Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

DanyT: zajímavá modifikace, s tou žitnou to musím zkusit taky, díky za tip!:-K

DanyT DanyT

9. 4. 2024 03:00

Perník je výborný - upečeno přesně podle receptu i s drobnými modifikacemi a vždy se povedl. Vyzkoušeno s 1 hrnkem špaldové celozrnné hladké + 1 hrnkem žitné celozrnné hladké + 1 hrnkem klasické polohrubé. Mohu doporučit.

mika59 mika59

6. 4. 2024 11:53

Ivapur: 1 bod ..pudink patří mezi sypké suroviny.

Ivapur

6. 4. 2024 09:44

A kdy jste teda přidávali ten pudink???

Vladka321

30. 3. 2024 19:36

Velmi chutný perník. Určitě budu péct podle tohoto receptu častěji. Děkuji 👍

Jitka64

29. 3. 2024 13:06

Výborný perník ♥

Zdeninach

24. 3. 2024 08:54

Nejskvělejší perník,peču již několik let a Váš recept předávám dál,každý kdo ochutná si ho žádá:-*

PetaP PetaP

13. 1. 2024 18:47

Zdravím Vás, v komentářích vidím dotazy na nutnost čokoládového pudinku...... ale ve videoreceptu tam žádný pudink nedávají.... nevadí... I tak je skvělý ;-)

verca.verik

30. 11. 2023 19:06

Nejlepší perník který jsme kdy jedly
Dělám pořád :-K:-):-8

Moanka Moanka

14. 11. 2023 15:54

Opravdu vynikající… <3 :yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

26. 10. 2023 20:38

Bodatosa: Pekla bych tak na 175-180 °C a ten pudink bych nevynechávala. ;-):-K

Bodatosa

26. 10. 2023 19:01

Dobrý den, chtěl bych se pouze pozeptat, na kolik stupňů mám rozehřát elektrickou troubu, aby se perník upekl …?
Na poprvé byl uvnitř trochu mazlavý.
A prosím pěkně, bude vadit moc, když nepřidám puding …?

Děkuju

Luci263

24. 10. 2023 14:40

Dostali jsme chuť na perník,ale mám jen jedno vejce, myslíte, že bude vadit? 😅

verca.verik

22. 10. 2023 07:50

Nadýchany a chutný perník peču pořád :yes::-D

pavloms

15. 10. 2023 22:00

Vynikající, jemný a krásné nadýchaný. Zmizel z plechu velmi rychle.:yes:

1 2 3 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq