jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Burek

Burek
...jdeme jíst...
nahoru
Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek Burek
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté maso

Suroviny:

500 g míchaného mletého masa
100 g nastrouhaného sýra
1 balíček lístového těsta
4 stroužky česneku
1 vejce na potírání
olej
pepř
tymián
petržel
sůl

Postup přípravy receptu

Lístkové těsto si rozválíme do většího kola a křížením překrájíme na 8 trojůhelníků. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, nastrouhaný sýr a smícháme. Z masa uděláme válečky a vodorovně je položíme na delší strany trojůhelníků(viz foto), pak si našleháme vajíčko a potřeme si obvod trojůhelníků, aby burek pěkně držel. Od široké strany, kde máme maso budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř- vzniknou nám takový jako malý rohlíčky. Stočené je všechny potřeme vajíčkem a upečeme ze všech stran na oleji- raději pomaleji, aby se nám burek pěkně prosmažil.

Poznámka

Burek můžeme péct i v troubě, když si do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.

Zdroj: recept je mnou improvizovaný z Balkánské kuchyně.

Autor Autor: (Janinka)
Datum vložení Datum vložení:
52 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Burek"

autor: Bibinka
vloženo: 26.05.2013 13:30:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

martiline:díky, že jsi Burek udělala a mám radost, že u vás uspělsmajlik

autor: martiline
vloženo: 26.05.2013 12:59:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... hmmm ... delikatesa smajlik smajlik
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.

autor: Alexiss
vloženo: 28.04.2013 16:58:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám kolegyni z Albánie, asi dvakrát přinesla originál burek do práce, moc mi chutnalo. Polovina byla plněná masem, polovina špenátem a sýrem (typu balkánského). K tomu byl úžasný salát z grilovaného lilku. smajliksmajliksmajlik
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná. smajliksmajliksmajlik Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.

autor: Anastázia z Bratislavy (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.04.2013 16:39:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V surovom stave to vyzerá ako mrazený croissant.

autor: Bibinka
vloženo: 04.06.2012 10:17:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vanesss: Vanesssko, udělala jsi mi radost, že jste si pochutnali a rodičům myslím taky bude chutnatsmajlik Díky, že jsi recept vyzkoušelasmajlik

autor: vanesss
vloženo: 04.06.2012 10:03:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik palec nahoru a bodík k tomu. S přítelem jsme si pochutnali a moc se mi líbí že jídlo je dost syté takže nám jídlo vydželo dlouho.(jinak se u nás všechno s ní v jeden den) smajlik Aspoň vím čím překvapím naše, tohle určitě ještě nejedli. smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 21.05.2012 13:35:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alča:a to je ono...pochutnali jste si a to mě těšííísmajlik

autor: Alča (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.05.2012 12:47:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na konci strastiplné cesty za kýženým výsledkem je....kýžený výsledek smajlik Výborné smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 21.05.2012 11:11:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alča: Alčo nebój, jen v pohodě a držím palce-pak písni, jak chutnalosmajlik

autor: Alča (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.05.2012 11:08:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jdu zkoušet, dámy a pánové smajlik Jen se trošičku bojím, abych to dobře odhadla a maso se mi na pánvičce dobře prosmažilo.smajlik Uvidíme smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 22.09.2011 14:50:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

EmJe88: nedá se nic dělat, každému všechno nechutná, teď to víš, tak to holt dělat nebudeš-nic se neděje a nejde o životsmajlik
Jinak tě u nás vítám a ať se ti tu líbísmajlik

autor: EmJe88
vloženo: 22.09.2011 11:56:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak včera jsem vařila pro přítele a vařila jsem poprvé a naposled.U nás nechutnalo...smajlik

autor: maris
vloženo: 11.05.2011 16:15:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzka: myslím, že Bibinka to tam určitě nedávala a někdo prachsprostě zkopíroval její receptsmajliksmajlik
Trošku jsem to tam prošla a našla jsem i další recepty z Topeksmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2011 16:08:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.originalni-recepty.eu/burek/
nevím, zda to tam nedávala přímo Bibinka, ale nemyslím si. Je to normální děvčata??

vloženo: 28.04.2011 14:56:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:Zkusila jsem tenhle recept s Fetou a bylo to vyborne. Dekuji za inspiraci. K tomu se hodi nejaky lehky salat.

autor: kucenka
vloženo: 02.03.2011 21:55:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko,děkuji za uvítání a musím říct že se mě tady moc moc líbí smajlik

autor: Sympi
vloženo: 18.02.2011 14:41:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dneska jsem dělala poprvé a musím pochválitsmajliksmajlik.Je to vynikající.Posílám bodíka

autor: Bibinka
vloženo: 11.02.2011 11:31:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kučenko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo, jako námsmajlik
Děkuji za milý komentářsmajlik

autor: cardanka
vloženo: 11.02.2011 09:20:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibismajlikposlední komentík mne na tento receptík přivedl a už vím co asi bude zítra k obědusmajliksmajliksmajlik

autor: kucenka
vloženo: 11.02.2011 08:56:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,vyzkoušeno a za mě výborný smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 12.01.2011 09:08:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Menandros(neregistrovaný), každý má holt jiné chutě a tak je důležitý, že chutnalo tobě a tvé přítelkyni, to jsem ráda a ostatní burek dělat nemusí, když jim nesedělsmajlik

autor: menandros (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2011 19:14:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikdo kromě mě a přítelkyně to nejedl :'(, ale nám to chutnalo moc :D Děkujeme za recept

autor: Menandros (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2011 16:59:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusím překvapit rodiče, snad se mi to povede smajlik, mám totiž většinou na vaření úplně levé ruce smajlik smajlik

autor: Nika08
vloženo: 07.12.2010 07:20:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxus, odskoušeno...jako z restaurace mi syn říkal..smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: gurtlerova
vloženo: 07.11.2010 13:30:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsme právě dojedli smajliksmajliksmajlik, mňamy, mňamy!!!! Je to moc dobré, když se to osuší v ubrousku, tak ne ani moc mastné smajlik.
Já měla 1kg masa a protože přítel omylem koupil těsto jen 500gramové, bála jsem se, že to nebude stačit, ale úúúúplně v pohodě to vyšlo!!smajliksmajlik Bodík smajlik

autor: pan majitel (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.10.2010 14:44:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

For Alcakv
Ono je to mastné , jak překvapující smajliksmajlik když se to smaží
A auto jede a letadlo létá smajlik To jsou věcismajlik
Někteří lidé toho rozumu asi moc nepobraly, proč se o tom musím každý den přesvědčovat

autor: jana73
vloženo: 31.07.2010 13:50:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinkosmajlikdnes jsme měli k obědu a byla to velká dobrota. Byla jsem zvědavá na lístkové těsto dělané na pánvičče a bylo to Mňam.Dávám už 34bodsmajlik

autor: Efka.ka
vloženo: 27.07.2010 11:06:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám něco podobného, jen používám místo listového těsta rýžový papír smajlik

autor: Alcakv
vloženo: 07.06.2010 17:56:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak na nás příšerně mastné,těsto jsme sundali a jedli jen maso,ono listové je mastné samo o sobě a smažené v oleji šíleně,tak toto nic pro nás smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 07.06.2010 17:32:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alčakv, to jsem ráda, že ho děláš, nám moc chutná, tak potom písni, jak chutnal u vássmajlik

autor: Alcakv
vloženo: 07.06.2010 17:00:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá to úžasně, vše připravené, jdu smažit, poreferuji smajliksmajlik

autor: knebeska
vloženo: 12.04.2010 19:36:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

30 bodík putuje od nás. Dnes sme si opravdu pochutnali smajlik

autor: Dasenka
vloženo: 15.03.2010 21:04:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak dneska jsem to udělala znovu, jsou tak výborné, že nemám ani slov smajlik

autor: michsamant
vloženo: 05.03.2010 21:46:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: janatka
vloženo: 05.03.2010 21:43:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikBibi:pochutnali jsem si všichni.smajlikMísto petrželky(nebyla doma) jsem dala bazalku,bylo to vše po chuťové stránce smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 02.03.2010 09:33:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dášenko, docela jsem na to čekala a byla zvědavá, tak díky, že jsi ho vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalsmajlik

autor: Dasenka
vloženo: 01.03.2010 14:45:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak jsem slibíla, tak udělám, bylo moc výborné...

