Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
24
Nutriční hodnoty
Energie | 27 112 kJ / 6 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,31 g |
Tuky | 167,25 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 541 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 1 104,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já sypala jen cukrem a pro ozdobu přes lístečky a dala na každý lískový oříšek. Perník je velmi chutný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2015 16:15
9. 12. 2014 19:52
9. 12. 2014 11:49
11. 11. 2014 19:28
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.
11. 11. 2014 15:35
11. 11. 2014 14:31
18. 10. 2014 15:38
17. 10. 2014 19:25
17. 10. 2014 18:59
17. 10. 2014 16:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 13 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
Časté chyby při pečení perníku na plechu: Dodržte základní pravidla a perník bude jako od cukráře
Další recepty
Tématické fráze: hrnkový perník hrnkovy perník na plech perník s marmeládou nadýchaný hrnkový perník pernik hrnkovy recepty ládi hrušky perník hrnkovy pernik s povidly perník na plech s marmeládou láda hruška perník pernik od ladi hrusky recepty perník s marmeládou pernik ladi hrusky perník podle ládi hrušky hrnkovy pernik recept perník z povidel recept hrnkový perník hrnkovy nadychany pernik perník s marmeládou recept hrníčkový perník s povidly pernik na plech hrnkový
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, koření do perníku, marmeláda švestková
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
10 názorů