Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Suroviny
Porce: 4 velké porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,78 g |
Tuky | 12,91 g |
Vláknina | 51,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 96,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdo dužinu vyhazuje, já z ní dělávám různé krémové polévky :-)
Zavařovala jsem cuketové zelí. Opět mi zbylo hodně dužiny a na polévku nebyla chuť.
Omáčka byla velice dobrá. Pažitku můžeme nahradit koprem, nebo nasekanou zelenou petrželí. Můžeme také dochutit trochou octa a cukru...prostě podle své chuti :-)
Do podobných přidávám 2recepty. Nejsou to sice omáčky, ale polévky, které jsou také připravené z takzvaného“odpadu“, který se dá opravdu dobře zužitkovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2014 13:34
cuketu fakt můžu
22. 8. 2014 07:04
Kupuju jenom mladé cukety a z těch mně nikdy nic nezbude, nicméně určitě super a bod je tam!
21. 8. 2014 21:27
Anna Kocikova: A je to jasné, díky za vysvetlenie. Dužina je to, čo jeme, to, čo vačšina ľudí vyhadzuje, sú semená. Ja z nich varím polievku.
21. 8. 2014 20:30
Ivana79:Ivanko,už jsem to v surovinách doplnilaTa dužina byla taková"zavádějící"
21. 8. 2014 20:00
Tiež som najprv nevedela či dobre rozumiem ale bola by som moc zvedavá aké to môže byť z tej dužiny Neviem či tam v záhrade ešte taká väčšia tekvica je
21. 8. 2014 19:44
ivulinka:Ale je
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsatAle pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu neníTakže Terezčin dotaz byl na místě
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsatAle pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu neníTakže Terezčin dotaz byl na místě
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
21. 8. 2014 19:38
Anna Kocikova: nemáš zač děkovat
21. 8. 2014 19:33
ivulinka:Ivanko,děkuji za doplnění...líp bych to nepopsala
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
21. 8. 2014 19:25
tejaja: já si myslím, že jde o ten houbovitý, měkký střed, ve kterém se později vyskytují semena
21. 8. 2014 19:21
Anička, nerozumiem 1.vete v poznámke. Dužinu predsa konzumujeme, na akýkoľvek sposob, ak vyhodím dužinu, čo mi ostane, šupka, semená ? Asi nerozumiem
21. 8. 2014 19:01
Aničko, semena musím asi vybrat, viď...
21. 8. 2014 18:56
ivulinka:Děkuji
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku mělaAle nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradlPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechalTakže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky
Dani díkyJá chci také s koprem
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku mělaAle nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradlPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechalTakže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky
Dani díkyJá chci také s koprem
21. 8. 2014 18:53
Já taky s koprem, prosíím
21. 8. 2014 18:44
Další nápad jak zužitkovat nadúrodu cuket, Aničko, já bych použila kopr a tobě posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 11 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 11 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 12 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 12 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 12 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 13 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přerostlé cukety se velmi dobře hodí na cuketové pomazánky, některé z nich si snadno zavaříme na zimu. Skvěle chutnají na topinky
Hit internetu: Nepečený jablečný čokoládový dort jen ze dvou ingrediencí je krásně vláčný a na přípravu snadný
Jak připravit skvělou letní polévku, aneb v hlavní roli cuketa. Vyzkoušejme krémovou. U klasické zeleninové pozor na dobu vaření
Další recepty
Tématické fráze: cuketová omáčka cuketová omáčka s koprem zahuštění omáček co s duzinou z cukety zahuštēní omáčky cuketou cuketa omáčka zelí polevka s cuketove duziny přílohové omacky krémová omáčka z cukety cuketova omacka ke spagetam kremová cuketová omáčká omáčka z cukety omáčky zahuštěné zeleninou suroviny k zahuštění jak zužitkovat nadúrodu dýně hokkaido cuketová émáčka s koprem omáčka zahuštěná zeleninou co s cuketovou dužinou zeleninova omacka z cuket a dyni omáčky z cuket
Suroviny: cuketa, voda, pažitka, sůl, olej, máslo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, voda
Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq8M
14 názorů