Pohanka pražená
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 060 kJ / 1 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,10 g |
Tuky | 36,00 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 225,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pohanka je na trhu ve dvou základních provedeních. První jemná je pohanka bílá, kdy se semeno loupe mechanicky a pohanka tmavá – pražená, kdy se loupe termicky – zahřáním na teplotu kolem 200 stupňů Celsiových. Z bílé pohanky ještě dostaneme koupit „kaszka krakowska“ což je pohanka pomletá na jemnost – zhruba – naší krupicové kaše.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2014 21:11
23. 2. 2014 20:12
23. 2. 2014 14:44
9. 7. 2013 08:56
Mj. mi tehdy napsala:
Nikdy, tedy, mohu-li doporučit, nekupuj červenou pohanku, ta se zpracovává nešetně, proto červená, zvol raději světlou.
Na stránce http://www.pohankovymlyn.com/pohanka.php - moc hezké povídání o pohance se píše:
.....která je loupaná mechanicky (technologii mechanického loupání používá ve svém mlýně Zdeněk Šmajstrla). Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.
to pro ty, kteří se o pohanku a pokrmy z ní zajímají. Nám doma chutná moc
6. 7. 2013 23:07
6. 7. 2013 19:26
6. 7. 2013 19:14
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 10 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 10 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 15 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 15 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 1 hodinou
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 3 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 3 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 3 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pohanková mouka je skvělou surovinou pro domácí pečení. Vyzkoušejte oblíbené recepty na chléb, lívance a palačinky
Masopust končí, je tu Popeleční středa a s ní čas půstu. Co bychom měli jíst a pít během následujících týdnů? Třeba staročeskou pučálku
Další recepty
Tématické fráze: pohanka recepty šmajstrla pohanka loupaná recepty pohanka tmavá recepty pohanka tmavá pohanka loupana tmava recepty bílá pohanka pohanka zakladni recept pohanka recept oprazena pohanka pohanka recepty pohanka loupaná recept pohankovymlyn.com pohanka tmava - příprava pražená čočka recepty z loupané pohanky pohanka příprava termicky loupaná pohanka šmajstrla recepty z pohanky pohanka šmajstrla recepty jak se vaři pohanka
Suroviny: pohanka, sádlo, voda, voda, sůl
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
7 názorů