autor: dasenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2010 10:51:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes se na to jdu vrhnout, akorát jsem zapoměla koupit sýr, tak pro něj musím ještě běžet smajliksmajliksmajliksmajlik pak sem napíšu výsledek a snad sem dám i nějaké fotečky, posílám bodík smajlik

autor: vilaAmalka
vloženo: 25.10.2009 20:04:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes jsem ho také zkusila.Nejdříve jsem udělala velké šišky,takže jsem musela ubrat,abych to vůbec zamotala.smajlik Nakonec se povedlo a musím říci že je to mňamka,dávám do oblíbených a samozřejměsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 03.04.2009 09:53:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marsii, ale i tak vám chutnalo, tak příště dej tymiánu méně(asi větší štipec)a paqk to bude dokonalé! Chybama se člověk učí, takže v pohodě.smajliksmajlik

autor: Marcii
vloženo: 02.04.2009 22:38:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobré jídlo. Akorát jsem to trochu přehnala s tymiánemsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 01.04.2009 21:52:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kedlubno, není to aprýl, že ne? NE, tak si mi udělala radostsmajlik

autor: kedlubna
vloženo: 01.04.2009 21:36:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

TAK UŽ I U NÁS VYZKOUŠENO smajlik

autor: Věrka (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2009 14:06:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu lákavé.smajlikBudu to muset také vyzkoušet.Díky!smajlik

autor: kašička (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.03.2009 18:16:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikzdravím všechny a ještě jednou se vracím k burku..přikládám recept - bosenskýsmajlik, ale je nepříliš podstatné odkud je, když vzpomenu dobu kdy Jugoslávie byla Jugoslávií..zkopírovala jsem ho z netu,ale stejný je také v jugoslávské kuchařce a mám ho vyzkoušený. Náplně jsou růzmé.Přiznám, že improvizovat při vaření neumím, a každý, kdo je v kuchyni takto odvážný má můj obdiv. Nicméně ctím původní recepty a jejich názvy, tak pa, pa,ať se vám daří dobře vařit...smajlik
POSTUP PŘÍPRAVY

Testo: mouka, sul, troska oleje, voda

Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!

Dale pripravime masovou plnku, hovezi mlete maso osolime, opeprime, cibulka najemno nakrajena, troska oleje + brambory nakrajene na kosticky velmi jemne ca5x5mm. Nestrouhat !!! Krajet!! vse promichame.

Testo dame na ubrus a poolejujeme a pockame, pak vytahujeme testo do jemna, pak poklademe masovobramborovou smesi ,Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime pruh plnky na okraj testa, poolejujeme. Nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme od testa a prendame do vymasteneho pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny. Troubu predehrejeme a peceme 30 min na 250`C. Po upeceni pokamene trochou vody s maslem, prikrijeme uterkou a nechame chvelku odstat a pak uz jen papame.

autor: Marjanna
vloženo: 16.03.2009 08:02:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj kočky tak aby bolo jasne burek nie je chorvatske jedlo,ale vychdza z moslimskej kuchyne a skor srbskej ako chorvatskej. Majstri na burek su Albanci ako aj na zmrzlinu. Nie je vobec tažke urobit cesto na burek,takzvane kore ktore su tenke a chutneeeeeee. Ak si pozriete v mojich receptoch ma recep na Zemiakovu pitu. Burek original je masovy a robi sa z ovčieho mleteho masa,teraz už robia z hov. a miešaneho....Burek od syra a iny to su pitysmajlik Albanci si už zvykli,že burekov je viac,ale origoš je Mesni burek. Nepišem tu koli kritike,len koli bližšim info. Klobuk dole pred improvizaciou. Ja som ho na Slovensku robila zo štrudloveho cesta,ktore maju v Kauflande. Ak ak si otvorite stranku Youtube a zadate burek alebo pita tak mate videa ako sa robi to cesto velmi nazorne ukazane. Ja zatim vložim recep na cesto ok tak paaaaaaaaaaa a dik za inšpiraciusmajlik

autor: alus.s
vloženo: 15.03.2009 21:35:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

po kladné odezvě dávám do oblíbených a vyzkouším smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 15.03.2009 21:23:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, ať je to jak chce, ale Burek je šmakózní a je vidět kolik z nás to dělalo- má hodně bodůsmajlik a to mě těší moc. Měla bych to ty Chorvaty naučit pořádně....a Kašička nad ním pláče- je to přece moje improvizace, podobná chorvatskému burku(mám to tak i napsaný), takže na pohodu josmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 15.03.2009 21:02:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kasicka ulavilo sa mi, ze to takto beries...a myslim to uplne vazne. pa

autor: kašička (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.03.2009 20:49:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik výbušná - nedotkla, to je úplně v klidu,smajlik, tvoje vstupy se mi líbí, jsi vtipná a pohotová, a myslím, že i pohodová.smajlik, a áš ráda dobré jídlo a to já též. tak zase na někdy...smajlik

autor: vybusna
vloženo: 15.03.2009 20:03:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kasicka mrzi ma, ak som sa ta dotkla, ale tak nejako si za tym stojim. uznavam, ze som to mohla napisat *neznejsie* . prepac.
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kv...

autor: kašička (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.03.2009 19:55:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik výbušná ..proč hned tak tvrdý odsudek ?, když jde o improvizaci, tak proč to tak nenazvat . "variace na dané téma" a hotovo..smajlikmimochodem co znamená slovíčko " kvazi"?. Díky, a dobrý večer.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 15.03.2009 14:50:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alenko111, určitě 2, to sníte s přehledemsmajlikAlespoň víš, kolik jich máš dělat příštěsmajlikJsem moc ráda, že chutnalu, to mě vždycky nejvíc uspokojí, že si někdo pochutná, díky.smajliksmajlik

autor: alenka111
vloženo: 15.03.2009 14:09:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka smajlik, bajecneeeee, prave som to spravila v toustovaci 2 kusky s tym, ze mi to bude na obed stacit. NESTACI take je to dobre, ze nepotrebujem k tomu zemiaky, ale idem este jeden dorobit. Alebo spravim dva??? smajlik

autor: Eliza
vloženo: 14.03.2009 21:38:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A třeba by Chorvaté ani neplakali, ani by nebyli zděšení... Dost možná by si pochutnali na alternativě "svého" jídla...smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 14.03.2009 21:28:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kasicka ale no tak! tu nie sme v chorvatsku a vkladatelka improvizuje...kto to robil, tak mu to chutilo aj bez fila cesta to ze chorvati by pri citani receptu plakali, je kazdemu celkom jedno. tieto kvazi akademicke poznamky neznasam.

autor: kašička (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2009 20:50:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikpo přečtení všeho o čem tu píšte , že je burek, fakt pláču. smajlikBurek rozhodně NENÍ z listového těsta, rozhodně se už navíc nepeče či nesmaží na pánvi. Chorvaté to snad nečetli, zděsili by se.smajlik Burek je úžasné jídlo, určitě hodně pracné,smajlik ale výsledek stojí zato, stejně, jako vyhledat si originál recept. Jinak- povídání fajn, ráda sem kouknu jak a co vaříte....Hezké a ještě hezčí dny...smajlik

autor: Zdenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.03.2009 19:00:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 07.03.2009 17:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hello, to jsi mi fakticky udělala velkou radost a díkysmajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 07.03.2009 17:54:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající - dávám bodík. Už jsem měla rozpálený friťák a bylo mi líto ho zas vypínat, když mě napadlo to upéct jako http://www.toprecepty.cz/recept/3482-strudlik-pro-.... Takže příště to balím jako taštičky a peču v toastovači! Jedli jsme to k obědu teplé (bez brambor) a dojídali k večeři studené, obojí bylo moc dobré!

