Kuřecí tažín s máslovou rýží
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 18 591 kJ / 4 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 392,14 g |
Tuky | 278,23 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 84,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj-Leták Albert Supermarket
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2014 10:13
30. 12. 2014 00:48
To jsou ale dva okruhy otázek:
1. tagine recept
Levantinské kuchyni moc neholduji (s výjimkou židovské), myslím si ale, že tento rcp by bylo lze nazvat tagine snad podle použitých surovin, ale ne podle způsobu přípravy. Tou níže zmíněnou poklicí jsem to chtěl pouze kulantně naznačit…
2. tagine nádoba
Poučnou debatu na dané téma jsem už zažil tady: http://www.labuznik.cz/diskuse/tajin-pouzivate-434...
29. 12. 2014 22:52
Ja som tú nádobu videl, ale uz si celkom isto nepamätám, ci tá kuželovitá cast nie je hore otvorená.
29. 12. 2014 22:48
Neviem odpovedat na Vasu otázku. Predpokladám, ze ak sa táto nádoba na varenie pouzíva, zrejme jej vlastnosti sa nedajú dosiahnut v inej, aj ked velmi dobre uzavretej. Pravdepodobne to nie je problém "hermeticky" uzavretej nádoby, pretoze v uvedených krajinách pouzívajú aj nádoby kovové, pouzívané aj v iných krajinách (Európa, Amerika atd.) a predsa na tento druh prípravy (existuje mnozstvo receptov) pouzívajú tajine.
Napríklad na prípravu couscousu majú tiez svoju specifickú nádobu (u nás nazývanú couscousier). My pouzívame uz couscous predvarený a len ho zalejeme horúcou vodou...
Takze hoci recept nie je pripravovaný v "autentickej" nádobe, to este neznamená, ze sa mu aspon ciastocne (alebo viacej) nepodobá.
27. 12. 2014 01:30
27. 12. 2014 01:16
No, ono kdyby se v postupu při tepelné úpravě pokrmu použitá pánev zadeklovala byť i obyčejnou poklicí, tak by se jídlo snad tajine zovati mohlo, či ne?
Jen pro ilustraci wocogo přidán obrázek, který na případné přání autorky rcp nechám zmizeti
26. 12. 2014 22:16
26. 12. 2014 21:35
29. 7. 2014 21:35
27. 7. 2014 10:01
26. 7. 2014 22:32
26. 7. 2014 22:00
26. 7. 2014 18:57
26. 7. 2014 17:28
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 9 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 9 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Fit salát
Přidáno před 21 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 33 minutami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 3 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 3 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 6 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit osvěžující limonádu, lahodný sirup nebo hustý med z květů černého bezu. Inspiraci najdeme v osvědčených receptech
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Oblíbené pokrmy z květáku a brokolice
Další recepty
Tématické fráze: tažín hrnec na tazin tažín recept nádoba na tažin kuřecí s rýží tažín nádoba tažín recepty recept na tazin recepty tažin rýže na másle hrnec tažin kuřecí k rýži vaření v tažínu recepty na tazin krůtí tažin máslová rýže kuřecí stehna s citronovou rýží priprava tazinu kuřecí tažín s olivami tažin z krůtího masa
Suroviny: paličky kuřecí, kuřecí stehenní řízky, sůl, pepř, olej olivový, máslo, cibule, kmín mletý, koriandr sušený, skořice, zázvor mletý, pyré rajčatové, vývar kuřecí, meruňky sušené, koriandr čerstvý
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVVp
14 názorů