"Znojemský" nálev na okurky
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
10 sklenic o objemu 0,7 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,02 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2023 16:19
28. 7. 2016 14:08
28. 7. 2016 13:07
28. 7. 2016 12:12
Gumové tesnenie na viečkach je biele alebo červené. Biele sa používa na krátku sterilizáciu, do 10-15 min. Červená guma je tvrdšia a používa sa na dlhšie zaváranie- okolo 20 min. Podľa toho, čo zaváraš, volíš viečko s príslušnou farbou gumy.
Poslednýkrát som kupovala nové viečka pred cca 10 rokmi a zaváram každý rok. Takže nie drasťák pri otváraní a vydržia veľmi dlho.
28. 7. 2016 12:02
15. 7. 2016 17:47
15. 7. 2016 09:43
24. 7. 2015 19:54
24. 7. 2015 12:01
8. 7. 2015 08:15
7. 7. 2015 18:28
7. 7. 2015 17:43
7. 7. 2015 17:04
7. 7. 2015 12:20
7. 7. 2015 11:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 43 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nálev na okurky? Se správně dochuceným lákem budou vaše nakládačky nepřekonatelné
Okurky máme rádi pro jejich křupavost a dietetické vlastnosti. Kromě salátů a kvašáků jsou vhodné i na pleťovou masku
Zeleninová nakládačka: připravte si pikantní mrkev, česneková cherry rajčátka nebo křupavé fazolky
Další recepty
Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek bez sterilizace znojemský lak nalev na okurky recept zavařování okurek znojemské zavařovani znojemské okurky nakládání okurek bez zavařování nalev do okurek znojemské kvašáky
Suroviny: voda, ocet, deko, cukr krystal, sacharin, okurka čerstvá, mrkev, cibule, křen, kopr
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
58 názorů