Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Pštrosí" vejce

Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

29. 1. 2014 14:29

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 813 kJ / 1 628 kcal
Bílkoviny132,08 g
Tuky120,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 846 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

8. 4. 2021 12:14

casino: Skotská vejce, jsou tu v podobných.
Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.

casino casino

7. 4. 2021 22:02

Eja57:
Vejce ne natvrdo? Tak to neznám;-(
"Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil :-)

Eja57 Eja57

7. 4. 2021 21:33

casino: no...skotske vejce by opravdu nemělo obsahovat vejce natvrdo....
Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...

casino casino

7. 4. 2021 18:53

:-K
citronek:
A není to šumák:-)
No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
Samozřejmě si dělám srandu, že :-):-D:-K

citronek

7. 4. 2021 17:37

Pštrosí nebo skotská to je fuk, ale ty vejce nemají být úplně natvrdo uvařená ne? Žloutek musí téct. Jinak dobrý,!

nicoletee77 nicoletee77

3. 4. 2021 16:09

Dneska zkusím :-Q

Majka8

16. 2. 2014 00:16

casino:Mrkla jsem na odkaz a fakt hezká práce...příští týden zrealizuju:-D

casino casino

15. 2. 2014 18:13

iveta:
Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila:-D A ještě víc, pokud byste vystoupila z anonymity...
Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
Ale varoval jsem vás:-)):-)):-))
Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...

Edit:
No vida, iveta byla smazána...

hanes24

30. 1. 2014 15:47

Bývalo občas v dětství, teď pozapomenuto, díky za připomenutí, míval jsem moc rád.:yes::yes::-)):-D

lomačka

30. 1. 2014 15:13

Taky je občas dělávám :yes::-p;-)

Majka8

30. 1. 2014 02:32

Vyzkouším:yes::yes::yes:

Irrena Irrena

29. 1. 2014 18:05

Mívali jsme v závodní jídelně;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pštrosí vejce pštrosí vejce recept recept na pštrosí vejce pštrosí vejce v troubě pštrosí vejce z mletého masa recept pštrosí vejce recepty pštrosí vejce mleté maso pštrosí vejce pštrosí vejce pečené v troubě recepty z vajec pstrosi vejce recepty pečené pštrosí vejce pštrosí vejce s bramborovou kaší pštrosí vejce s bramborem recepty na pštrosí vejce pstrosy vejce recept pštrosí vejce pečené pstosi vejce pštrosí vejce recept v troubě příprava pštrosího vejce

Suroviny: vejce, maso mleté, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

"Pštrosí" vejce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlA6