Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní švestkové chutney

Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí. Přidáním chilli papričky získá chutney pálivý říz.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 9. 2014 18:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 180 kJ / 2 433 kcal
Bílkoviny20,76 g
Tuky13,01 g
Vláknina49,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,11 g
Sůl30,00 g
Sacharidy514,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutney necháme nejlépe alespoň 1 týden uležet. Hodí se k sýrům, grilovaným masům nebo uzeninám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

9. 10. 2016 14:01

Ubrala jsem česnek a místo toho přidala červenou cibuli. V rámci úspory času jsem to pekla v troubě jako pečená povidla a pak rozmixovala. Výsledek je super, už se těším na konzumaci se svojí oblíbenou vepřovou panenkou nebo sýry. :-)

ahalloween

1. 10. 2015 10:05

VYNIKAJÍCÍ A JEDNODUCHÉ:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 9. 2014 13:15

:yes::yes::yes::-p

magdalenka magdalenka

6. 9. 2014 08:07

Peknučké... myslím, že to malé množstvo cesnaku na 1.500 g už vylúpaných sliviek by som dala tiež. A dlhším varom už ho tam tak necítiť, len ten podtón...pre istotu si ukladám, páči sa mi recept.

Teri77

6. 9. 2014 07:42

No to bude lahůdka :-) Vyzkouším :yes:

danielle72 danielle72

5. 9. 2014 19:10

Danca: Díky, Dani:-K Nám tam chutná, ale určitě to bude dobré i bez česneku. Ostatně, kdyby někomu chyběl, může si tam třeba strouhnout až při servírování trošku čerstvého;-)

Danca Danca

5. 9. 2014 18:52

Asi před třemi lety jsem dělala něco hooodně podobného. "Neseděl" nám v tom ten česnek, ačkoliv ho jinak máme rádi, takže loni jsem zkusila bez česneku (ale chilli jsem použila ), taky méně hřebíčku a výborné:-p:-p:yes: Pochopitelně záleží na individuální chuti...;-):-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: švestkové čatní chutney ze švestek pikantni svestkove catni švestkové víno recept švestkové chutney s chilli švestkové čatný domácí švestkové víno chutney recept čatní ze švestek recept na chutney ze švestek švestkové chatney švestkove vino švestkové chatny švestkové chatni chutney švestkové čatní s chilli švestkové chutnay švestkove vino recepty chatny ze švestek čatni švestkove

Suroviny: švestky, cukr třtinový, zázvor mletý, česnek, chilli paprika čerstvá, koření hřebíček, skořice mletá, ořech muškátový strouhaný, ocet vinný červený, víno červené, semínka hořčičná, sůl

TopRecepty.cz

Pikantní švestkové chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rrqw