Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.
Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 8. 2016 08:31
xzbysek: Udělej, stojí za to, je fakt dobrý
7. 8. 2016 19:28
Já jsem zkoušel burek přímo ve Slovinsku a tam to nemělo chybu ale určitě si udělám doma
23. 11. 2015 15:22
spagetka: Špagí, já to přepíšu, ale až na to kouknou admini, už o tom ví....
23. 11. 2015 10:00
spagetka:To je jasne, to by se moderatorky zblaznily, kdyby mely prekontrolovat vsechny recepty.To byla reakce na casina.
23. 11. 2015 09:59
Jé, já ten recept našla, ale zajímavé je, že ty suroviny tam jsou taktéž takto uvedeny. Kupodivu stačilo zadat jen hlavní suroviny a samo to vyjelo:
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
23. 11. 2015 09:55
Bibinka si suroviny opraví, přepíše, i když to fakt není její chyba. Těch popletených receptů tu bude evidentně hodně, ale přijde se na to až jen náhodně. Snad se to brzy vše dá cajku. Docela by mne zajímalo, zda u receptu, kde jsou tyto suroviny - tedy brambory, maggi, brokolice, šlehačka atd....nejsou naopak suroviny patřící pod burek nebo co tam je, ale není v našich silách toto dohledávat
23. 11. 2015 09:44
Tohle je opet recept, kde jsou popletene suroviny.A ne vinou autora.
Maggi napady, brokolice...
Maggi napady, brokolice...
23. 11. 2015 09:20
Bibinka:
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
22. 11. 2015 18:01
Janislava: Janislavo, také jsem to dělala z 500 g mletého a také záleží na tom jak velké je uděláš a kolik bude strávníků, proto tam to množství není, záleží na každém jedinci
22. 11. 2015 10:53
Vypadá to dobře,jen mi v tom receptu nějak uniklo kolik toho mletého,tak udělám z půl kila.Snad to vyjde,ještě jsem nedělala.
22. 6. 2015 15:47
tý jo Jani, to musím vyzkoušet, ukládám
26. 5. 2013 13:30
martiline:díky, že jsi Burek udělala a mám radost, že u vás uspěl
26. 5. 2013 12:59
... hmmm ... delikatesa
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
28. 4. 2013 16:58
Mám kolegyni z Albánie, asi dvakrát přinesla originál burek do práce, moc mi chutnalo. Polovina byla plněná masem, polovina špenátem a sýrem (typu balkánského). K tomu byl úžasný salát z grilovaného lilku.
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná. Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná. Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.
28. 4. 2013 16:39
V surovom stave to vyzerá ako mrazený croissant.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 51 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Butikové dorty v běžné cukrárně nekoupíte: Jsou precizní, luxusní a neobvyklé
Mleté maso je základem mnoha oblíbených jídel. Poradíme, jak ho připravit
Další recepty
Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta
Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl
Burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
100 názorů