Hraběnčin řez od maminky
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl koláči lehce pikantní. V každém případě si ale pochutnáte.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 733 kJ / 3 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,72 g |
Tuky | 184,24 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 766 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 504,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2021 18:59
Nechápu,proč tady rozebíráte toho pána..Každý má právo na svůj názor..;-A jak se říká,žádný učenec z nebe nespadl..Takže asi tak a obdivuji chlapy,kteří umí péct..
18. 5. 2019 17:14
jarda Kadic: jak velký tedy rozměr plechu ma byt?
31. 5. 2016 05:54
Vyborny, vcera upeceno a jsem rada, ze kousek zustal i na snidani, dekuji za recept.
28. 10. 2015 12:46
Všechny ty hraběnčiny a podobné řezy budou určitě dobré,ale u všech(to se týká i různých koláčů, bublanin atd)mi moc vadí,že není psán rozměr plechu,dnes se vyrábí spousta velikostí.Dělal jsem dnes zrovna jedny z hraběnčiných řezů a zjistil,že mám zrovna velký plech.Takže těsto dolů a přenést na menší!
Píšu to k tomuto receptu, protože jsem ho dnes použil.Řezy jsou v troubě,určo budou dobré
Píšu to k tomuto receptu, protože jsem ho dnes použil.Řezy jsou v troubě,určo budou dobré
9. 11. 2014 08:42
Taky se přidávám k těm, co nehubují , každý se učí a ani nehodlám nakukovat k dalším podobným receptům do komentářů, spíš bych řekla, že někdo občas má vychytávku a tak jí sem dá. O tom to je, tak se lidi, nezlobte a raději buďte milí a při sobě a to nejen při neděli...
13. 3. 2014 20:50
magdalenka:Já to nečetl,ale chybami se člověk učí. Už to tu nebudu řešit.
13. 3. 2014 13:28
hubikula:pri pridávaní receptu máš udané, musel si to vidieť:
"Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."
Duplikát sa podarí asi každému, ale vyhľadávač funguje dosť spoľahlivo. Vyskúšaj hľadať, hlavne podľa zadávaných surovín. Ak sa s tým zoznámiš, určite ti to pôjde bez problémov. Názvy sú často zavádzajúce, hlavne ak ide o "mňamky" alebo "ňamky" alebo "dobroty", to len tak na okraj...
"Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."
Duplikát sa podarí asi každému, ale vyhľadávač funguje dosť spoľahlivo. Vyskúšaj hľadať, hlavne podľa zadávaných surovín. Ak sa s tým zoznámiš, určite ti to pôjde bez problémov. Názvy sú často zavádzajúce, hlavne ak ide o "mňamky" alebo "ňamky" alebo "dobroty", to len tak na okraj...
13. 3. 2014 10:14
Ano jsem tu nový, že jsem sem dal recept, který je podobný většině, to jsem taky zjistil, ale každý máme právo nějak začít. Nejsem kuchař profesionál ani každý den u plotny nestojím,abych vařil pro velkou rodinu.Vařím a převážně peču pro svoji radost a o tom to je. Když mi někdo přijde na návštěvu a něco uvařím ze zdejších receptů,tak se nechlubím, že je to z moji hlavy, ale říkám všem, kde jsem recept našel.
13. 3. 2014 10:04
Dajda: Koukám, že se asi hodně řídíte svým mottem.
13. 3. 2014 09:50
hubikula: Tak to si nevidíte do pusy, tedy pardon do klávesnice!
P.S. Profík nejsem, ale chleba si namazat docela umím a než přidám recept, hodně se snažím zjistit, zda tu už není. Ráda bych, aby tenhle zajímavý web trochu vypadal k světu, i když nepatřím mezi jeho administrátory. Přidávat recept, který tu už mnohokrát je v téže podobě a s fotkami, když nemám zajímavou inovaci, mi připadá jako nošení dříví do lesa, sov do Athén a perníku do Pardubic.
P.S. Profík nejsem, ale chleba si namazat docela umím a než přidám recept, hodně se snažím zjistit, zda tu už není. Ráda bych, aby tenhle zajímavý web trochu vypadal k světu, i když nepatřím mezi jeho administrátory. Přidávat recept, který tu už mnohokrát je v téže podobě a s fotkami, když nemám zajímavou inovaci, mi připadá jako nošení dříví do lesa, sov do Athén a perníku do Pardubic.
13. 3. 2014 08:55
casino: V dnešní době se člověk nezavděčí nikomu.
13. 3. 2014 08:53
Dajda: Já žádné pravidla neporušil a nikoho jsem neurazil.
13. 3. 2014 06:18
hubikula: Jste tu poprvé. Možná by nebylo od věci seznámit se s pravidly a snažit se jim trochu vyhovět, ne hned urazit ty ostatní, kteří si například dovolili dát podobný recept před Vámi.
13. 3. 2014 00:38
Souhlasím s Dajda: a maiva: a dokonce i se zrzka (neregistrovaný/á)
hubikula:
Chápu, že je to pro vás srdeční záležitost, ale vypadá to tak, že kdo tu nemá aspoň jeden duplicitní rcp, jako by nebyl...
hubikula:
Chápu, že je to pro vás srdeční záležitost, ale vypadá to tak, že kdo tu nemá aspoň jeden duplicitní rcp, jako by nebyl...
12. 3. 2014 21:52
Řeknu to takhle, recept mě naučila máma ještě když jsem byl malý.Do teď ho znám zpaměti. Že jsou tu lidí, kteří řeší kolikrát tu tento recept je popř. jeho obdoba, tak ať se podívají sami do svých receptů kolikrát kopírují druhé. (viz Lité koláče apod., recepty podle celebrit, aj.) To už tu můžu rovnou opisovat kuchařky. A věřte mi, už jsem z netu udělal hodně dobrých věcí a některé bych změnil, ale každý si to dělá podle svého. Už jen takový TIRAMISU si Češi upravili podle svého přidáním lučiny nebo pomazánkového másla místo originálního mascarpone a mohl bych pokračovat. Ovšem nemám čas se zabývat lidmi, co si myslí, že jsou profíci a neumí si namazat chleba. Přeji dobrou chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 27 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 57 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hraběnčiny řezy na velký plech ananasová buchta ládi hrušky hraběnčin řěz hraběnčiny řezy na plech láda hruška ananasová buchta hraběnciny řezy hrníčkové hrabenciny rezy hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka hraběnčiny řezy strouhané hraběnčiny řezy top recepty výborné hraběnčiny řezy ananasová buchta od ládi hrušky recepty ládi hrušky ananasova buchta hraběnčina řezy na plech hrníčkové hraběnčiny řezy hraběnčiné řezy na plech ananasová buchta podle ládi hrušky hrabencin rezy hraběnčín koláč hrabenviny řezy na plech
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, kokos strouhaný, jablko, cukr skořice, cukr krupice, tuk, mouka hrubá
Hraběnčin řez od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Drmn
21 názorů