jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Levný chléb od Ládi Hrušky

Levný chléb od Ládi Hrušky
nahoru
Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky Levný chléb od Ládi Hrušky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Doba přípravy Doba přípravy: 50 min + 14 hod kynutí
Počet porcí Počet porcí: 1 chléb

Suroviny:

3 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku vody, 1/2 lžičky sušeného droždí, 1,5 lžičky soli, kmín.

Postup přípravy receptu

V míse smícháme všechny suché suroviny. Přidáme vodu a promícháme. Mísu přikryjeme útěrkou a necháme kynout 12-18 hod při pokojové teplotě.
Když je těsto vykynuté, na pomoučněném válu ho několikrát přehneme přes sebe. Těsto posypeme moukou a necháme ještě cca 1 hod kynout.
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a dáme do něj vyhřát i hrnec. Těsto dáme do hrnce, popřípadě pekáče, ale i jenského skla, ke kterému máme poklici. Pečeme uzavřené 30 minut, pak sejmeme poklici a pečeme ještě 20 minut, i déle, pokud máme raději tmavší kůrku.
Pokud máte strach, že chleba nepůjde z hrnce-pekáče po upečení ven, stačí dát hrnec "vypéct" do trouby i s pečícím papírem a je po starosti :-)

Poznámka

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.
Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
34 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Levný chléb od Ládi Hrušky"

vloženo: 30.09.2014 12:53:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

KATERINA:smajlik

autor: KATERINA (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.08.2014 11:13:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chleba je vinikajicismajliksmajliksmajlik

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.07.2014 21:34:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cléb není špatný. Manželka jej pekla taky, Jen ta dlouhá příprava na tom docela vadí. Rychlejší je těsto udělat v domácí pekárně a pak na pečícím papíru na plechu upéct v troubě. Pak je to mňamka. Nepovedl se snad jednou a to díky sušeným droždím,mamina preferuje čerstvé smajlikwww.toprecepty.cz

vloženo: 09.06.2014 10:29:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mamča: jednou zkusíš a pak už musíš, co?smajlik

autor: mamča (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2014 06:15:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to taková dobrota já ho dělala včera poprvé a musím zassmajliksmajlik

autor: mekanik (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2014 20:38:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pridavam jeste cesnek,špek a osmaženou cibuli.je skvelej

vloženo: 10.05.2014 13:11:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irule: Týý jo!!!! Krásná fotka!! Já si ho taky zas musím upéct. To je takové období, kdy ho dělám týden každý den a pak zase něco jiného. Díky moc za krásnou fotku, Irčosmajlik

autor: Irule
vloženo: 10.05.2014 12:24:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem ho konečně taky vyzkoušela. Mně se s těstem pracovalo dobře.
Pekla jsem ho v hrnci s pokličkou. Takže bodík už jsem poslala dávno, teď už jen foto do sbírky smajliksmajliksmajlik

vloženo: 21.04.2014 21:34:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

AvcaB: Díky za vychytávku ohledně kynutísmajlik. Jsem moc ráda, že chutnal!!smajlik

autor: AvcaB
vloženo: 20.04.2014 23:37:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný chlebík. Já dávám půl hrnku hladké žitné a dva a půl hrnku hladké mouky jinak recept dodržuji. Stačí nechat kynout 3-4 hodiny, pak dám na vál dvakrát přeložím udělám podlouhlý bochánek a zapnu troubu na 220 stupňů asi na 10 minut. Pak si ještě pomoučním chlebík a šupnu ho do rozpálené skleněné úzké mísy a přiklopím. Peču také přiklopený 30 minut a pak odklopený 15 minut. Lepší recept jsem zatím nikde nenašla. Peču ho každý druhý den. Prostě tento chlebík nemá chybu. Dávám bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: Marek (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2014 18:02:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusil jsem i další recepty od Hrušky http://www.receptyladihrusky.cz/recepty/pecivo a dobrý!

vloženo: 31.03.2014 20:48:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Yves: Já ho dělám docela často. Je nenáročný a moc ho není. Pro dva tak akorát. Vyzkouším se špekemsmajlik

autor: Yves (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2014 16:15:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nevěřila jsem, ale ten chleba je opravdu vynikající. Zvlášť když se vytáhne a zakrojí ještě teplý a křupavý. Později již chutná "klasicky chlebově", i když má člověk lepší pocit, že si ho uplácal sám doma. Dala jsem do něj o dost víc soli (že bylo těsto fakt i na mě dost slané), mnohem víc kmínu, k tomu jsem ještě přikrájela na minikostičky rakouský špek. Chleba od něj chytl zvláštní šmak a moc nám chutnal, nejdřív samotný, a pak máznutý máslem. Kynul celou noc, zadělávala jsem v pátek odpoledne a pekla v sobotu ráno. Příště zkusím se slaninou, škvarky nebo cibulkou smajlik Nevěřila jsem tomu, ale doporučuji! smajlik

vloženo: 10.03.2014 21:32:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

veronika.novak ova:smajlik

autor: veronika.novak ova (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.03.2014 19:59:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to supersmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 06.03.2014 12:54:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kalasova Alena: Já taky smajlik

autor: Kalasova Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.03.2014 12:45:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla jsem již několik kousků, je opravdu moc dobrý, akorát ho nechávám více vypéct....cca o 10 min.smajliksmajlik

vloženo: 05.03.2014 09:26:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pestric1:smajlik

autor: pestric1
vloženo: 05.03.2014 06:55:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky se chystám péci tento levný chléb tak uvidíme jak se povedesmajlik dám vědět Petr

autor: karel.b@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2014 22:08:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikTelevize by měla zaměstnávat a dobře platit lidi jako je pan Hruška a ne nějaké ochechulky, které ani nevědí jak se mají správně jmenovat. Dovede diváky plně zaujmout a už svým potravinovým inspektorem k nešvarům v prodejní síti (do této doby si s námi dělali co chtěli) prokázal i kus osobní statečnosti. postavit se někomu tak mocnému jako jsou zahraniční potravinoví prodejci často pohrdající zdravím jakýchsi českých ... Ale i jeho další pořady o receptech jsou opravdu něčím fantastickým. Sami jsme podle toho zkoušeli a bylo to fajn. Věřím však, že i tím si asi vysloužil nepřízeň prodejců. Nevím zda by si ještě troufl dát na pranýř i praktiky mobilních operátorů vůči českým klientům. Ať už se pane Hruško rozhodnete jakkoliv, už jen to co jste zatím dokázal Vám rozhodně slouží ke cti a proto velké díky Vám.

autor: Paja Jakubuv (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2014 17:07:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rano jse zadelala poprve, upekla a vynikajici, uz v podvecer zadelavam na dalsi. Supersmajliksmajlikjakubuv3@seznam.cz

autor: S.L. (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.02.2014 20:15:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Stačí dát jen hrnek vody a pak přidat v případě potřeby. Zaměňuji dle rad jedné paní půl hrnku za mouku žitnou, pak je chlebovější. Místo kmínu dávám slunečnicová semínka.

vloženo: 20.02.2014 15:46:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vladi: Díky moc. Já nejsem takový znalec droždí smajlik, tak se vždy raději držím receptusmajlik. Tvůj chleba, jak vidíš jsem už taky mnohokrát dělala, nemá chybu!!

autor: vladi
vloženo: 20.02.2014 14:36:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana J:http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb...- tak tento chleba peču už asi 3 roky , ale nikdy jsem se neodvážila dát jiné droždí než sušené- /s modrou vlašťovkou/, někde jsem četla že na tento způsob pečení chleba / kyne přes noc 12-16 hod./ není vhodné obyč. droždí /kostička/.Možná poradí zkušenější pekařinky.smajlik

autor: Jana J (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2014 14:21:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu se zeptat..v receptu je půl lžičky suš. droždí..kolik tam mám dát droždí když mám normální čersvé? takovou tu kostičku :)díky za radu smajliksmajlik

autor: Misaki (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2014 18:15:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chutově neměl chybu ale po chvíly se přilepil ke stolusmajliksmajlik
ale jinak byl skvělísmajliksmajliksmajlik

autor: Simča (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2014 17:48:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: No já ho dala do takové té skleněné zapékací mísy, kterou jsem taky předtím vypekla smajlik...musím říct, že chuťove neměl chybu, hned se po něm zaprášilo. Byl jen takový placatější jak se těsto trochu rozlilo. Mě šlo spíš o to, že sem ho nemohla z toho válu do pekáče ani pořádně přenést jak se to táhlo smajlik...proto jsem myslela, že jsem dala třeba víc vody, nebo měla přidat mouku smajlik...jinak se povedl smajlik

vloženo: 14.02.2014 16:23:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simča: Podle mne jsi udělala všechno dobře. To těsto takové lepivé a řidší je.smajlik. Takže si myslím, že kdybys ho dala do nějakého toho hrnce, nebo jenského skla, jak je v postupu-vypéct 30 minut v troubě, bylo by to super. Budu ráda, když napíšeš, jaký je z toho plechu. Myslím chuť, samozřejměsmajlik

autor: Simča (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.02.2014 12:06:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím Vás a moc prosím o radu. Dnes jsem se pustila poprvé v životě do chleba. Jen musím upozornit, že jsem totální antitalent na jakákoli kynutá těsta, nikdy sem nic podobného nedělala, v podstatě ani nevím co je kvásek smajlik...těsto sem zadělala dle ingrediencí a nechala asi 15 h. pod utěrkou. Když jsem utěrku sundala, bylo těsto hodně porovité, lepivé a tahavé. Vylila sem ho na vál a snažila se ho přeložit, ale teklo mi to pod rukama. Ve finále jsem to s rukama jak prase naplácala do pekáče a upekla. Výsledek:krásný chlebík, jen ještě nevím jak bude chutnatsmajlik Prosím Vás, co jsem udělala špatně, že těsto tak teklo a lepilo se?měla sem to v kuchyni jak po boji a ten úklid mě trošku odradil od dalších pokusů. Děkuji Vám za vaše rady a odpovědi smajlik

autor: Mirda (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.02.2014 10:59:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Helena Koláčková: S kvasnicemi TESCO jde to velmi těžko. Taky mám špatné zkušenosti , pravděpodobně neoplývají kvalitou.:smajliksmajlik5

vloženo: 08.02.2014 20:51:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: Ano, je trochu řidšísmajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.02.2014 19:41:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den chci se zeptat jestli to těsto má být řidký ??

autor: Acraj
vloženo: 06.02.2014 11:05:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: No, i emaily s recepty chodí z Ameriky, tak je všechno možné. Hlavně, že nám chutná, že?smajlik Kdo to ví, kdo recept poslal Hruškovi ? Já to tedy nebyla. smajlik

vloženo: 05.02.2014 22:37:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katastrophe:smajlik

vloženo: 05.02.2014 20:17:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tenhle chleba už jsem dělala. Bylo to poprvé, co se mi chleba povedl smajlik
A musím říct, že mi vyhovuje si večer zadělat na těsto a ráno už jen dodělat drobnosti a péct smajlik

autor: casino
vloženo: 03.02.2014 01:03:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Acraj:
Někde jsem četl, že chleba bez hnětení k nám dorazil z Ameriky...
Je-li tedy váš, pak obdivuji váš globální potenciálsmajlik

autor: Acraj
vloženo: 02.02.2014 23:30:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: Já stejně vím, že na můj chleba nedáte dopustit...smajlik

autor: casino
vloženo: 02.02.2014 20:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella:
...se vám divím, že za ty roky jste si ješte nezvyklasmajlik
Jsem zde krátce, ale už si pomalu zvykám..., či spíše rezignujusmajlik
Může se stát, že někdo vloží "duplák" ale na TOP patrně není zvykem duplicitní rcp vymazat, žesmajliksmajlik

autor: casino
vloženo: 02.02.2014 20:25:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:
Nepýýýše se mi to lehce, ale zde můj raport:
Z dvaceti hodnotitelů se patnáct vyjádřilo pro toho vypečenýho Hrušku smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik
...čestný člověk prý dostojí svému slovu. Moudrý člověk prý nic neslibuje. Ale protože sliby se maj plnit nejen o Vánocích tak se zachovám, jak jsem slíbil níže...
...ale je to poprvé a naposledysmajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 02.02.2014 09:25:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ach jo, přesně stejný recept jsem sem zadala už před 6 roky ... http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup...
Hlavně, že chutná!

autor: Madla (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2014 23:43:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

matta:
Taktéž, droždí čerstvé, půl kostky, dvě hodiny kynutí, pak jsemsmajlik srazila v míse vařečkou, další hodina kynutí, další sražení a šel do trouby. Byl vynikající.

vloženo: 31.01.2014 20:23:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino:Pobavil jsi mne s tou kůrkou smajliksmajlik. Budu moc ráda, když se ozveš, jak chlebíky dopadlysmajlik

autor: casino
vloženo: 31.01.2014 19:48:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, občas se "seknu", ale tady jsem se přímo "uťal"
Nikdy jsem nepekl jiný chleba než z pšeničná:žitná 2:1
Peču ho 2x, 3x týdně; občas i 5ks zrazu.
Upekl jsem tedy konečně i tento "zázrak"smajlik
Zadělává se lépe..., těsto je jako hedvábí, snad i proto, že při stejném množství vody je řidší.
Chleba pěkně vyběhl... ale hlavně: po cca 12 hodinách je kůrka jako z plechu (pro ty co nepečou: po upečení je chleba jako kámensmajlik než vychladne, tak změkne a posléze, pokud ho neudusíte v nějakém obalu, tak kůrka opět ztvrdne). A to já tůůůze rád! A že tento chleba tu kůrku má parádnísmajliksmajliksmajlik
Čerti mě brali, když jsem 1/4 chleba dovezl tchyňce. "Babičko, nevím jestli na ty vaše demontážní zuby nebou kůrky moc kvrdý?" "To nevadí, já je okrájím..." No, někdy bych ji s chutí zavěsil za prsty na balkon...smajlik
Teď právě kynou dvě těsta: 1. podle tohoto rcp a 2. s žitnou moukou
Zítra jedeme na "úmrtí v rodině", tak mančaft nezaujatě posoudí kvalitu. Nevím, jestli ten můj pokus nebyla jen náhoda a sám jsem žádostiv, kterému dají jejich mlsné huby kytičku. Pokud bude opět tak vypečený, tak toto bude první rcp, kterému dám bodík...smajlik

autor: blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2014 17:24:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eleonora:na jakém programu jste měla nastavenou pekarnu?

vloženo: 31.01.2014 11:16:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blanka: Super, jsem rádasmajlik

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2014 10:37:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborny chleba je jednoduchy a moc dobry

autor: ajanad@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2014 10:28:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sidonie:smajlikto není receptem, ale špatnou kuchařkou, něco jste udělala špatně, ale není divu, když jste doteď pekla z kupovaných směsí, zřejmě u vás zkoušení nového znamená koupit jinou směs na chleba.

vloženo: 28.01.2014 16:14:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

barca:smajlik

autor: barca
vloženo: 28.01.2014 15:51:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úplně výborný smajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 27.01.2014 12:24:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eleonora: 50 minút pečenia vám značne navýši cenu?!? A 90 min v pekárni ju nenavýši? smajlik

autor: Helena Koláčková (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2014 12:15:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkusila jsem 3x s tesco kvasnicemi. ani jednou nenakynul ani po 18 hodinách v pekáči ležela placka která po upečení nešla ukousnout,,,

autor: eleonora (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.01.2014 13:39:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak péct ho podle návodu 30+20 min.tak tu cenu to značně navýší smajlik
pekla jsem ho v domácí pekárně kde s kynutím+pečením to bylo za 1,5h:-
A též jsem to vylepšila slunečnici a hned se snědlsmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.01.2014 08:17:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

matta:To je asi proto že si to zadeláte večer a ráno upečete ,já jsem tak dělala houstičky Večer zadělala ráno upekla a měly jsme čerstvé k snídani
smajliksmajlik

autor: matta
vloženo: 25.01.2014 22:21:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem si našla tento recept a zarazilo mě to kynutí. Místo drožďí v prášku jsem dala klasické necelou půlku a po 2hod. Jsem to dala péct. Chleba vypadal uplně stejně jak na té uvodní fotce jen já jsem do něj přidala slunečnicová seminka 100g. Všem moc chutnal. Nevím co by mi vzniklo kdybych ho nechala tech 14hod kynout.smajlik ale každý podle sebe.

autor: Standa sheriff Bonako (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2014 12:24:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na naší osadě pečeme již léta chleba dle recepisu, který je totožný na YouTube pod heslem: "Pečení chleba za 8 korun". Spusť si to, upeč, a dle našich dlouholetých zkušeností nebudeš zklamán. Ahoj.bonako.osada@seznam.cz

autor: Pavel Sova (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2014 12:09:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sova.pavlas@seznam.czsova.pavlas@seznam.czChceš-li si upéct chleba s neskutečnou jednoduchostí s úžasným úspěchem zadej do vyhledávače YouTube "Pečení chleba za 8 korun" (délka 10,07) smajlik Na konci je moje adresa, až upečeš ozvi se. Ahoj -PS- smajlik

marsy:

autor: marsy
vloženo: 24.01.2014 23:02:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem ho teď zadělala, zítra upeču. Jsem na ten můj výtvor zvědavásmajlik

vloženo: 24.01.2014 11:45:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marťa: Chleba bez hnětení znám taky a mnohokrát jsem jej dělala. Tenhle jen z hladké mouky, ale určitě nevadí si mouku dát podle vlastního uváženísmajlik. Proto, že se zde používá jen hladká mouka a minimun ingrediencí, je levnější. Určitě jej zvládne každýsmajlik

autor: Marťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2014 23:34:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento chlebík peču pravidelně pod názvem chleba bez hnětení. Je jednoduchý a výborný smajlik

autor: Joskob
vloženo: 23.01.2014 23:30:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

vloženo: 23.01.2014 17:12:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenka Rešlová:smajlik

autor: Lenka Rešlová (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2014 15:36:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept jsem zkusila i já "pekařské poleno" a dopadlo to velice luxusně smajlik na radu kamarádky jsem po sundání poklice potřela slanou vodou a byl opravdu moc dobrej. Pekla jsem déle kuli barvě. Jedna paní tu píše, že z něj měla placku. Já dělala dva nejednou a jelikož nebyly stejné hrnce s pokličkou tak sem zvolila jeden opravdu velkej hrnec a v něm se těsto rozlilo trochu do stran takže ve výsledku byl jeden pěkně vysokej a druhej slabší ale oba luxusní smajlik

vloženo: 22.01.2014 21:07:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rihana: Díky, určitě i zítra bude k jídlusmajlik

vloženo: 22.01.2014 21:06:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: Jani díky, ta fotka nemá chybu!! Moc se ti povedl!!smajlik

autor: rihana
vloženo: 22.01.2014 19:20:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem dnes taky upekla tento chleba. Přesně podle receptu a je vynikající. Nevím sice jaký bude zítra, ale dnes se od něho nedá odtrhnout.

autor: senky
vloženo: 22.01.2014 19:01:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: slíbené fotosmajlik přidala bych i foto řezu .. bohužel, přišla jsem pozdě, synáček s kamarádem ho prostě a jednoduše "zežrali"smajliksmajliksmajlik (omlouvám se, ale to se jinak napsat nedá)

vloženo: 22.01.2014 11:05:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: Díky, Janismajlik

autor: senky
vloženo: 22.01.2014 10:51:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla jsem dnes brzy ráno a povedl se, jako zatím všechny vyzkoušené nehnětené. Kombinovala jsem ze 4 hrnků: 2 hladké, 1 žitné chlebové, 1 pšeničné chlebové + 2 hrnky vody a zbytek ingrediencí. Je trošku tmavší a možná hutnější, ale nám to nevadísmajlik sní se do posledního chlebíčku, protože k němu máme bigos gulášsmajliksmajlik
Foto dodám, před odletem do práce jsem už nestihla vložit smajlik bodík hnedsmajlik

autor: casino
vloženo: 22.01.2014 10:23:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sidonie:
No, tento rcp není žádná sláva, ale co chtít po člověkovi který před tím než se dal na vaření, tak se realizoval chozením s kamerou po záchodcích...smajliksmajliksmajlik
Nevím, co jste udělala blbě, ale něco anosmajlik
1. Fakt bylo to sklo dopředu "nažhavené"? S tím přímo souvisí i snadné vyklopení...
2. "samá díra" - berte to z té lepší stránky: taky se vám mohla podařit kompaktní zdrcnutá "betonová" placka...
3.Že to bylo bez chuti? Vaše chyba! Něco jste zvojtilasmajlik
4.Placka? Kdysi, ještě než jsem poznal "cheba bez hnětení" jsem si u spřáteleného pekaře nechával péci "chleba" z tzv. překynutého těsta. To bylo "maso" - bylo to samá kůrkasmajlik a střídky jen asi tak na jeden a půl palce...
Dejte receptu ještě šanci, nebo si vyberte jiný a zkuste to ještě. Nevidím to na blbý recept, ale na ruce z olšového dřeva...smajliksmajliksmajlik

vloženo: 22.01.2014 10:12:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sidonie: No, asi to byla fakt smůlasmajlik. Já jsem se s tím nějak fakt nepiplala, možná je to i tím!smajlik Byl skvělý, šel dovrchu, chuť dobrá, určitě lepší, než například šumavský chleba z obchodu. Taky mám pekárnu, vyzkoušela jsem spousty chlebů, nejlepší byl nějaký pivní a nemůžu říct, že byly špatné. Nemůžu ani říct, že tenhle byl úplně nejlepší, jaký jsem kdy dělala. Každopádně mne zlákala jednoduchost chleba a taky to, že u nás se sní do patky smajlik. Jsme jen dva, takže určitě mi nezbyde třeba na třetí densmajlik

autor: sidonie (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2014 07:05:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den vám všem, i já jsem tento recept vyzkoušela ( přesto že mám pekárničku)ale ráda prubnu i nové věci ...tak-že zadělání chleba nebyla žádná práce , s velkou slávou jsem to dala do varného skla a šup s tím do trouby...jenže ten pekáček byl asi větší neb těsto místo nahoru šlo do stran..což bych přivodila vlastní chybě..ale pak nešel ani vyndat..no bylo to zápolení..hahaha , nakonec po vychladnutí jsme placku ochutnali- nemohu psát ani chleba neb tvarově to byla opravdu placka a byli jsme velice nemile překvapení , že to bylo zcela bez chuti a ke všemu samá díra , tak-že při mazání jsme měli pocit , že nám to propadne durch .Jak jsem již psala, ráda zkouším něco nového ale tentokrát jsem si řekla, zlatá naše pekárnička a namíchaná směs, kterou nasypu s vodou do formy, zapnu a víc se o to nestarám a určitě není taková energetická spotřeba jako u trouby. Holt není všechno zlato , co se třpití...s pozdravem S.

autor: casino
vloženo: 22.01.2014 00:39:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: "Chleba peču při 180°C as má krásnou barvu"
Možná bychom mohli stran vaší trouby hodit řeč...
Vy se tu lépe vyznáte; není tu už z minulosti někde forum na téma TROUBA, ať neplevelíme v komentářích?

vloženo: 21.01.2014 16:21:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Fuj, to jsem se lekla!!smajlik Až pak jsem si všimla, žes přidala fotky, ikdyž o nich vlastně vím. Ale víš, jak to je..Jsem mdlého rozumu smajlik

vloženo: 21.01.2014 12:31:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Janičko mně se povedl ,ale jenom po sáhodlohé diskusi ! No já a chleba... smajlik Přidala jsem fotky i to jak je v pečícím papíru sepnut jehlicí aby mi nekynul do všech stran.smajlik Oba se povedly jeden pečlivě odvážen a odměřen a druhý hrnkovo-odokinovou metodou stvořen.smajlik

autor: Irena Zajícová (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2014 12:00:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chleba na fotkách vypadá jako buchta. Po vykynutí se těsto musí jenom opatrně překládat, rozhodně se s ním nezachází jako s klasickým kynutým testem. Chleba pak lépe vypadá na řezu, ale i jinak chutná. Viz. zde http://www.cuketka.cz/?p=788.

vloženo: 21.01.2014 11:26:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: Já pekla úplně podle receptu. Jen po sundání poklice jsem nechala péct ještě asi dalších 30 minut na barvu. Vodu a mouku jsem dala tak, jak je napsáno v receptu a jak vidno, povedl se mi smajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.01.2014 11:19:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: vždy péci dle své trouby!!! Já to péci na 225°C, vyrobím velmi kvalitní černé uhlí smajliksmajliksmajlik. Chleba peču při 180°C as má krásnou barvu smajliksmajliksmajlik

autor: casino
vloženo: 21.01.2014 10:06:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

best:
No, jestli příčina není v množství přidané vody...
Zkuste příště (bude-li jaké "příště) dodržet postup, nebo vody dát 500ml/600g mouky - pokud tedy máte váhusmajlik
Teď koukám na teplotu 200°C uvedenou v rcp...
Nevím...
Já vkládám tšsto do trouby (i hrnce) rozpálené na 250°C, hned snížím na 225°C, Po 1/2 hodině sundám poklici a dopékám 15 až 20´na "barvu".

autor: best (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2014 09:17:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chleba je dobrý ale po 40minutách pod poklicí byl spíš dušený než pečený.Takže jsem ho pekla asi hodinu a čtvrt.Také vody se musí dát víc podle mouky jak moc pije,aby těsto bylo řidčí.smajlik

vloženo: 21.01.2014 08:43:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím říct, že předčil mé očekávání. Těsto bylo opravdu řídké a přesto se povedl.smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 20.01.2014 18:33:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bobán: cesto kysne 12-18hodín, za tú dobu vykysne, môžeš sa spoľahnúť. Pokiaľ nemáš droždie staré, teda po záruke. Po vykysnutí je riedke, kašovité, po upečení skvelé, pórovité.

vloženo: 20.01.2014 18:26:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Tobě se nepovedl Verčo??smajlik

autor: casino
vloženo: 20.01.2014 14:49:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hosta:
Tak nevím, kde je pes zakopán...
Když dám na 400g hladké pšeničné+200g hl. žitné 475ml vody, tak mám těsto, že v něm vařečka stojí ztopořená i bez oporysmajlik
Dodal bych i foto, ale asi to nemá smysl...

vloženo: 20.01.2014 14:41:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bobán: Jak ste mě potěšil! Já jsem myslela ,že větší chlebové nemehlo ,jako já už není na celém světě !Neexistuuje a není ani na okolitých oběžnicích . Viz.diskuze níže!To myslím upřímně a hrozně se z toho těším.smajlik

autor: casino
vloženo: 20.01.2014 14:38:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bobán:
Jeden z nás dělá něco blbě...smajlik
Nesnáším hrnkové recepty, ale naschvál jsem mouku prohnal přes dutou míru (můj hrnek=300ml)a vyšlo mi 200g mouky/hrnek (neosáté)
Na 600g tedy 450ml vody
Já dávám na 600g mouky 475ml vody a rozhodně to není řídké těsto

autor: hosta
vloženo: 20.01.2014 14:22:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bobán: Jáák nevykyne? To si jen myslíte nebo jste to zkoušel? Jakto, že nám všem vykynulo? Možná by to mohlo být tím, že není kvalitní nebo delší dobu načaté a otevřené droždí. JE to kašovité, než se shrne do horkého pekáče je nutno zas moukou trochu posypat. Ale proč si myslíte, že tolik lidí přidalo fotky hezkého chleba? Pokud by používali množství surovin jiné, jistě by to napsali.

autor: Bobán (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.01.2014 14:13:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Pokud jste to dělali podle receptu, tak nechápu jak se vám mohl podařit. 1. 1,5 hrnku vody je moc. Je s toho spíš kaše než těsto. 2. 1/2 lžičky sušeného droždí je zase málo. Těsto nevykyne. Chce to alespoň 2 lžičky.smajlik

vloženo: 20.01.2014 10:11:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanicka: Díky, další super vychytávka. Já dala posledně 2 hrnky celozrnné a 1 hladké a smaženou cibulku.smajlik

autor: Hanicka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.01.2014 09:47:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pecu podobny, jedn davam 3 hrnicky hl. mouky a 1 hrnicek spaldove mouky, necelou 1 cl octa, 1 cl kminu, skoro 2 hrnicky vlahe vody, 1 cl soli, 1 cl suseneho drozdi...zamicham a nechavam pres noc kynout...rano jen sterkou v mise lehce prekladam, dam do studene a olejem vymazane simax misy,priklopim druhym dilem misy ( lze zakryt i alobalem) soupnu do trouby, rozhulim ji na 230...a 30 minut pecu, pak odkryju "dekl" a jeste necham 15 minut peci kvuli kurcicce ...po upeceni jde nadherne vysunout z misy...dam na mrizku...a je to...je fantastickej
lze peci i jen z hl. mouky smajlik ( ale je mene zdravy ), lze pridavat do testa ruzna seminka ( slunecnice, dyne, lnene seminko), sekane orechy, primichat i brusinky... smajlik

autor: zdenča (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.01.2014 19:16:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rudla:no právě Rudlo chce to přemýšlet když jedna a půl hrnku přece nemusím řezat hrnek pouze ho vysypu a dám tam další mouku ovšem půl hrníčka jasnýýýýýýsmajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 18.01.2014 11:09:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rudla: smajlik dobrý

autor: rudla (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.01.2014 10:47:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jestliže je napsáno 1,5 hrnku,tak odměřím jeden a na druhé měření ten hrnek v půli přeříznu.Chce to myslet.

vloženo: 17.01.2014 22:20:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

fifistr: Dneska jsem to udělala taky. U nás se teda fakt ujal. Je malý a nám dvěma stačí až nad hlavu smajlik na dva dnysmajlik

autor: fifistr
vloženo: 17.01.2014 20:22:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pří upečení potírám vodou se solí a kůrka je krásně měkoučká.smajlik

autor: Sylva01
vloženo: 17.01.2014 11:49:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pana Hrušku jsem dělat chleba sledovala, docela šikovně se s tím porvalsmajlik Zahraniční originál receptu jsem neviděla, ale myslím, že už tady jeden úplně stejný je http://www.toprecepty.cz/recept/33151-chleba-bez-h... Nebo se v něčem liší a já jsem slepýš?
P.S. Prasklinu má parádní, hned bych jí oloupalasmajlik

vloženo: 16.01.2014 19:59:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

varilamyskakasicku: A co se stalo Hance Kuřerové??smajlik Raději na FB mi napiš, ju??smajlik

vloženo: 16.01.2014 19:36:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chléb je krásný, tak do toho se pustím snad taky, mne se líbí mocsmajliksmajlik

vloženo: 16.01.2014 19:34:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:smajliksmajlik To nemá chybu, já zase leštila nábytek v sobotu rádoby "Prontem" a on to byl lesk na lino, tak, přidáme se k Hance Kučerové na FB, ta je super, cosmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 16.01.2014 18:53:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: to ja by som sa neodvážila...smajlik

vloženo: 16.01.2014 18:39:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka:Čítaj nižšie ,ja som ho zobudila kvôli chlebíku o pol šiestej!

vloženo: 16.01.2014 18:38:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: Aha ,tak to som netušila! Kyselý chleba nenávidím ,takže bez.To radšej tie kvasnice! Už som myslela včera,že ma nechajú na holičkách a ráno nájdem iba beztvarú hmotu a nie nakysnuté cesto!smajlik

vloženo: 16.01.2014 18:32:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hosta: tak ten je!!smajlik

vloženo: 16.01.2014 18:31:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: To je odpověď od Casinasmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 16.01.2014 18:31:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Verun, máš nádherný chlebík! Pán manžel je určite rád, že má takú šikovnú žienku.

autor: magdalenka
vloženo: 16.01.2014 18:27:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: aby nebolo cítiť droždie? smajlik

autor: casino
vloženo: 16.01.2014 18:25:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:
1.Potlačí se kvasnicová "vůně"
2.Kváskový chleba je do jisté míry "navinulý"

vloženo: 16.01.2014 18:17:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proč do chleba dávat ocet ? Ví to někdo ?

autor: hosta
vloženo: 16.01.2014 17:48:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechala jsem se zlákat všeobecným nadšením a taky jsem ho upekla. Dobrý - fotky přidávámsmajliksmajlik

autor: casino
vloženo: 16.01.2014 17:04:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Slávka:
Konečně někdo, kdo zdá se má i váhusmajliksmajlik
Ale uvedený poměr 1:0,5... nevím, nevím, to vypadá na pěkný záhul pro robota nebo odrovnání si rukou smajlik
Pekaři uvádějí 1:0,6
Dávám 1:0,79 a není to "utopený mlynář"
Hnětu tzv. "nehnětený" chlebík, který jsem si přizpůsobil svým možnostem a schopnostemsmajlik

vloženo: 16.01.2014 16:14:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Slávka: Taky super!! Jak jednoduché!!smajlik

autor: Slávka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2014 15:44:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept na chleba

1 kg hladké mouky,kostka droždí, lžíce soli a půl litru teplé vody - může se dát kmín a lžíce octa - při pečení pak potírat slanou vodou s olejem

vloženo: 16.01.2014 14:55:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:No hele,hlavní je ,že má dobrý chléb !A když se jestě nebude muset holit tak,to bude blahem vrnět. Jako ten muj !HmHmHmHm!smajlik

vloženo: 16.01.2014 14:52:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Jo, napadlo mne to hned, jak jsem to odeslalasmajlik

vloženo: 16.01.2014 13:35:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Elektrický strojek ,tam se pěna nepoužívá . To je nasucho!

vloženo: 16.01.2014 13:24:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: No, ten můj taky používá strojek..smajlik, jak jinak by se oholil?? Že by to setřel a fousy jsou fuč??smajliksmajlik. Je to mýdlo na holení ve sprejismajliksmajlik

vloženo: 16.01.2014 13:23:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik! To se mi ještě nepovedlo! Ale jenom proto,že manžel používá holící strojek!smajlik To ale ješté nemáš na mého zubaře a švagra ,co ti dokáží ,tak to normální smrtelník nedovede.

vloženo: 16.01.2014 13:14:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:smajliksmajliksmajliksmajlik No, dnes je i pro mne den D.smajlik Od rána se daří a daří. Už jsi někdy utírala prach s Gillet?? No, já dnes. Jsem si říkala..sakra, co to tak pění??smajlik Místo Pronta jsem sáhla po holícím prostředku!smajlik

vloženo: 16.01.2014 13:13:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: Předposlední a potom je tam chleba jak kyne v papíru na pečení a další .Pekla jsem dva. Ten poslední není muj,ten je opravdu hezký.Když na fotku klikneš tak se ti ukáže jméno té neštastnice,která to pekla .smajlik

vloženo: 16.01.2014 13:09:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Manžel,kouknu a obědvá škvarky s naloženými papričkami tzv.beraními rohy. "Prosím tě proč obědváš škvarky, za chvilku bude rizoto?
No abych si mohl dát ten chleba! Jaký je ? Hmhmhm!

vloženo: 16.01.2014 12:55:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Paráááááda!!! Tak co manžel??smajlik Chutná??smajlik

Vanda: Já ocet nezkoušela, ale napadlo mne, že by nevadil.smajlik

autor: casino
vloženo: 16.01.2014 11:54:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vanda:
No jasně, chybí tam lžica octa (dávám 2PL)smajlik

Veronika.Hrozna:
Rád bych kuknul jak se dílo vydařilo, ale když hodím voko přes váš profil na foto, tak tam vidím 2 obrázky chleba se značkou Jana R. Kam mám tedy hodit čučku,he?smajlik Díky

autor: Dana61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2014 11:45:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

holky povedly se vám krásné chlebíkysmajliksmajlik Láďa Hruška by měl radostsmajlik také ho vyzkoušímsmajlik

autor: Vanda (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2014 11:41:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle chleba pečeme už aspoň rok....vždycky se povede, dá se nahradit jeden hrnek hladké mouky žitnou. Přidávám lžíci octa. A těsto se nemusí překládat, stačí ho zhruba hodinu před pečením probrat v míse vařečkou , pak zase nakyne. Tím odpadá "patlání" těsta na vále.

vloženo: 16.01.2014 11:00:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena:Naštěstí ano ! No jenom jestli to vyjde i podruhé? Já se znám !
V chlebu jsem totální nemehlo.smajlik

autor: Irrena
vloženo: 16.01.2014 10:52:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veroniko moc se ti povedlsmajlik

vloženo: 16.01.2014 10:39:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irule:Mně se takovej chleba povedl jenom jednou ,a to jsem vyzkoušela snad 50 ruzných receptu! No uvidíme,jestli to nebyla náhoda ,že se poved ! Zkus, uvidíš !
Já už věřím i tomu,že kvasnice organizují spiknutí , za účelem totální diskreditace mé osoby.smajlik

autor: casino
vloženo: 16.01.2014 10:16:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Poklici nahřívat společně s hrncem jak píše senky:
Já dokonce žhavím na 250°C a když dám do hrnce těsto, tak snížím na 225°C a dále už skoro podle rcp.
Protože chleba ve styku s litinou se více peče, tak obvykle posledních 5-10´dopékám na "barvu" volně na roštu vyndaný z hrnce, aby spodek bochníku nebyl moc přicmoudlý.
Ještě tu nezaznělo, že chleba je upečený, když na poklep zní dutě... No, dodrží-li se postup, tak zní vždy, jako když si poklepeme na makovicismajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 16.01.2014 10:04:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:Veru, no vidíš smajliksmajliksmajlik máš ho nádhernýsmajliksmajlik
Já nahřívám i poklici, pak to vlastně plní funkci pícky!!
Taky večer zadělám ....

autor: Irule
vloženo: 16.01.2014 09:54:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:máš ho krásnejsmajlik, asi si dodám odvahu a taky vyzkouším smajliksmajlik

vloženo: 16.01.2014 09:42:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nahřála jsem i poklici ,ale neuškodilo ! Pošlu fotky ! Já ten papír na pečení sepnula jehlicí ,aby to kynulo do délky a ne dokola. smajlik

vloženo: 16.01.2014 09:24:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hanes24: Asi ano, nezkoušela jsem tosmajlik

vloženo: 16.01.2014 09:23:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Verčo sory!! Dříve jsem se tady nedostala, máme problém se signálem. Poklicí nenahřívat, vodou jsem nemazala. Takže snad to dopadne, držím všechny palce!! A přidávám foto rozkrojeného chleba s kulisou prádla na sušáku! Omlouvám se,smajlik zjistila jsem to až teď smajlik

vloženo: 16.01.2014 09:00:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V 5,35 ráno kontrola ! Chovali se celou noc slušně ,nakynulo!
Dilema ohřát celý hrnec i s poklicí nebo ne ? Mazat vodou před pečením ,nebo ne? Mazat vodou po dopečení ? Dát vodu do trouby?
Potřebuju oponenta! Budíček,"co je? " Chleba ! Otázka:" ty jsi už upekla?To si dám! "Nedáš, jenom potřebuju radu!"
Vysypala jsem dotazy a manžel reagoval. "Má to v receptu o té poklici a mazání a o vodě ?" No nemá. Tak TO upeč dle receptu a až bude chleba ,tak mě vzbuď !smajlik

autor: hanes24
vloženo: 16.01.2014 01:47:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDiskuse veselá, když dám jeden hrnek otrub a 2 hrnky mouky, dostanu Graham, neníliž pravda?smajliksmajlik

vloženo: 15.01.2014 22:40:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivulinka: No, taky mne napadlo dát jeden hrnek tmavší moukysmajlik. Ivuli, asi nebudou bulky.. Kdo by je u nás jedl?? Já sním 1-2 kusy pečiva, pokud možno celozrnného za den, Láďa spíš chleba, nebo taky tmavý rohlík. A ty bulky jsou bílé, pokud vím. Ale uvidímesmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 15.01.2014 21:26:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, od jisté doby si taky peču, zdejší známý od Leoška a tuším, že tento bude taky skvělý, jen bych pro sichr nahradila jeden hrnek hladké mouky moukou žitnou chlebovou, bodík je jasný.
PS: a zítra jistě budou sýrové bulkysmajlik smajliksmajlik

autor: Olinka5555
vloženo: 15.01.2014 21:18:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá báječněsmajlik)
smajliksmajliksmajlik

autor: Ilona (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2014 21:07:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento chleba jsem dělala již 3krát ,jak tu píšete ,večer se míchne ráno se upeče. smajlikNemá chybu .Hrnky bych neřešila ,nemáte pořádný hrnek smajlik-vemte sklenku hlavně dělejte a neřeště smajlik,sám se neupeče. Klidně jak tady někdo píše dejte 1 hrnek tmavé mouky a 2 světlé .Nic se nestane a je výborný .Peču 5 let v pekárně chleba i někdy v troubě ale tento je zatím jednička!!!smajlik
toprecepty.cz

vloženo: 15.01.2014 21:05:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andy:Děkuji Andy vám také !

vloženo: 15.01.2014 21:01:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Udělala jsem dva,smajlik jeden podle receptu a jeden přesné odměřen odměrkou . Položila vedle sebe do dvou misek přikryla utěrkou. Poučila jsem je o slušném chování, aby k sobě nelezli v noci do misek.smajlik
Snad bude nějaký výsledek! smajliksmajlik

autor: Andy (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2014 20:36:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika Bojovná: Líbí se mi vaše zarputilost pro věc a proto držím palce aby se chlebík povedl. Hezký večer.smajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 15.01.2014 20:23:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já těsto z misky vyklopím přímo na dostatečně pomoučený pečící papír, tam popřekládám a nechám dokynout a pak i s papírem šoupnu do rozehřátého pekáče.

Vyprdnětě se na hrnkysmajlik je to prostě 750 ml mouky, 375 ml vody a zbytek surovin.

vloženo: 15.01.2014 20:05:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Andy pravdu nemá.smajlik

vloženo: 15.01.2014 19:44:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andy: Je ,máte pravdu ! smajlik

vloženo: 15.01.2014 19:41:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:Lépe bych to nenapsala ,opravdu "poprat" !smajlik Ješté teď mě jímá hruza z mého posledního pokusu o hrničkový recept.Odměrku mám a teď ať při mě stojí všichni svatí a "restituenti" ! Slíbila jsem doma ,že ten chléb upeču.smajlik Když se dopolednu neozvu .... smajlik

vloženo: 15.01.2014 19:29:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Starejmena: Díky za foto!!smajlik
Hani, tobě taky díky!!smajlik

autor: spagetka
vloženo: 15.01.2014 18:39:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si vyguglila originální receptu a fakt jsou tam 3 hrnky mouky a 1,5 hrnku vody - čili půlka mouky.

Veronika.Hrozna: už vím, co tě zmátlo. Prostě použij třeba i tu odměrku. 3 dávky mouky a 1,5 dávky vody.
A je vymalováno.
A fakt už můžem nechat Verunku se s tím poprat.

vloženo: 15.01.2014 18:28:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andy: Prosím, nechte už Veroniku na pokoji smajlik Děkuji

autor: Andy (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2014 18:16:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika opravdu Hrozná: Je to marný, je to marný, je to marný!smajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 15.01.2014 18:05:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:Veru a nebude jednodušší, než hledat hrnek, si prostě v odměrce odměřit objem hrnku, který máš po ruce, použít ho na suché suroviny a u tekutých si prostě polovinu spočítatsmajliksmajlik

vloženo: 15.01.2014 17:48:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tejaja:Bohužel jsem podlehla modní vlně a koupila hrnečky ve tvru osmibokého jehlanu vespod mají pruměr asi 30 mm a nahoře asi 60 mm.
Ale už jsem našla jeden hrníček na tužky ,který použiju má obsah 250 ml jak potřebuju podle receptu.

vloženo: 15.01.2014 17:22:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 15.01.2014 17:14:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:smajlik Veronika, nič v zlom, nechcem rýpať, ale každý valec je "pravidelný", inak by to nebol valec. Ak mám hrnček, ktorý sa dole zužuje, tak má tvar zrezaného kužeľa, nie ihlana, ihlan je hranaté teleso smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2014 16:07:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A proc nepouzijete odmerku, ktera ma vyznacene ml, cl atd.? Treba tu od dom.pekarny, nemuzete se splest.

