Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky

Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 80 min

105 min (25 min příprava + 80 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 13:32

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie12 031 kJ / 2 875 kcal
Bílkoviny205,02 g
Tuky213,66 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 953 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,42 g
Sacharidy30,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 2. 2024 10:03

:-)<3:yes::yes: Ptáčky dělám vždy v troubě jen je předtím zatáhnu na pánvi na menším množství tuku. Jsou u nás také oblíbené :-K

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

10. 2. 2024 11:19

Super klasika! Ta se hodí vždy...:-*

Victor Hugo

1. 1. 2024 03:14

<3

Petra

16. 8. 2015 16:06

Tak to je dobrá zpráva. Kupuju právě Knorr. Máme tak malou spotřebu, že dělat si nějakou do zásoby je úplně zbytečný.:-)

jarda Kadic jarda Kadic

16. 8. 2015 15:14

Protože nevlastním krávu a máslo si tedy nestloukám,tak si nejsem jistý ani tou domácí jíškou.
A proto, když mám fofr,tak klidně použiji instanční jíšku.V testech potravin vyšla vítězně od Knorra.:-D;-)

MajaV

16. 8. 2015 13:10

Petra: U instantní jíšky bych za problém viděla ten nekvalitní rostlinný tuk, co se dává i do sušenek, proto si jíšku radši dělám doma, hotovou skladuji v lednici.

Petra

16. 8. 2015 10:34

jarda Kadic: Proto jsem to slovo chemie dala do uvozovek ;-)

spagetka spagetka

16. 8. 2015 09:38

jarda Kadic::-D:-D:-D:-D:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

16. 8. 2015 09:23

Petra:;-) jasně,i voda je chemie - H2O:-)):-)):-))

Petra

15. 8. 2015 19:59

hosta: No právě, já instantní jíšku používám a vždycky je ve složení jenom mouka a tuk. Hodně lidí tvrdí, že je tam "chemie", tak by mě opravdu zajímalo, ve které jíšce konkrétně ty éčka jsou...

hosta hosta

15. 8. 2015 15:25

Petra::-D ani nemohla - jde o mouku a rostlinný tuk, pouze tmavá má navíc karamel :-D

Petra

15. 8. 2015 13:53

Josef Kolín: Zkusím na zahušťování kukuřičnou mouku. Jen by mě zajímalo, která instantní jíška obsahuje éčka? Ještě jsem žádnou takovou neviděla...

Josef Kolín

15. 8. 2015 12:59

Ok, jen jsem nahradil instetní jíšku (s několika E-čky)obyčejnou kukuřičnou moukou- nemá lepek a nelepíse...:-)

nesy

6. 8. 2013 12:15

Bomba.:yes: Manzel ujidal i detem z talire. :-D Vynikajici, pravdu jako z hospody ci z restaurace. Jen sem na konci po vytazeni masa stavu rozmixovala a lehce zahustila solamylem.

H.

25. 5. 2013 19:53

Opik: je to jen tuk a mouka, akorát že bez chuti:)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept hovězí ptáčky hovezi spanelsky ptacek ptáčci recept hovězí ptáček hovězí ptáčci recept na hovězí ptáčky španělský ptáček hovězí recept španělský ptáček hovězí ptáček recepty ptáčci s hovězího recept na španělský ptáček hovězí ptacky recept španělské ptáčči španělští ptáčci hovězí ptáčci recepty recept ptacci španělský ptáček z hovězího recept spanelsky ptacek v troube

Suroviny: roštěná hovězí, hořčice plnotučná, špek, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZG