jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Věnečky

Věnečky
nahoru
Věnečky Věnečky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Drobné pečivo

Suroviny:

ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY
Těsto: 0,5 l vody
1 hera
25 dkg hladké mouky
špetka soli
6 vajec
2 bílky
Krém: 1 l mléka,
0,5 dcl rumu(nebo i víc )
3 vanilkové pudinky
5 žloutků
1 máslo
20dkg moučkového cukru

Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vodu,tuk,špetku soli a zahřejeme k varu.Jakmile se tuk rozpustí,vsypeme mouku a mícháme aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá na stěny hrnce. Necháme vychladnout,občas promícháme.Do částečně nebo úplně prochladlého vmícháme jedno vejce po druhém a bílky.Plechy vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a stříkáme věnečky .Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme 10-15 minut.Hlavně nesmíme prvních 10 minut troubu v žádném případě otvírat, věnečky by klesly.Po vytažení z trouby věnečky necháme vychladnout,dáme do hrnce,přikryjeme poklicí a druhý den rozkrojíme(Jsou pak jemnější) Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo vrchní rozkrojený díl před přiklopením spodního dílu namáčíme do rumové polevy. Příprava krému: Z mléka,pudinkového prášku a žloutků uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý pudink.který jsme vyšlehaly s rumem. Rumová poleva-30 dkg moučk.cukru,2 lžíce rumu,3 lžíce vařicího mléka-třeme chvíli vařečkou

Poznámka

Tento recept není přímo můj,ale mám ho odzkoušený a jiný už nedělám.
Nejsou cukrované,protože to bylo na svadbu a zbytečně by to vlhlo.

Autor Autor: (LUDMILA)
Datum vložení Datum vložení:
9 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Věnečky"

autor: zdenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2012 17:05:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dávám tam krém ze šlehačky a ledových kaštanů a je to lehoučký a lahodný smajlik doporučuju vyzkoušet!smajlik

autor: Anonym (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.05.2012 12:05:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě je děláme těšíme se na výsledeksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 04.03.2009 20:12:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, nebo by se mohla vykloubit sanice a "huba" by zůstala otevřená napořád(teda do operace)smajliksmajliksmajlik

vloženo: 04.03.2009 19:53:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hubu heverem, jo?smajliksmajliksmajliksmajlik Myslím, že bys to zvládlasmajlik

autor: Paprika
vloženo: 04.03.2009 14:56:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já osobně raději normální než ty hodně vysoké. To potom abych pusu otvírala heverem nebo si kydnu krém na tričko. Ale s pudinkovým krémem jsou smajliksmajliksmajlik Dávám bodík.smajlik

autor: sykynda
vloženo: 04.03.2009 12:44:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsmajliká si myslím,že se nemusí dělat dvě vrstvy a nemusí se ani dávat do druhého dne do hrnce pod pokličku,protože až se naplní krémemtak stejně zvlhnou.smajlik

vloženo: 04.03.2009 12:17:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vysoké? Musí to vypadat krásně, takové vysoké bytelné věnečky, ale jak píše Lidka, nemusí se to tak dělat. No a jak vidíš, vybusna, už jsem zase přihlášená. Nějak to blbnesmajlik

vloženo: 04.03.2009 12:16:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo, vybusna, taksmajlik

vloženo: 04.03.2009 12:15:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky a hned jsem z tebe udělala Libu, co?smajlik

autor: vybusna
vloženo: 04.03.2009 12:15:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nerozumiem...ako na seba....urobit kruzok a na to druhy kruzok?...nie je to potom velmi vysoke, ked sa to plni kremom?

autor: LIDKA
vloženo: 04.03.2009 12:13:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani jsou trochu vyšší a udělají ti tam ten rozdíl,ale nemusíš je 2x dělat,máš jich pak víc.smajlik

vloženo: 04.03.2009 12:04:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to se nám tady s věnečkama vysypal pytel a máš na výběr, vybusna!smajlik Nicméně, tenhle recept mám skoro stejný.smajlik Jen dotaz, Libuš. Píšeš že věnečky děláme 2x na sebe, to jsem určitě nedělala, je to tak lepší? Docela bych řekla, že se asi pak lépe krájí, že se na nich asi udělá malinko ten-jak bych to.. rozdělovač, že?smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vanilkove venecky domaci venecky rumove venecky rumová poleva recept krem do zloutkovych venecku věnečky krém věnečky náplň věnečky vanilkové věnečky recept náplň do žloutkových věnečků věneček recept recept věnečky pudinkový krém na věnečky poleva na žloutkové věnečky poleva na věnečky recepty venecky pudinkovy krem do venecku recepty na věnečky recept na věnečky náplň do věnečků recept na krem do venecku žloutkové věnečky recept žloutkové věnečky krém do věnečků rumove venecky recept věnečky poleva pečeme žloutkové věnečky krém do věnečků recept rumová poleva na věnečky pečeme věnečky pudinkové věnečky poleva venecky věnečky recept testo na venecky jak udělat věnečky poleva na věnečky recept venecek žloutkový krém do věnečku žloutková náplň do věnečků věneček z kaštanů krém na věnečky top recepty venecky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz