - na sádle pozvolna dohněda. Teprve pak přidat buřty a pozvolna opékat. Hlavně - před přidáním papriky sundat z plotýnky, vmíchat papriku - setrvačností se krásně spojí a nezhořkne. Dále přidat vývar, brambory i s vodou, koření dle chuti a nechat dusit. Přidat pálivou papriku nebo chilli dle chuti (habaněro, chipotles, birds eye apod.) a dusit tak 20 min.
Na zahuštění zkuste lámanou pohanku... No a na závěr kelímek smetany, zamíchat a podávat... Nemá chybu...

autor: Roman (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.05.2013 13:09:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkoušel jsem tento recept a je výborný smajlik

autor: ella (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2012 11:08:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik dáváte česnek????

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.06.2012 18:04:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

empík: jooo, také ho dělám na sádle smajlik

autor: empík (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.03.2012 14:05:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pomóóóc. všude olej. smajlik proč ne sádlo????? smajlik

autor: Tomáš Fuk (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.01.2012 11:50:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý recept, děkuji za podání informace . Byl to můj první buřt guláš. Místo smetany dávám vodu.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 12.01.2009 13:54:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jarčo87, není zač, ale snažila jsem se a dala 1smajliksmajlik

autor: Jarca87
vloženo: 12.01.2009 11:41:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko máš to moc pěkné,děkuji za přidání obrázku.

autor: Bibinka
vloženo: 11.01.2009 18:34:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsme večeři dobaštili,smajlik pochutnali si a na čem?smajlik- přidala jsem fotku a do buřtguláše nedávám smetanu.http://toprecepty.cz/recept/3448-burtgulas/

autor: Bibinka
vloženo: 11.01.2009 15:24:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také dávám majoránku a česnek, chutná s chlebíkem. Dneska bude k večeři.smajlik

autor: Jarca87
vloženo: 08.01.2009 07:17:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za přidání fotky,máš to pěknésmajlik

vloženo: 07.01.2009 16:12:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marti, vypadá to úžasně, fakt! Super, dalšímu receptu přibyla fotečkasmajlik

autor: Marta
vloženo: 07.01.2009 14:30:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem gulášek vyzkoušela s troškou zakysanky, nedávala jsem jí tam s moukou, ale až nakonec (proto není tak dobře rozmíchaná smajlik ). Pro děti je tato verze určitě chutnější, jemnější. Také jsem ještě přidala majoránku a česnek.

autor: Jarca87
vloženo: 05.01.2009 13:54:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pak napište jak jste dopadly s buřtgulášemsmajlik

autor: Paprika
vloženo: 05.01.2009 13:51:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsem tedy smetanu do guláše ještě nedávala. Prubnu to a uvidíme.smajlik

autor: Jarca87
vloženo: 05.01.2009 11:33:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vařila jsem jednou ten guláš bez smetany a není to taky špatný,záleží jak kdo to má rádsmajlik

autor: Marta
vloženo: 04.01.2009 22:54:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zakysanku také nemám vyzkoušenou, ale je fakt, že když mám zbytek sladké smetany, tak do guláše 1-2 lžíce šoupnu - výborné smajlik

vloženo: 04.01.2009 22:17:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, já bych taky dala tu majoránku a česnek. Ale ta zakysaná smetanasmajlik to určitě musím zkusit!!smajliksmajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 04.01.2009 21:19:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím potvrdit, že zakysanka dělá divy!smajlikMoc dobré a jednoduché, já jen přidávám trochu majoránky, pepř a česnek.Dávám jedničku.smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak uvařit buřt guláš buřt guláš recept buřt guláš se smetanou recept burtgulaš buřtguláš recept buřtgulas na pivu buřtguláš recept video burgulas recept na buřtguláš recepty-buřtguláš recept buřguláš jak uvařit buřtguláš buřtguláš video buřt guláš video recept burt gulas buřtguláš s fazolemi recept burdgulas buřtguláš se smetanou buřtguláš na pivě buřt guláš bur gulas recept na burgulas buřtguláš buřstguláš jednoduchý buřtguláš recepty z buřtů jak se děla buřtguláš recepty burt gulas jak zahustit burtgulas guláš z buřtů recepty na buřtguláš buřguláš recept vuřtguláš recepty buřtguláš jak se vari burtgulas recept na burtgulas. buřtguláš s fazolemi domácí buřtguláš recepty buřt guláš se smetanou recept na buřt guláš buřtguláš recepty buřtguláš od šéfkuchaře




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty