Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 842 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,22 g |
Tuky | 52,69 g |
Vláknina | 16,08 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 35,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2014 16:43
25. 7. 2014 14:41
Ale fakt se netýká receptu a autorka receptu spíš očekává vyjádření k té pečeni, zda jste ji upekl a chutnala vám. Takže už žádné výlevy, kde žijete, kde jste žil, jak vidíte spisovnou mluvu apod tu pod receptem, ale výhradně na diskuzi, jo? Další komentář nesouvisející s receptem, bude mazán, případně po dohodě s autorkou vše bude přesunuto na diskuzi.
Recept pěkný je a tu se úplně ztratí, co si o něm kdo myslí. Děkuji za ostatní kuchaře, kteří chtěj vařit, ne filosofovat
25. 7. 2014 14:27
Recept je dobrý, slovo bezchybný je pre profesionálov, aby recept posúdili.
Áno, žijem v zahraničí už dlho, to ale neznamená, že moja slovenčina je horšia, ako Slovákov žijúcich na Slovensku. Nemám ju kde pokaziť. Pochádzam z oblasti, kde sa hovorilo pomerne slune spisovne (spisovne na Slovensku neexistuje - čím viac ku Bratislave, tým horšie (Pieštany, Trnava atď.) a ku Košiciam takisto). Pravidelne dávam "hodiny" slovenčiny Slovákom, keď prídu na návštevu, pretože hovoria nespisovne (aj keď je to vina skôr spoločnosti, v ktorej vyrastali a v ktorej žijú). Niekomu (zrejme ich je viac než dosť) vadí, že pri receptoch niekto komentuje jazykovú úroveň (alebo hlavne neúroveň...) Hoci to nie je nič, len jeden mizerný recept, je to prezentácia tej ktorej osoby a jej kultúrnej úrovne (neúrovne). A keď to niekto nie je schopný pochopiť, tak si myslím, že tam nemá čo hľadať a hlavne písať! To nie je otázka demokracie ani slobody kúpy počítača a pripojenia na Internet.
24. 7. 2014 19:44
24. 7. 2014 18:16
P.S. To, že píšete ako neregi, neznamená, že nie ste poznaný.
24. 7. 2014 14:17
Ako vždy sa opäť mýlite. Ale to nevadí, na Slovensku sa nikdy príliš spisovne nehovorilo, takže jeden majorán to už aj tak nezmení a nezlepší.
23. 7. 2014 19:28
Ján K.: Že je botanický názov bylinky v recepte majorán záhradný, je tiež pravda, to ale neznamená, že v gastronómii a iných odboroch je potrebné sa vyjadrovať botanickými názvami. To platí len pre botaniku. Takže ak autorka použila slovo majoránka, použila ho dobre. Je to hovorové slovo, ale nie nespisovné.
A len tak medzi nami, namiesto podpichovania si prečítajte ešte raz svoju vetu: "Majoránka je po česky a slovo nesprávne používané na Slovensku." Myslíte, či po slovensky alebo po česky, že je to štylisticky správne?
Tak skúste recept použiť a zybtočne nekomplikovať život tým, ktorí na rozdiel od vás dokážu aj niečo urobiť, nie iba rozprávať.
23. 7. 2014 19:06
23. 7. 2014 17:47
Souhlasím s vámi ohledně těch neregi Ale s vaším nickem bych si setsakra dával bacha na vulgárnosti, byť vytečkované...
23. 7. 2014 15:49
23. 7. 2014 15:16
23. 7. 2014 13:16
23. 7. 2014 12:57
btw..vy ste tou majorankou namojdusu posadnuty....
23. 7. 2014 11:27
kytica čerstvého majoránu
Majoránka je po česky a slovo nesprávne používané na Slovensku.
23. 7. 2014 11:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 8 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zadělávané kuře ve zlaté omáčce: Voňavá sýrová omáčka dá kuřeti nový rozměr chuti, zlatou barvu dodá špetka exotického koření
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Vykoledujte si nejlepší kuchařky se slevou 40%: Exkluzivní velikonoční akce na Toprecepty.cz
Další recepty
Tématické fráze: vepřové se zeleným pepřem vepřova pečene nej recept vepřové maso se zeleným pepřem vepřová pečeně recept vepřové maso recept se zeleným s pepřem veprova pecene nej recepty recept maso se zeleným pepřem vaření v remoske veprova pecene recept ty ze zahraničí vepřová pečeně slovensky vepřove pečene nej recepty pečení nej recepty z vepřové pečeni recept vepřovou pečeni ze šunkovaru veprove na se zeleným pepřem omacka so zelenym peprem vepřévá pečeně recept vepřévá pečeně recept vepřová pečeně
Suroviny: plec vepřová, sůl hrubozrnná, česnek, majoránka čerstvá, sůl, semínka hořčičná, pepř zelený, olej, výpek z masa, smetana, hořčice, pepř zelený, pepř drcený, sůl
Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7vN
16 názorů