Houbové škvarky z ryzců
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především pro svou osobitou, pikantně kořeněnou chuť, která jim dává punc výjimečnosti.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 29,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V případě, že směs nescedíme a necháme houbové škvarky ztuhnout v chladu i se sádlem, mažeme poté na čerstvý chléb a věřte, že poznáte, co je to „nebe v hubě“
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2014 14:59
Také smažím na sádle se solí a kmínem, je to delikatesa.Manžela už na houby nechci pouštět,je úspěšný houbař, ale pro ryzce na škvarečky udělám ještě výjimku.
16. 9. 2014 18:21
Protože u nás ryzce nerostou,udělal jsem tento recept dneska z hnědáků
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.
14. 9. 2014 16:28
Na ryzce mám místečko, zásobuji i mamku, zrovna tento týden mi vyrostly. Nikdo si jich ani nevšimne, zřejmě je místní "hřibaři" neznají, to je dobře. Smažím prudce celé klobouky se solí a kmínem, naskládám na čerstvý chleba, je to bomba.
Přidávám +5
Přidávám +5
14. 9. 2014 15:27
Achich ouvej, kdy já měl naposledy ryzce :) Závidím, ale v dobrém samozřejmě
14. 9. 2014 14:15
Wau
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím
14. 9. 2014 13:16
Protože tuhle dobrotu znám,jsem rád,že jsem mohl udělit 1. bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 10 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 10 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Fit salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 39 minutami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 4 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 4 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 4 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Ryzec je považován za krále mezi houbami. Jedna z nejlepších hub vyniká svou chutí a je skvělá na kmíně i na kyselo
Kdy solit houby při vaření? Každá úprava hub má svá pravidla, která musíme dodržet. Víte, která to jsou?
Další recepty
Tématické fráze: ryzec recept ryzce recepty z ryzců houbove škvarky ryzec recepty recepty z hub ryzec recepty z ryzce ryzce recepty recepty na ryzce ryzce recept omáčka z ryzců recept na ryzce recepty ryzec recept z ryzců recepty houba ryzec ryzce na sadle smažené ryzce jen na másle ryzec skvarky recept na houbové škvarky ryzci recepty
Suroviny: ryzce, sádlo vepřové, cibule, pepř mletý, sůl, kmín drcený
Houbové škvarky z ryzců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Z9
6 názorů