Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda do 10 minut

Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí příjemně oživí. Podle tohoto receptu je uvařená do 10 minut!

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

25. 7. 2013 21:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 531 kJ / 1 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy450,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem jednu várku marmelády ochutila skořicí a hřebíčkem. Dala jsem do 100 ml vody povařit 1 celou skořici s 10 hřebíčky. Vývar jsem nechala zredukovat na 50 ml, přidala jsem ho do šťávy a pak dále pokračovala dle postupu.

Tento recept na pikantní marmeládu plnou vitamínů (je to opravdu jen chvilka vaření) mám od zdejší kuchařinky Rebeky, za což jí velice děkuji!

Měla jsem 4,5 l šťávy, vařila jsem po 500 ml dávkách a hotová marmeláda byla do 45 minut nádherně tuhá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 9. 2023 11:56

EvaCh:Evi máš to krásně naaranžované:-8Moc děkuji za krásnou fotku:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 7. 2023 21:20

martin3: :-DMartine,moc děkuji za příjemnou chvilku strávenou čtením komentáře:-KMoc mě potěšil,pobavil a s chutí jsem se zasmála:-8Věřím,že vás registrace na Topreceptech nebude mrzet a že vám marmeláda bude chutnat hlavně na slepovaném lineckém;-)

martin3

16. 7. 2023 20:50

Dobrý den, tak tento recepis mne donutil se zde zaregistrovat. Manželka odjela na dva týdny a rybíz na ni nechtěl čekat. Ukecával jsem ho tři večery, zbytečně. Tak jsem ho otrhal a strýček Google mi našel toto. Jako správný chlap umím ocenit úsporu času. Musím však říci, že nadpis je velmi zavádějící, až lživý. Škoda, že to není trestné. Prý deset minut! Cha. Deset minut mi trvalo jen, než jsem našel mlýnek. 15 minut jsem hledal různé varianty misek, které se pod něj vejdou. Pak to šlo jako po másle. Prvních deset otočení klikou, než se mlýnek ucpal. Časem (a nebylo to jen deset minut) jsem získal rutinu v jeho čištění, takže jsem si myslel, že do půlhodiny to bude pomleto. V tom jsem zjistil, že šťáva kape kolem kliky na podlahu. Naštěstí máme velkou podlahu, takže se tam vešla hned první miska, kterou jsem vytáhl z kredence. Ve dvacet hodin jsem začal současně s prvním dílem Chalupářů a po druhém dílu jsem měl skoro pomleto. Tedy to jsem si pouze myslel. No, zkrátím to, protože umím šetřit (i Váš) čas. Marmeláda se vařila opravdu sotva pět minut (čistý čaas varu), cukru jsem dal, co jsem našel (na jeden a půl kila šťávy asi třičtvrtě kila cukru a to jsem vysypal i cukřenku z kávového servisu). Bylo půl jedenácté, když jsem doplnil sklenice a bylo půl dvanácté, když jsem uklidil aspoň tak, abych to ráno nemusel dřít špachtlí a šmirglem. Tož vám musím fakt poděkovat. Ale jinak dávám plný počet bodů ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 7. 2022 17:40

bofinka: Bofinko moc děkuji za kladný komentář,potěšilo mě to:-8:-K

bofinka

25. 7. 2022 10:57

Perfekni recept a tim, ze je rychly - zadne dlouhe vareni, marmelada ma neuveritelne krasnou a svezi barvu :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 7. 2022 16:28

AndreaMasova: Moc děkuji:-8:-K

AndreaMasova

13. 7. 2022 21:27

Skvělý a rychlý recept a marmeláda je výborná ????

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 7. 2022 19:59

stanik: Velice děkuji za milý komentář a jsem ráda,že se recept ujal:-8:-KJe pravda že když se dá méně cukru,tak se musí vařit o něco déle:yes:

stanik

10. 7. 2022 18:49

opět jsem letos dělala a opět skvělá,dávám méně cukru,trošku déle vařím a i tak krásně ztuhne,díky za recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

1. 9. 2021 10:43

stanik: Děkuji:-8:-K

stanik

29. 8. 2021 13:10

skvělá

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 6. 2021 09:31

tejaja: Terezko,děkuji za zastoupení a odpověď:-K:yes:
7popelka7:Jak píše tejaja,chybu jsi nikde neudělala.Po vychladnutí bude marmeláda hezky tuhá.Chuťově je opravdu dobrá a já ti děkuji za vyzkoušení:-K:-8

tejaja tejaja

28. 6. 2021 20:14

7popelka7: Nikde si neurobila chybu. Až úplne vychladne, bude marmeláda hustá. ;-) Ríbezľový lekvár hustne chladnutím. Za tepla je riedky.;-)

7popelka7 7popelka7

28. 6. 2021 15:34

Tak nevím :-( první dávka přesně podle návodu a nezhoustla - vařila jsem dvojitou dávku a podle rady výše i dvojitou dobu......druhou dávku jsem měla trochu od oka ;-) ptž jsem měla cca 830 ml šťávy, tak jsem přibližně odhadla i vše ostatní a ta je celkem pěkně tuhá :-! tak nevím kde se stala chyba:-?:-O
ale na talířku zbytek na ochutnání - je VYNIKAJÍCÍ a posílám :yes:

magdalenka magdalenka

18. 7. 2014 21:49

Anna Kocikova:tvoja posledná veta mi vylúdila obrovský úsmev...:-D
A presne takt robila džem moja tchýné...rec. mám zapísaný.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízová marmeláda co delat kdyz neztuhne marmelada rychlá rybízová marmeláda když neztuhne marmeláda rybízová marmeláda s gelfixem rybízový džem rybízová mar mlýnek na marmeládu rychlá marmeláda odšťavňovací mlýnek na rybíz rybizova marmelada recept rychlá marmeláda z rybízu rychlá rybízová šťáva výborná rybízová marmeláda co dělat když marmeláda neztuhne mlýnek na rybíz domácí rybízová marmeláda rybizova marmelada se skorici vaření rybízové marmelády rybizova marmelada video

Suroviny: rybíz červený, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda do 10 minut

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oly