autor: mirca75
vloženo: 04.03.2009 07:19:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Byl včera k večeři a byla to šťavnatá mňamkasmajlik,manžel to okomentoval-zvláštní ale dobrýsmajlik.Dala jsem sýr eidam jiný nebyl a válela z jednoho kusu(zapoměla jsem rozpůlit)-ježiš to bylo kolosmajliksmajliksmajlikDoplnila jsem zelným salátem.Zbylé tři jsem neusmažené dala zamrazit a mám připraveno až bude hoňkasmajlik.Omlouvám se za tmavší foto ale včera prostě technika neposlouchalasmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 03.03.2009 18:37:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky já mám radóóóst, že "burci" na fotkách přibývají, děsně se mi to líbísmajliksmajlik a ještě lepší je to, že vám všem, co jste to zatím vyzkoušeli chutnal, jupííísmajliksmajliksmajlik

vloženo: 03.03.2009 17:43:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřko supééér! Tak vidíš a já blb jsem nad tím uvažovala taky a netroufla jsem si. Dobré vědět, že to jdesmajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 03.03.2009 17:41:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem burek vyzkoušela ve friťáku a je suprovýsmajliksmajliksmajlik velká pochvala smajliksmajliksmajlik,přidávám foto a bodík

autor: Paprika
vloženo: 02.03.2009 08:47:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani R - sorry, já to psala a mezitím proběhlo to tvé vysvětlení.smajlik
Já jsem burky dělala, jak si psala ty. Těsto na 2 půlky a pak na 1/4. Smažila jsem pomalu na pánvičce. Kluci měli boule za ušima, jak se cpali - fakt dobrota smajlik smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 01.03.2009 23:25:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vákon je vysvětlený,já se tady v noci chechtám,Janko vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 01.03.2009 20:17:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A je tady "Burková neděle" a já se přímo tetelím radostí, že se všem dokonale povedly a hlavně, že všem chutnalosmajliksmajlik Fotky máte bezvadný- pane jo to je Burků, aspoň na 14 dnísmajliksmajlik

vloženo: 01.03.2009 19:20:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky pořád, s tím "vákonem" no....smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 01.03.2009 18:59:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem před chvílí dojedli. Musím říct, že mně to příjemně překlapilo - ten česnek a tymiánsmajlik. Jedli jsme to samotné jen s ledovým salátem a ředkvičkami. Jeden burek byl na mně až až, takže zbylo klukům na zítra. Dávám bodíka a přidávám foto - fakt jsme si pošmákli smajlik
btw ... co je to vákon fakt netuším.

autor: maris
vloženo: 01.03.2009 18:56:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano -smajliksmajlik, taky mě to mohlo napadnoutsmajliksmajliksmajlik

vloženo: 01.03.2009 18:53:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marissmajlik a je to tady,že by to byl nějaký vagón?smajliksmajlik Ne, chyba se vloudila, je to výkonsmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 01.03.2009 17:46:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, co je to vákon ?smajlik

vloženo: 01.03.2009 17:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřko, dokonce si myslím, že by to bylo lepší. Nemusela bys to obracet a to maso by se dobře propeklo, jen bych tam dala vákon třeba na rybysmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 01.03.2009 16:27:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřinko, je pravda, že jsem to nezkoušela, ale vůbec bych se toho nebála, tak myslím, že by to šlo.smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 01.03.2009 16:09:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi a Janko šlo by to smažit ve friťáku?.smajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 01.03.2009 13:57:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, vypadají krásně a na těch nových talířích jim to moc sluší smajlik
... že bych je udělala k večeři ... no uvidímesmajlik

vloženo: 01.03.2009 12:44:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak, myslím, že se mi to docela povedlo. Musím říct, že to je skvělé. Jen malou připomínku snad-příště bych si to těsto dala na 2 půlky a vyválela 2 kola a z každého bych udělala 4 kusy. Myslím, že by se to lépe rozválelo na tenčí kola a bylo by to ještě lepší. Na tom válu se mi z jednoho kusu už víc válet nedalo a těsto bylo hrubší. Pokud máte elektrický sporák, tak dát víc oleje, rozpálit a pak snížit na stupeň 2, aby se, jak píše Bibi pořádně prosmažilo i maso uvnitř. No, plusík už jsem dala včera a vřele doporučuji

autor: Paprika
vloženo: 28.02.2009 21:43:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik tak to neznám. Listové těsto s masem a ještě SMAŽIT !?! Nevypadá to marně. smajlik

vloženo: 28.02.2009 19:54:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, máš pravdu, ne všechno se dá zvážit tip-ťopsmajlik a fakt se to pak hodí do polívky, jako knedlíčky, kdyby zbylo. S tím nemám problém. Problém je, že mám na to chuť, vypadá to krásně a moc si nevěřím, že bych to zvládla. Tohle, ani nic podobného jsem nikdy nedělala, ale už týden uvažuji o něčem mimo sekané a karbenátků z mletého masa. No, tak uvidíme. smajlik

autor: Zdenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.02.2009 19:30:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to výborné jídlo loni v Chorvatsku jsem na burek chodila každý densmajlik

autor: Hella
vloženo: 27.02.2009 20:12:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dík za informaci, že to chce hodně rozválet, aby byly větší.

autor: Bibinka
vloženo: 27.02.2009 18:57:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hello,dělala jsem to převčírem, tak to mám v živé paměti: těsto 1 ks-400 g a mleté maso ve vaničce, koupené v Kauf. půlkilové balení. Vyšlo to akorát. On ten burek není zrovna malý a těsto opravdu vyválet a nařezat na 8 kusů. Teda tak to vyšlo mě. Když Ti nějaký kus masa zbyl, jednoduše ho dáš do nějaké polévkysmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 27.02.2009 18:41:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě vyzkouším, připadá mi to velice jedlé - dávám bod. Ale dovolím si zapochybovat, že na 1 listové těsto spotřebuju půl kg masa + 100 g sýra a to všechno narvu do 8 rohlíků. Buď musím více rozválet těsto a udělat těch rohlíků víc, nebo musím koupit více těsta (nebo míň masa). Vycházím ze svého poznatku, že když dělámhttp://www.toprecepty.cz/recept/3438-sklebici-z-li... tak z 1 těsta udělám 16 čtverečků 7x7 cm.

autor: Katarinka
vloženo: 27.02.2009 14:34:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak toto určite vyskúšam,super nápadsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.02.2009 12:49:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

špagetko, určitě by tam mohl být balkán a dokonce to může vypadat stylově jako Balkánská pochutinasmajliksmajlik
Jinak jsi teda manželka činu, takhle rychle to vytvořit jako překvapenísmajlik. Už to vidím, jak se mu budou dělat boule za ušima a očíčka mu budou úplně zářit štěstímsmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.02.2009 12:42:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, ten burek mi hrozně něco připomíná, jen nevím co ...nepatřil by tam balkánský sýr? smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.02.2009 12:21:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliz, řekla bych, že můžeš použít jakýkoliv tvrdý sýr a nakonec i tu fetu, proč ne že jo.smajlik Je to opravdu dobrý a sytý jídlo, večer jsme ho dojedli studený s chlebem a taky byl fajnysmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 27.02.2009 11:58:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To láká k vyzkoušení...smajlik
Bibi, jaký druh sýra používáš? Vypadá to na fetu, když je balkánský pokrm, ale nevím...smajliksmajlik

autor: sebena
vloženo: 27.02.2009 11:53:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hned bych si dala...smajliksmajlik

autor: slunce
vloženo: 27.02.2009 11:48:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to vypadá moc dobře smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

burek z listoveho těsta burka burek s masem recept jidlo burek mleté maso recepty těsto kore recepty burek chorvatsky burek co je burek burek recept listové těsto burek z masem recept na chorvatský burek burek se zelím ovocná boule ovocná boule recept recepty na burek burek boule recept recept burek chorvatsky burek recept burek recepty burek s masem burek recept burek se zelím recept burek recept těsto burky jak se dělá burek peceme s damou kuřecí bábovka video burka recept burek těsto burek se sýrem karbenátky z mletého masa recept recepty na burek se sýrem karbenátky z mletého masa recepty mleté maso bosenský burek recept na burek těsto na burek burek s mletým masem jak udělat burek karbenátky recept




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty