Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnky

Toto "jídlo z jednoho pekáčku" je na přípravu velice jednoduché a zvládne ho i naprostý začátečník. Hovězí roštěnec je kvalitní maso, které se nemusí naklepávat a změkne přibližně ve stejnou dobu jako pečené brambory

Hodnocení receptu je 4,1 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 13:35

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 361 kJ / 325 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky15,22 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Příloha: saláty nebo dušená zelenina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

věrka80

5. 10. 2012 11:57

Králík a na DNU svinstvo? Tak to také zírám.... :-O Zvěřina to jo ale králík....
Jo a k těm roštěnkám... já je budu dělat dne 5. 10. 2012 k obědu a dělám je tak, že to orestuji na cibulce osolené a opepřené rovnou v papiňáku a pak to zavřu a dusím tak 3/4 hodinky a maso mám vždy měkounké jako dortík :-) FAKT!!!!
Tak vaření zdar ;-):-p

=D

26. 9. 2009 11:50

:yes::-)):-D:-*:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2009 12:40

Jé maris, to je fajn vědět, že to není jen mýma rukama, fakt!:-)):-D

maris maris

30. 1. 2009 10:55

Roštěnka na minutku - to je sázka do loterie. Už se mi několikrát stalo, že i když jsem ji měla naloženou dost dlouho, tak byla tvrdá jak podrážka a musela jsem ji místo minutky podusit a jindy byla bezvadná. Fakt záleží moc na mase.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2009 10:50

omlouvám se, za překlepy!

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 1. 2009 10:49

Oldo, pokazit se dá hodně. Ne vždy se podaří zakoupit roštěnku z mladého býka i v restauraci(osobní zkušenost) a pak se dějí zázraky. My, abycho mi hostům mohli dělat, jako minutku, museli ji mít aspoň 2 dny naloženou v oleji a pak to šlo, ale vysvětlujte to případné hygieně, nesmí to být naloženo!:-/ A z toho super, roštěnka jedna báseň, bez problémů, měkká. Jo a slyšel tady z vás holky, když je řeč o dně, že i králík je na tu nemoc svinstvo? Já byla úplně v šoku!:-O

olda

30. 1. 2009 10:39

No, baby QQQ, co se dá na roštěnkách pokazit? Když maso necháte 10dní v lednici, nezačnete s obědem za 5minut dvanáct, tak nač ten řeč?Q U mne patří klasické roštěnky (pouze pepř, občas i slza hořčice a sem tam dovolím česneku aby na nich spočinul) mezi TOP TEN QQQ. Dělám je po tuctech na pak už jenom vyndávám z mrazáku; mohl bych je denně! (ale dna je prevít, že QQ)

vybusna vybusna

29. 1. 2009 21:15

tu som tu som......mala som na navstevu priatelku s rodinou a davala som do poriadku kuchynu:-p
takze rostenky...no co k nim dodat...normalka..akurat mne sa rostenkova omacka nezda dobra dovtedy pokial nepridam do nej trochu horcice...a mala som nakladane zelene korenie a uz hrozilo, ze sa mu *nieco stane*;-)tak som ho prdla tiez do tej omacky. co sa tyka tych zemiakov, tak vyzeraju lepsie ako chutia...dala som ich hned od zaciatku spolu s maskom, ale tentokrat bolo mimoriadne rychle urobene a akokeby nestihli nasiaknut tu masovu stavu, poliala som ich trochu maslovym sosom a okamzite sa ich chut vylepsila...nabuduce tie zemiaky rozkrojim na polovicku.
dala som si zavazok, ze idem varit vsetky recepty v hovadzom mase, lebo chudiatka maju najmenej fotiek. muz ma bude na rukach nosit...hovadzie je u neho na vrchole chuti...a potom kralicie maso:-*
tak som rada, ze sa vam to paci damy

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 1. 2009 21:01

No jo, vybusna umí, no:-D:-S

Jikotka Jikotka

29. 1. 2009 20:54

Vypadají opravdu parádně:yes::yes::-D Mám na hovězí maso pech,zrovna dneska když jsem dělala guláš,tak bylo trochu tužší,tyhle roštěnky vypadají měkké i na fotce :-!:-!:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 1. 2009 20:46

No, vybusna a kde máš k tomu nějaký komentář?:-? Už ráno jsem se těšila, jak jsi psala, že to budeš vařit a popravdě, já roštěnku moc neumím, buď je tvrdá, nebo to fakt dělám blbě. Tak, jaké to bylo? Ty brambůrky v té šťávě vypadají supéér!:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: roštěná recept hovězí roštěnky nejlepší přírodní hovězí roštěná top rec hovezi roštěná recept nejlepsi hovezi rostenky roštěná recepty recept na roštenou teleci roštěna hovezi rostenka recept roštěná hovezi rostena recepty hovězí roštěná minutka hovězí roštěnky recept roštěnky jako minutka roštěnka minutka hovězí roštěná hovězí roštenka recept roštěnka jako minutka jaké maso na roštěnou

Suroviny: roštěná hovězí, sádlo, sůl, pepř mletý, cibule, mouka hladká, brambory

TopRecepty.cz

Roštěnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOq