Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové koláčky (cukroví)

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy casove narocne

casove narocne

5. 8. 2013 00:34

Suroviny

Porce: 3 velke plechy (asi 120 ks)

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie43 359 kJ / 10 363 kcal
Bílkoviny168,99 g
Tuky618,30 g
Vláknina54,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 755 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy1 003,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

kleste: http://www.eshop-lilie.cz/detail.php?zbozi=2974683 (diky Spagetce za super odkaz)

Toto cukrovi je vedle datlovych kolacku dalsim arabskym svatecnim cukrovim. Oproti datlovym kolackum je vice suche a krupave.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

syza

14. 8. 2013 21:16

Ano, nechala jsem to při pokojové teplotě asi 21h odležet. Použila jsem krupičku, krupice mi přišla dost hrubá (proto se tak i jmenuje Krupice hrubá);-).Propracovávala jsem to asi 15.min.
Uvažovala jsem to upéct z polohrubé mouky, bylo by to jemnější a nebyla by tam cítit chuť krupice (krupičky).
Na ty datlové koláčky jsem se také dívala, přemýšlela jsem je upéct, ale neměla jsem datle, i když teď mě napadlo, že jsem tam mohla dát ořechy, se skořicí a kouskem másla dá se říci, takovou žmolenku z ořechů, protože by to udělalo takové válečky jako datlová náplň.
Mám úžasné, stažené cukroví z netu, pošlu vám je na mail, ale nemáte ho zde uveden. Jestli budete chtít, pošlete mi jej na email: symiza@centrum.cz .Jsou to fantastické recepty, peču již několik let vánoční cukroví pouze podle těchto receptů. Autorka je má nádherně zpracované, s fotkami, naprosto senzační. Zatím se mějte

aisha

14. 8. 2013 19:40

syza: Jeste me napadlo, kde jste nechala rozlezet testo? Melo by byt pri pokojove teplote, ne v lednici, aby krupicka castecne povolila.

rebeka rebeka

14. 8. 2013 17:46

to je nádherné cukroví... :yes::yes::-O:-K:-K

aisha

14. 8. 2013 13:27

syza: Ja take vas komentar nebrala spatne, respektuji kazdy nazor a je mi jasne, ze kazdemu chutnat nebude..;-). Cukrovi je opravdu hodne jine. Mam tu jeste jeden recept, datlove kolacky, testo temer totozne, pouze misto krupicky se dava hladka mouka. Ve vysledku je cukrovi krehke, lehce mazlave, jemne se rozplyva na jazyku. Pocitam, ze z polohrube mouky bude testo podobne, osobne jsem nezkousela. Dekuji za pochvalu..:-8:-8

syza

14. 8. 2013 11:28

Ano vyzkoušela jsem z celé dávky, což byla asi chyba. Ořechy milujeme, dcera měla svátek, tak jsem chtěla vyzkoušet něco originálního a nového.
Myslela jsem, že cukroví bude sušší,což nám ke kávě nevadí, ale vadí mi tam ta krupička. Možná vyzkouším ještě jednou (z menší dávky) a dám tam místo ní polohrubou mouku. S tou krupičkou to padá dosti na jazyk, je to takové zvláštní, pro nás velmi nezvyklé, ale neříkám, že nedobré, prostě zvláštní, neurazí, ani neosloví. Jinak z těsta se dělalo dobře, náplň ok.
Prohlížela jsem Vaše recepty a smekám před Vaší šikovností. Tvary úžasné, krásně zdobené, opravdu nádhera.:-K Já jsem svůj komentář nemyslela špatně. Jiný kraj, jiný mrav (chuť), jak se říká.

aisha

13. 8. 2013 20:57

syza: Vy jste cukrovi zkousela hned z cele davky? :-O Je pravda, ze cukrovi je chutove hodne odlisne od ceskeho, coz naznacuji jiz ingredience. Je sussi a krupave, chut orechu prevazuje. Kazdopadne diky za vyzkouseni a komentar..:-K.

syza

12. 8. 2013 20:32

Tak jsem dnes upekla.....
Říká se, co člověk, to jiná chuť.
Asi budu ta, která se z tohoto receptu bude kochat již jen krásnými a famózními fotečkami, které mě k vyzkoušení tohoto receptu, přiměly.
Nevím, jak vy, vyzkoušejte a posuďte sami, ale mě toto cukroví neoslovilo, ani nechutnalo, :-// škoda 60dkg másla, dosti drahé růžové vody, spousty ořechů a zbytečné práce.
Samozřejmě jsem to neměla tak krásné jako autorka receptu. :no::no::no::-//:-//:-//. Možná někomu z Vás chutnat bude, ale nám opravdu nééééééééééééééééééchutná

Betyna

7. 8. 2013 18:13

Dnes jsem byla v obchodě se smíšeným zbožím u místního wietnamce, a tam prodávali balíček tří druhů kleštiček na ozdobné tvarování za 49.-Kč!

suslajda suslajda

7. 8. 2013 14:51

Úžasné:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 8. 2013 17:06

Páni,to je teda nádhera:-K:-K:-KMartinko,Ty jsi hračička a vyloženě umělec ve sladké i ostatní kuchyni:-p:yes::-K

hanahcotton hanahcotton

6. 8. 2013 17:06

:yes::yes::yes::yes:ukládám do oblíbených i když vím, že je nikdy nebudu mít tak krásné ;-)

aisha

5. 8. 2013 13:32

yanull: Cukr se opravdu dava jen do orechove naplne. Peceni tohoto cukrovi je u Arabu tradici asi jako nase peceni vanilkovych rohlicku na Vanoce, neni povinne, ale vzite. Jine cukrovi uz pect nebudu, ale rada bych vyzkousela Tve rezy. Jen musim na trh pro cerstva vajicka, mam jich doma malo..;-)

Na svatky se u nas vetsinou griluje, sejde se rodina, pratele. Pro deti je pripraven maly zabavny park s atrakcemi a bohaty program (jizda na konich, velbloudech, vodnim skutru, lodi, motokary atd.) - proste blazinec..:-D:-D

Vsem dekuji za zajem a mile komentare..:-K:-K

pipre pipre

5. 8. 2013 10:18

Nádhera, máš i můj obdiv:yes:+5

Jikotka Jikotka

5. 8. 2013 09:49

Zase jedna nádhera :-O:-O,máš můj veliký obdiv :yes::yes::yes::-K:-p

Dana61

5. 8. 2013 09:19

překrásné cukrovíčko:yes::-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cukroví recepty na úžasné cukroví orechove cukrovi fantastické cukroví ořechove kolače nezvyklé cukroví ořechové vánoční cukroví orechove cukrovi bez mouky cukroví recepty na úžasné cukroví ořechy recepty na vánoční ořechové cukroví orechove kolacky vanocni cukrovi vánoční cukroví recepty s fotkou nezvyklé vánoční cukroví užasné cukrovi cukroví ořechové vánoční cukroví orechove nezvyklé vánoční cukroví recepty kolacky cukrovi fantastické vánoční cukroví ořechvé koláčky orechove cukrovi

Suroviny: krupička, tuk rostlinný, mouka hladká, voda růžová, ořechy vlašské, cukr moučkový, skořice

TopRecepty.cz

Ořechové koláčky (cukroví)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gy5Y