Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulajda

Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžete dát i jako samostatný chod, třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze, univerzální recept neexistuje. My pro vás dnes máme recept na úspornější variantu, ale přesto chutnou.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namáčení hub

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub)

17. 2. 2008 13:27

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 784 kJ / 665 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky24,58 g
Vláknina33,73 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy78,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Lze připravit i z čerstvých hub nebo žampiónů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vendula

21. 6. 2016 11:14

I kdyz receptů na kulajdu je vícero,nikdy nesmí chybět kopr a vajíčka a okyselit,jinak to nemá s kulajdou opravdu nic společného

Věra Immerova

12. 1. 2015 14:50

kulajdu dělám podle tchyně ta měla namíchany koření bobkový list, nové koření, pepř,tymián a jalovec jinak vařím stejně nakonec přidám kopr a ještě rozmíchám vajíčko dělám radši sladší jen pár kapek octa krásně voní

JIMO-MI JIMO-MI

30. 9. 2010 20:43

miluji kulajdu:-)):yes:

Rene

8. 3. 2009 09:27

recept ok, ja jen pridavam kopr a smazena vajicka na cibulce a pazitkou.:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 1. 2009 17:15

No, super! Já jen- u nás se do kulajdy dává i kopr a nejsem si jistá houbami, ale myslím i kolečka vajec natvrdo. Musím se zeptat syna..Ale i tak fajn! Další fotka!:-p:-)

maris maris

7. 1. 2009 15:26

U nás je to v podstatě stejné - kulajdu mám ráda jenom já:-8, tak že ji dělám pro sebe a pro souseda;-):-D:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 1. 2009 15:06

:-8 holky Ď. Zase jsem si našla jeden receptík, co neměl foto. Tady jsem dala tu zakysku, ale většinou dělám podle toto druhého receptu a se sladkou smetanou. Jen to fakt chce trošku déle provařit. A Papričko, u ná je to s tím podobné, co miluje jeden, nemusí ten druhý a já a moje chutě už vybočují úplně.

Paprika Paprika

7. 1. 2009 14:56

Maris Ď. ale mně je to na prd, já nejím houby. Manžel houby miluje, ale pro změnu nesnáší kopr. Vejce a brambory sice jíme všichni, ale kulajda u nás asi nikdy nebude :-D:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 1. 2009 14:50

Připravuji trošku jiným postupem, jako první vařím předem namočené sušené houby samotné, pak přidám brambory a po malé chvíli zahustím jen moukou rozmíchanou ve vodě a nechám dále pozvolna vařit nejméně 10 minut, aby se mouka provařila. Nakonec už jen zamíchám kysanou smetanu a podávám. Většinou ale dělám kulajdu z čerstvých, nebo ve vlastní šťávě sterilovaných hub s koprem a ztraceným vejcem.

maris maris

7. 1. 2009 14:47

Paprika Paprika

7. 1. 2009 14:44

Krásná fotečka, a pak že neumíš fotit.
Kulajdu jsem nikdy nejedla, ale myslela jsem, že se do ní dává kopr a vařené nebo ztracené vejce.

maris maris

7. 1. 2009 14:43

Merylas - krásná fotka:yes::yes::-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Další recepty

Tématické fráze: kulajda s houbami a koprem kulajda podle pohlreicha kulajda s houbami a koprem recept kulajda s houbami kulajda s houbami recept polévka kulajda polévka kulajda s koprem recept kulajda s koprem kulajda s houbami a koprem pohlreich kulajda s koprem kulajda polévka polévka kulajda recept kulajda s koprem bez hub jak se vari kulajda recept na kulajdu s houbami recepty kulajda s koprem polévka kulajda s houbami polévky recepty kulajda nejlepší recepty z hub jak se dělá kulajda

Suroviny: brambory, houby sušené, voda, smetana zakysaná, mouka hladká, sůl, kmín celý, kopr

TopRecepty.cz

Kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPl