Koprová omáčka s vejci
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným natvrdo, nebo hovězím masem a houskovými knedlíky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
4-6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 572 kJ / 1 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,79 g |
Tuky | 155,77 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 397 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 69,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 7. 2016 12:42
27. 1. 2014 21:59
27. 1. 2014 21:58
27. 1. 2014 20:29
Bylinky by se už neměli vařit.
27. 1. 2014 20:18
Zajímavý postup ale mě by zajímalo, proč část AROMATICKÉ byliny přidat do ROZPÁLENÉ zásmažky?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 4 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Fit salát
Přidáno před 17 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 2 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 5 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: koprová omáčka s vejcem koprová omáčka recept s vejci koprovka s vejcem koprová omáčka s vejci koprová omáčka videorecept koprovka s vejci koprová omáčka bez jíšky koprová omáčka z vejcem koprová omačka s vařeným vejcem koprová omáčka s vajíčkem kprová omáčka koprová omáčka se sekanou koprová s vejcem koprová omáčka s vejcem recept recept na koprovou omáčku s vejcem koprová omáčka s vejci recept koprová omáčka s vejcem koprová omáčka s bramborem a vejci koprová omáčka koprová omáčka s vejcem a bramborem
Suroviny: mouka hladká, olej, mléko plnotučné, smetana ke šlehání, máslo, vývar hovězí, ocet, kopr čerstvý, pepř bílý mletý, sůl, cukr, vejce
Koprová omáčka s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5kM
5 názorů