vloženo: 15.01.2014 15:50:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: No, asi víš, že já jsem fanouškem Babicy, takže se nediv, že mi nevadí ani pan Hruška. Cokoliv jsem od kteréhokoliv z nich vařila bylo skvělé.smajlik

autor: casino
vloženo: 15.01.2014 15:38:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koukám, že panu Babicovi se v TV vylíhla konkurencesmajlik

Myslím, že tento chleba se liší jen v tom, že je použita pouze jedna, předpokládám že pšeničná, moukasmajlik Hlavně že chutnal...
Ale k té uvedené ceně 12,-Kč
Odhaduju, že ten chlebík váží po upečení asi 0,8kg. Tzn. 15,-/kg a za stejný peníz peču chleba, kde je 1/3 žitné mouky a to už je Chleba s velkým CH a stejně tak to bude i se vzpomínaným chlebem bez hnětenísmajliksmajlik

vloženo: 15.01.2014 14:33:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani dnes jsem dělala s cibulkou a je výbornýsmajliksmajlik

autor: Irule
vloženo: 15.01.2014 14:31:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no třeba někdy dostanu odvahu a vyzkouším smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Jackie79
vloženo: 15.01.2014 14:14:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:
Tedy nikdy jsem neřešila, jestli mám ten či onen hrnek a nikdy jsem ani neměla s těstem problém. Nesmíte být takový puntíčkářsmajlik

vloženo: 15.01.2014 14:07:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena:Poměr je zachovaný jenom když máš pravidelný valec ,když je hrnek zúžený ke spod tak 1 dáš celý a polovina hrnku je objem menší jelikož je spodek hrnku užší než jeho kraj /seřiznutý jehlan/. ˇProto tady medituju,neboť všechny hrnky v domácnosti mám kónické ,ani jeden pravidelný valec !
Musím někde jeden pravidelný válcový hrnek najít !smajlik

autor: Irrena
vloženo: 15.01.2014 14:04:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:ale když použiješ stejný hrnek na mouku i na vodu je poměr zachovanýsmajlikNesmíš použít jiný na mouku a jiný na vodusmajlik

autor: Péťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2014 13:59:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika: Už se nedivím, že neumíte upéct chleba. Řešíte blbosti. smajlik

vloženo: 15.01.2014 13:43:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jackie79: Jelikož ne všechny hrnky jsou tvaru pravidelného válce ,ale se směrem k otvoru hrnku rozšiřují je první polovina hrnku ode dna menšího objemu ,než druhá polovina hrnku směrem k otvoru. Takže není všechno jak se zdá! Objemy vody a mouky proto mohou být zcela odlišné podle tvaru použitého hrnku. smajlik

autor: Jackie79
vloženo: 15.01.2014 13:35:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna:
Nezáleží přeci na velikosti hrnku, ať použijete 1dcl nebo 3dcl, ten poměr surovin bude pořád vyvážený. Akorát pak přidáte například o lžičku více soli i droždí.

vloženo: 15.01.2014 13:16:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Počkat v receptu máš 1 celý a polovičku hrnku vodysmajliksmajliksmajlik
A teď jenom pul hrnkusmajliksmajliksmajlik

vloženo: 15.01.2014 13:09:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Starejmena: Nepochybuji o tom. V jednoduchosti je síla. Mne napadlo si ho příště vylepšit třeba usmaženou a vychlazenou cibulkou, nebo dát přímo sušenou cibulku. Nebo by se daly přidat i škarky, myslím smajlik

vloženo: 15.01.2014 13:08:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Verčo, nezáleží, jak mám velký hrnek já. je 2,5 dcl myslím. S jak velkým hrnkem budeš pracovat, podle toho dáš i půl tvého hrnku vody. Když to budeš dělat s půldecovým hrnkem, dáš polovinu půldecového hrnku vody smajlik a podle toho budeš mít minichleba! smajlik To těsto je pak řidší, když se vyklopí. Pomoučnila jsem trochu vál, aby se mi nelepil na ruce a udělala achaláááj, machaláááj smajlik, poválela jsem ho ze všech stran a dobréé!! Tenhle chleba opravdu nemůžeš pokazit!!smajlik

autor: Starejmena
vloženo: 15.01.2014 13:06:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chleba jsem dělal,měl jsem z něj strach,ale nic na tom není.Šlo to výborně,zvlášt ta křupavá kůrka byla super. Ještě jsem k tomu udělal bylinkové máslo a doma ho snědli hnedsmajlik

autor: Péťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2014 12:58:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak ten vypadá zvláště vypečenýsmajlik Večer dáme kynout, dopoledne moje paní upeče. Ten Váš se mi líbí a tak ho zkusíme.smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 15.01.2014 12:57:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Zkusit mohu,ale s chlebem nemám štěstí pořád se mi jaksi nedaří upéct takový, jaký bych chtěla ! Janičko zkus odvážit kolik je v tvém hrnku mouky,zbytek si dopočítám.smajlik Hrníčkové recpty neumím.smajlik Na druhé straně ,ale tvoje recepty vařím a peču a mám k nim silnou duvěru.... smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

tn.cz levné recepty domácí chleba nova recepty ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky www tn cz recept na chleba chleba podle hrušky tn.cz recepty chleba za 12 kč domácí chleba ládi hrušky chleba od hrušky karlovarský knedlík od ládi hrušky tn.cz recept na chleba láďa hruška levný chléb ládi hrušky tn.cz recepty láďa hruška tn.nova.cz levné recepty hruška chleba podle ládi hrušky tn.cz recept na chleba lada hruska pece chleba domácí chleba od ládi hrušky nova tn.cz recepty láda hruška levné recepty ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny domaci chleb podle ladi hrusky chléb ládi hrušky láďa hruška levné recepty tn.cz zprávy recepty ládi hrušky tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky tn.cz domácí chléb od hrušky tn.cz láďa hruška recept na chléb tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky hrnkové knedlíky ládi hrušky tv.cz recepty láďa hruška tn.cz všechny levné recepty láďa hruška láda hruška recepty láda hruška domácí chléb tn.cz levné recepty láďa hruška levné recepty od ládi hrušky tn cz hruška recepty tv nova tn cz recepty ládi hrušky lada hruska tn.cz levné recepty domácí chleba recept na chleba ládi hrušky recept na levný chléb od ládi hrušky recepty ládi hrušky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty