Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 061 kJ / 2 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,50 g |
Tuky | 81,54 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 2,60 g |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 207,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Husí játra nejsou běžně k sehnání, myslím, že by dobře šla použít krůtí.
Cidre není cider
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2020 18:41
Tonja:
Za svou maličkost si říkám, že nemusím vědět všechno, že
No jsem ale žádostiv, jak z tohoto lingvistického dilematu vybruslíte
Za svou maličkost si říkám, že nemusím vědět všechno, že
No jsem ale žádostiv, jak z tohoto lingvistického dilematu vybruslíte
6. 12. 2020 17:02
maris:
6. 12. 2020 16:40
Tonja: je rozdíl ve výrobě. Teď Ti momentálně neřeknu jaký, ale četla jsem o tom zajímavý článek, zkusím ho najít, ale už je to delší doba, tak nevím, jestli se mi to povede.
Před časem to byl jiný článek, ale tady to vysvětlují taky
https://magazin.recepty.cz/clanky/cider-a-cidre-ro...
Před časem to byl jiný článek, ale tady to vysvětlují taky
https://magazin.recepty.cz/clanky/cider-a-cidre-ro...
6. 12. 2020 16:26
casino: cider vs. cidre; je to totéž, jen v jiné řeči (francouzsky a anglicky)
6. 12. 2020 16:22
maris: Cider a Cidre je totéž, cidre je francouzsky, cider je anglicky. V angličtině je téměř 1/3 slov převzatých z francouzštiny, některé jsou mírně upravená, některé ne. Např. vlákno (fiber, fibre), lepidlo (adhésif - francouzsky, adhesive - anglicky), garáž, kuráž atd. atd.
6. 12. 2020 16:17
casino:
Marie Svarcova: Cidre i cider je totéž, cidre je francouzsky, cider je anglicky.
Marie Svarcova: Cidre i cider je totéž, cidre je francouzsky, cider je anglicky.
11. 11. 2015 11:23
maris: To jsou věci... taky z toho mám v hlavě guláš, dosud jsem žila v blahé nevědomosti, že je jen jeden druh, ale různí výrobci
11. 11. 2015 10:55
casino: - ochutnávat, porovnávat
11. 11. 2015 10:50
Cidre vs. Cider
maris:
No jo, no..., já taky móóóc "pěkně" děkuju
Zatím jsem žil v blažené nevědomosti, že je to jedno
Leč, kdo si to má včíl pamatovat, co je co
Asi by to chtělo nějakou mnemotechnickou pomůcku, že?
maris:
No jo, no..., já taky móóóc "pěkně" děkuju
Zatím jsem žil v blažené nevědomosti, že je to jedno
Leč, kdo si to má včíl pamatovat, co je co
Asi by to chtělo nějakou mnemotechnickou pomůcku, že?
11. 11. 2015 09:04
maris:moc Vám děkuji, stačilo otevřít odkaz - je to moc dobře udělané. Hezký den
11. 11. 2015 06:28
Marie Svarcova: já to sama vysvětlit neumím - je to pro mě alchymie, ale do Poznámky jsem dala odkaz na článek, myslím, že v něm je to napsané hezky a srozumitelně i pro nás laiky
Díky
Díky
10. 11. 2015 23:43
Nádherné ale mám prosbu : můžete mi prosím vysvětlit rozdíl :
cider
Webové definice
Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě, v Česku byl donedávna prakticky neznámý. O jeho původu a rozšíření se vedou dlouhodobé spory, vznik výroby cidru je pravděpodobně spojen s oblastí dnešního Baskicka.
---------------------------
Cider značky Strongbow. Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě (Spojené ...
.....................................
Moc děkuji
cider
Webové definice
Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě, v Česku byl donedávna prakticky neznámý. O jeho původu a rozšíření se vedou dlouhodobé spory, vznik výroby cidru je pravděpodobně spojen s oblastí dnešního Baskicka.
---------------------------
Cider značky Strongbow. Cidre [sidr] je jablečné víno vyráběné řízeným kvašením jablečného moštu. Nápoj je populární především v západní Evropě (Spojené ...
.....................................
Moc děkuji
28. 1. 2014 12:29
Moc vám všem děkuji, mám z vašich komentářů velkou radost
28. 1. 2014 11:16
Krásná kombinace surovinNo a fotobez komentáře
27. 1. 2014 20:21
Luxusně připraveno Maruško, foto úžasné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Přidáno před 1 hodinou
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 5 hodinami
Slaný koláč s vinnou klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 37 minutami
Květáková polévka s kedlubnou
Smirny uvařila před 40 minutami
Bramborové lupínky
janatka uvařila před 46 minutami
"Bramborový placky se škvarkama"
janatka uvařila před 48 minutami
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 1 hodinou
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: husí játra husí játra recept co je cidr jak uvařit husí játra ryže se šafranem játra s hruškami recept husí játra jak upravit husí vnitřnosti husí játra recepty recept na husí játra husi prsa s jablky na cideru husí játra na cibulce a jablkách priprav ryze.na.shusi úpravy husího masa jatra cidrem jak upravit mražená husí játra husa s jablky a ciderem kachni prsa s safranem kachní prsa se šafránem husí játra s hruškou
Suroviny: játra husí, cidr, rýže, šafrán, jablko, máslo, olej olivový, pepř bílý mletý, sůl
Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vG9
42 názorů