Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srbské žebírko

Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli barvě a chuti nahradili čerstvými paprikami. Kotlety nejčastěji servírujeme s rýží.

Hodnocení receptu je 5,0 (109×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

19. 11. 2013 15:51

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 266 kJ / 781 kcal
Bílkoviny11,17 g
Tuky41,98 g
Vláknina16,24 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla v novém Apetitu a stejný zde nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kesin

7. 12. 2023 22:11

danielle72: Výborně hudební skladatel Rimský Korsakov.:-D

Kesin

7. 12. 2023 22:04

Výborné. V osmdesátých letech to byla minutka v každé restauraci. S hranolkami za 14,90Kčs

Gregusa Gregusa

26. 1. 2022 20:16

Fakt výborný recept a úžasná mňamka.<3 Přikládám foto. :-K Neměl jsem sice žebro, ale jen plecko, jak však každý ví, plecko, z toho lze udělat všecko. :-D Tak udělal a nelituji. :-K Ani jsem nemusel zahušťovat jíškou, stačila hrudka másla , jako ve videu.:yes::-K

Petr324

21. 1. 2020 20:48

znamenivah: s hranolky (ten hranolek jako hrad, s hrady, ne s hradami)...

Hana Krieschová

22. 4. 2017 10:25

Je to výborné a opravdu k tomu jdou i brambory. Ale hranolky jsou lepší. :yes:

bookmen bookmen

16. 1. 2017 12:54

Prostě klasika, ať s jíškou nebo bez prostě klasa<3<3:yes:

znamenivah znamenivah

16. 1. 2017 12:42

:yes:Dělávám doma podobně.Akorát nedělám jíšku, ale kotlety rovnou před restováním obalím v mouce-ta se krásně pak rozvaří,nedávám česnek. Ochutnali jsme s hranolkami i rýží-oboje výborné.

Tonik

18. 8. 2014 15:05

Mám daleko k tomu, abych někomu něco vnucoval, ale hranolky zrovna nemusím, takže, rejže je bezva, ale vařený brambory jsou k tomu taky dost dobrý. Snad jsem se nedopustil nějaký kulinářský šílenosti. :-)
S pozdravem Tonda.

Jitka J.

28. 7. 2014 13:24

Kdysi jsme na něj chodili do restaurace, kde ho podávali s hranolkami. Já zvolila za přílohu fazole na kyselo, viz http://www.toprecepty.cz/recept/12673-fazole-na-ky.... Bylo to úžasné!:-p

Monika Filo Monika Filo

16. 7. 2014 18:19

Mňamka:-p

Koubkova Koubkova

21. 4. 2014 18:05

:-p:-K:yes:

Bahula Bahula

30. 3. 2014 11:46

:yes::-p:-K

Majka8

5. 12. 2013 14:41

rebeka:Právě jdu na to,tak snad se zadaří:-p

rebeka rebeka

1. 12. 2013 22:39

všem moc a moc děkuji:-K

dan

1. 12. 2013 22:27

Luxus:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: srbské vepřové žebírko veprove zebirko po srbsku srbské vepřové žebírko recept srpske zebirko srbske vepřové kotlety srbské kotlety srbský vepřový kotlet srbska kotleta srbska veprova kotleta srbsky kotlet srbskezebirko srbske rebirko žebírko kotlety po srbsku srbké žebírko vepřové po srbsku vepřove žebírko balkán srbske srbská recept sbské žebírko

Suroviny: kotleta vepřová, sádlo, cibule červená, česnek, chilli paprika čerstvá, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, protlak rajčatový, vývar masový, cukr třtinový, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Srbské žebírko

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8A8j