Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

24. 3. 2014 18:02

Suroviny

Porce: 3-4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 993 kJ / 1 671 kcal
Bílkoviny20,99 g
Tuky140,14 g
Vláknina34,63 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,91 g
Sacharidy73,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Aby se chutě surovin hezky propojily, je lepší nechat hotové jídlo uležet do druhého dne.

Toto je můj další experiment se surovinou, která má u nás vždy otevřené dveře:-)

Původně jsem jako přílohu chtěla dělat kuskus, ale manžel měl v Lidlu štěstí a natrefil na tarhoňu. Vařila jsem ji o 5 minut déle, než je v návodu a 2 minuty před koncem vaření jsem přidala ½ lžičky kurkumy pro hezkou barvu.

Srettulínku, už tady dlouho nebyla žádná legrace, tak pevně věřím, že nezklameš a opět u “kulikuli“ zaboduješ:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

28. 3. 2014 09:19

jídlo vypadá nádherně:yes::-D už jsem na ně dlouho nenarazila, u nás z nich mají rádi gulášové varianty, řízky nás ale vůbec neoslovily;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 3. 2014 17:19

Majka8:Maruš-Šári,to je v pohodě;-)Já jsem to nebrala jako pohanění receptu:-*
Ale chápu Špagetku,že jak byla rozepsaná,tak jste se v tom svezly všechny.Marie tady totiž se žaludečními problémy úřadovala už předešlý den a její komentř byl odstraněný:-)
A pro brášku,ať vypadá ještě mlaději z nich můžeš přichystat,až Ti je přiveze nějakou dobrotu;-)Stačí,když do vyhledavače napíšeš býčí žlázy a vyjede Ti spoustu rcp,co tady kuchařinky-kuchaři dali:yes:
Tak ať se podaří:-K

Majka8

27. 3. 2014 00:44

Anna Kocikova:Aničko,můj komentář nebyl negativní,to si jen Špagetka špatně vysvětlila,naopak recept je moc hezký a foto úžasný,napsala jsem jen můj zážitek s dětství.Dnes mně brácha navštívil a býčí koule jsem s ním pořešila:-Dvůbec mně neřekl,že je jí hooodně často,jen po moji reakci,která se stala před tolika lety,mně raději neinformuje.Tak ti jen chci napsat,že už vím,proč vypadá o 20 let mladší a v jeho věku dokáže nadělat práce,co nedokáže 20ti letý kluk a to nekecám,přísahám!Něco na těch koulích bude:-))Příští týden mně doveze a je zvědavý jak se pochlapím;-)nejsem už malá holka,tak uvařím a rozhodně zbaštím,dám vědět;-)

Irule Irule

26. 3. 2014 08:09

Anna Kocikova::yes::yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 3. 2014 21:26

Všem za kladné i záporné komentáře děkuji;-):-*rovněž za přidělené bodíky i pochvalu fotek:-K
Já si dávám práci s fotopostupem a popisky hlavně pro ty uživatele,kteří to dovedou ocenit a těch je tady naštěstí větší množství:-K

srettka:Srettulínku,v zásobě už nemám kulikuli žádné:-))v masně je mívají pravidelně,tak neboj...já zase nějakou delikatesu vymslím:-pJinak by ses divila,kolik volů se v našem kraji pohybuje:-D:-DDíky za zábavný komentář,už tady bylo delší dobu mrtvo:-*:-K

Ivana Ch:Já,než bych vyhodila hrnec,tak bych rozhodně nekupovala maso u kterého bych si nebyla jista,že ho pozřu:-))

Ivina:Vemínko u nás mívají celkem často.Připravuji ho jako ledvinky,nebo guláš-je velice chutné:-pNa řízky jsem si zatím netroufla,prý je to kumšt utrefit;-):-)

mirca75:Miruš,ráda Tě tady po dlouhé době vidím:-KU nás jsou žlázy také hodně oblíbené a já velice ráda vymýšlím stále jiné varianty:-p

spagetka:Ladi,jako by jsi to tady neznala:-D:-DŘeknu Ti,brouky,červy a žabí maso bych asi také nedala a jak je to prý lahodné:-D:-DAle rozhodně bych se o jakémkoli jídle nevyjadřovala jako fuj a podobně:-/

Marie:úplně stejně napsaný komentář jako pod včerejším nickem Majda:-Djen dnes je to bez té příšerné hrubky:yes:
Máte můj obdiv,že když víte,že se vám dělá z býčích žláz nevolno,tak i přesto pokračujete ve čtení receptu:-/
Každý normální člověk,než by se pozvracel ze suroviny,kterou nemusí,raději recept přeskočí a jde tam,kde je to jeho oku lahodící:-*:-D

Ivina Ivina

25. 3. 2014 18:55

Moje maminka vařila vemínka a dělala z toho řízky.Vím,že jsme to jako děti jedly,ale od té doby jsem to ani v obchodě neviděla.Klidně bych toto jídlo ochutnala,ale vím,že by mě to doma nejedli.

Majka8

25. 3. 2014 18:52

spagetka:To je dost divná reakce,já jsem o zvracení nic nenapsala,naopak,recept vypadá dobře.Napsala jsem jen něco ze vzpomínky když jsem byla ještě dítě,to se snad nemůže?

jarka skrobakova

25. 3. 2014 18:46

Vypadá to dobře Drahuš :yes::yes::-K

Ivana Ch

25. 3. 2014 16:41

spagetka:V mém příspěvku není o zvracení ani zmínka.Víc se o tom nebavím!

Marie

25. 3. 2014 15:46

Já si mohu slušně napsat to jak vidim a cítim,jinak pro Vás Spagetka PARDON.:-)):-)):-)):-)):-))

spagetka spagetka

25. 3. 2014 13:18

Ivana Ch:Majka8:Marie: Děvčata, nezlobte se, ale nechápu jednu věc: dobře, tato potravina vám nedělá dobře, nikdy v životě byste ji nedělaly. Proč to ale komentujete tak, že je vám z toho blbě? Tohle je o vaření, ne o zvracení. Takže když vám to nevyhovuje, prostě to přejděte a jděte na jiný recept. Proto ten recept nemusí být špatný přece. U nás se třeba těší oblibě ale ne u všech. já sama některá jídla ani nepozřu, ale nebudu psát, že z toho zvracím, neb někdo jiný to miluje.;-);-);-);-)
A teď z jiného soudku, viděla jsem naprosto super objektivní reportáž o tom, jak jsou zdraví v naší výživě brouci díky proteinům atd. V jiných lokalitách se tím živěj. Já bych to nejedla, ale nikdy na to neřeknu, že je to hnusný.

Ivana Ch

25. 3. 2014 13:04

Majka8:

Marie:Holky vůbec se Vám nedivím, já jsem na tom zrovna tak, kdysi dávno taky vyletěl hrnec do rokle, to u nás popelnice ještě nebyly.Nikdy víc je do kuchyně nechci.

Marie

25. 3. 2014 12:49

jen to čtu a je mi na zvr....;-(;-(;-(

hanes24

25. 3. 2014 06:04

V neděli jsme je smažili na řízky. Se zelím zkusím!!!:yes::yes::yes::-)):yes::yes:

Majka8

25. 3. 2014 01:51

Jejda,právě jsem se vrátila do dětských let.Můj brácha hajný,dostal od kamaráda a donesl to domů,hned se pochlubil copak že to má za dobrotu a udělal si na pánvičce speciatku,mamina utekla k sousedce,já jsem taky zmizela.Jelikož jsem doma sloužila jako myčka hrnců,tak jsem pánev pro jisto hodila do popelnice,prostě jsem se jí štítila.Nevím jestli bych měla odvahu uvařit,ale na obrázku to vypadá víc než dobře:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: býčí žlázy jak uvařit býčí žlázy recept na býčí žlázy byci zlazy recepty recepty na byčí žlázy tncz nova levné recepty ládi hrušky 24.3.2014 byčí žlázy jídlo býčí žlázy recept co uvařit z býčích žláz kolik potreba hlavkoveho zeli na 10 porci býčí koule maso ráda recepty dušené zelí žlázy býčí recept menu domu srdce na slanině recepty býčí koule býčí koule recept byčí žlázy příprava býčích žláz dusene cerv.zeli sladke detsky byci

Suroviny: býčí žláza, slanina, zelí bílé hlávkové, olej, cibule, paprika sušená sladká, kmín celý, bujón zeleninový, česnek, solamyl, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgMB