Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.
Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 8. 2016 07:31
xzbysek: Udělej, stojí za to, je fakt dobrý
7. 8. 2016 18:28
Já jsem zkoušel burek přímo ve Slovinsku a tam to nemělo chybu ale určitě si udělám doma
23. 11. 2015 14:22
spagetka: Špagí, já to přepíšu, ale až na to kouknou admini, už o tom ví....
23. 11. 2015 09:00
spagetka:To je jasne, to by se moderatorky zblaznily, kdyby mely prekontrolovat vsechny recepty.To byla reakce na casina.
23. 11. 2015 08:59
Jé, já ten recept našla, ale zajímavé je, že ty suroviny tam jsou taktéž takto uvedeny. Kupodivu stačilo zadat jen hlavní suroviny a samo to vyjelo:
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
23. 11. 2015 08:55
Bibinka si suroviny opraví, přepíše, i když to fakt není její chyba. Těch popletených receptů tu bude evidentně hodně, ale přijde se na to až jen náhodně. Snad se to brzy vše dá cajku. Docela by mne zajímalo, zda u receptu, kde jsou tyto suroviny - tedy brambory, maggi, brokolice, šlehačka atd....nejsou naopak suroviny patřící pod burek nebo co tam je, ale není v našich silách toto dohledávat
23. 11. 2015 08:44
Tohle je opet recept, kde jsou popletene suroviny.A ne vinou autora.
Maggi napady, brokolice...
Maggi napady, brokolice...
23. 11. 2015 08:20
Bibinka:
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
22. 11. 2015 17:01
Janislava: Janislavo, také jsem to dělala z 500 g mletého a také záleží na tom jak velké je uděláš a kolik bude strávníků, proto tam to množství není, záleží na každém jedinci
22. 11. 2015 09:53
Vypadá to dobře,jen mi v tom receptu nějak uniklo kolik toho mletého,tak udělám z půl kila.Snad to vyjde,ještě jsem nedělala.
22. 6. 2015 14:47
tý jo Jani, to musím vyzkoušet, ukládám
26. 5. 2013 12:30
martiline:díky, že jsi Burek udělala a mám radost, že u vás uspěl
26. 5. 2013 11:59
... hmmm ... delikatesa
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
28. 4. 2013 15:58
Mám kolegyni z Albánie, asi dvakrát přinesla originál burek do práce, moc mi chutnalo. Polovina byla plněná masem, polovina špenátem a sýrem (typu balkánského). K tomu byl úžasný salát z grilovaného lilku.
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná. Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná. Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.
28. 4. 2013 15:39
V surovom stave to vyzerá ako mrazený croissant.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 13 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 17 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 22 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 25 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta
Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl
Burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
100 názorů