jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Pavlišov

Pavlišov
Pavlišov
nahoru
Pavlišov Pavlišov
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní

Suroviny:

řízky (jakékoliv kuřecí, hovězí ...),
domácí knedlik,
kyselé zelí (může být i sladké či sladkokyselé)

Postup přípravy receptu

Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.
Zelí si uděláme dle chuti. A také knedlík si uděláme jaký máme rádi.

Poznámka

Toto jídlo je v našem kraji velice oblíbené. Knedlíky se mohou omastit aby to nebylo tak suché.

Autor Autor: (Verča)
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pavlišov"

autor: volhpe1
vloženo: 27.09.2013 19:25:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem z Broumova a je to naše nejlepší jídlo v okolí Náchoda se nic jiného nejí a navíc existuje vesnice Pavlišov smajlik

Navíc suché se to nejí!!! V originále se to polévá omastkem, nebo sádlem, ale my jsme to dovedli k dokonalosti a dělá se k tomu vepřová šťáva a potom nejsou ty knedlíky tak suché smajlik

p.s. Nejlepší Pavlišov dělají v restauraci U svaté Magdaleny v Jetřichově

autor: Tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.05.2013 11:09:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Když sem v restauraci v Trutnově toto spatřil v jídelním lístku a pak i slyšel jak si to někdo dává, nevěřil jsem svým uším. Nic proti knedlíkům, ale jíst s řízkem suché knedlíky mi přijde divné.

autor: Irrena
vloženo: 05.10.2010 18:28:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

My jsme k řízku doma vždycky měli zelí a brambory.Kolikrát tady v hodpodách vidím že si Němci dávají knedlíky k řízku, tak proč ne.Mně by to určitě chutnalo a dávám bodíksmajlik

autor: isindy
vloženo: 29.05.2010 22:03:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

manžel toto jídlo miluje, je také z Podkrkonoší okolo Náchoda a v kraji se tomu říká Úpický řízek - přiznávám, že mě tato kombinace poprvé velmi překvapila a doma to nevařím, ale kdoví, třeba jednou ochutnám....

autor: Kiara
vloženo: 06.05.2010 14:28:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavlišovák! Mňamsmajlik Včera jsme ho zrovna měli k obědu, asi to bude tím, že jsme taky okres Náchodsmajlik

vloženo: 22.12.2009 08:56:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak si říkám, když tady máme řízek s rajskou omáčkou, tak proč ne řízek se zelím. Něco podobného jsem už jedla, ale zelí k řízku bylo spíš ve formě zelného salátu a bylo skvělé. Moje matka, když to slyšela (je původem z Rokycan), tak se na mne dívala, jak blázen a ptala se "Ježíši a nejsou to nějací rusové?smajlik a tak vím, že tady u nás na té polské straně se to jí "a žeh je to fajne"smajlik A taky se dívám, že kupodivu se tady vede sice pod receptem, ale celkem i k receptu celkem normální diskuze i se samoukemsmajlik a to mne opravdu těšísmajlik

autor: vybusna
vloženo: 22.12.2009 08:46:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka...tak v tomto momente som dotelefonovala s dcerou a pytala sa na aky sposob mam urobit vianocnu rybu, jednoznacne vyhrala fisch and chips ako sa robi v skotsku a jej mam k tomu urobit HRASKOVU RYZU. nechapem tu kombinaciu, ale budiz..co uz...v jej stavesmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 22.12.2009 08:37:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Samouku, ak nie je dôvod, neštípem...

autor: Boubelinda
vloženo: 22.12.2009 06:45:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ne s velkou moravou zkušenosti nemám. Sice jsem studovala v Brně, ale na obědy jsem tam nechodila.smajlik Jen tak z doslechu, tak nějak vím co se jí. Pro mě to byly nepředstavitelné kombinace, tak jako tady jiní uvádíte. smajliksmajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2009 02:08:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Thomassino, děkuji za Vaše mínění o mne, ale jste jeden z mála.Když si přečtete moje různé komentáře a "rýpance", pochopíte, že by mne ženské nejradši uštípaly.Po dnešku pan Jurajda už asi taky. Většinou si myslím,že bezdůvodně.Ale to musí posoudit někdo jiný .smajlik

vloženo: 21.12.2009 21:43:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

samouk:
Já se jen divím, že ještě nejste zaregistrován a nedáváte sem recepty ... myslím si, že jste určitě skvělý kuchař smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 21:29:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ten řízek s rýží bych ještě zvládnul, ale po těch švestkách bych měl osypky.

autor: magdalenka
vloženo: 21.12.2009 21:20:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naša mama robila viedenské rezne a ryžu a k tomu slivkový kompót...doteraz mám k tomu averziu...smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 21.12.2009 21:18:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ako to bolo, proti gustu žiaden dišputát?

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 21:17:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, školní jídelna je školní jídelna, s tím už nic nenaděláte.

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 21:15:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko, rýže s hráškem(risi bisi) je výborná věc k drůbeži i rybám,prakticky ke všemu bílému masu.

autor: Eliza
vloženo: 21.12.2009 20:58:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A ve školní jídelně nám do nasládlé koprovky vždycky prskli vařené (půlku) se žloutkem dozelena...smajlik smajliksmajlik

autor: simko.jit
vloženo: 21.12.2009 20:55:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak si vzpomínám na jednu tetu - ta taky jedla řízek s knedlíkem - ale bez toho zelí.smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 20:54:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

simko.jit- jaká náplava? odkud, máte s knedlíka pravdu, ale kynutý se špenátem není špatný.

autor: magdalenka
vloženo: 21.12.2009 20:36:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak si to pozerám a vidím veľmi zaujímavú debatu...smajlik
Ale je to už úplne mimo...jeden známy zásadne jedáva kapra na Vianoce s hráškovou ryžou...

autor: simko.jit
vloženo: 21.12.2009 20:35:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jak se říká - jsem zde náplavkasmajliksmajlik já byla zvyklá ke špenátu brambory nebo br.knedlík, a oni mi tu dali k tomu normální kynutý knedlíksmajliksmajliksmajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 20:32:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

simko.jit - čočka,špenát s volským okem, koprovka,kulajda se ztraceným, velikonoce vařeno na tvrdo,snídaně míchaná, nebo ham and eggs. Volské oko s křenem je špice. Mám jeden dotaz, Vy jako západočeška máte zkušenosti s Velkou Moravou?

autor: simko.jit
vloženo: 21.12.2009 20:12:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik vždycky si pletu jak mám dělat čočka a vařené vejce nebo volské oko? a totéž u špenátusmajliksmajliksmajlik a k čočce na moravě taky chleba a nebo houstičky.smajlik

autor: simko.jit
vloženo: 21.12.2009 20:05:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik bodík a uloženo - tohle může být fakt dobry. Řízek s hráškovou rýží - to vzpomínů pořád můj, že to jeho maminka dělala - je ze slovenska.smajlik

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 20:05:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jižní Čechy - čočka ,volské oko,okurka, moravsky okurek, uzené, nebo párek a chleba je normální věc. Středočeši a pražáci to dlabou bez chleba, jak moraváci to nevím.

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 20:01:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Němci běžně řízek se svíčkovou omáčkou.

autor: samouk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2009 19:59:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to celkem normální, nejen pro Poláky, NDR taky, V SRN jsou také variace,Švýcarsko, řízek s těstovinami je běžná věc.

vloženo: 21.12.2009 19:51:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak vážení, u našich severních sousedů - v Polsku naprosto běžné jídlo .. a k tomuto pokrmu ještě jedí nakádanou červenou řepu ... to je věc, co?smajlik Dávám bodík za odvahu smajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 18.04.2009 10:28:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jollko, tak bramborák s kuřecím masem a bramborovou kaší, to zas neznám já. U nás by už byla ta kaše zase navíc. Je to opravdu tím krajem.smajlik

autor: jollka
vloženo: 18.04.2009 00:13:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky tak tohle vidím poprvé ,jako tu kombinaci,ale podle ohlasu to není neznámé ,nevím co by na to mužskej řekl.Co kraj to specialita ,já ráda ondráše - bramborák s kuřecím masem a bramborovou kašísmajliksmajlik

vloženo: 16.03.2009 08:10:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milá Verčo. Jsem rád, že tento recept někdo dal. Já se k takovému řízku s knedlíkem a zelím dostal na vojně a to je již více jak 40 let. Byl tam kamarád od Tábora a ten vždy, když se chystal na opušťák, tak se těšil na tento řízek, který dělala maminka, hlavně pro tatínka, který byl z Ostravy a tam prý to bylo běžné. Já se taky kombinaci divil, ale nedalo mi to a když jsem já jel domů, tak jsem si to nechal udělat od maminky. Taky se divila, ale udělala. Od té doby, i když to není pravidlo, tu a tam mi to udělá moje žena a všem nám to chutná. JSI DOBRÁ a s tímto receptem odvážná. Díky, +bodík.(Vzpomínka na mládí)

autor: Marta
vloženo: 16.03.2009 01:07:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak tuhle kombinaci taky vidím prvně smajlik, ale může to být dobré smajlik
Bibinko, na kuřeti s nádivkou, knedlíkem (převážně bramborovým) a se zelím jsem vyrostla smajlik, mňam smajlik

autor: hela22
vloženo: 15.03.2009 21:43:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jak to tady čtu, tak opravdu doporučuji bramborový salát třeba s karbanátkem nebo kusem vařeného uzeného masa. Také je dobré uzené maso jako řízek, vyzkoušejte.smajlik

autor: alus.s
vloženo: 15.03.2009 21:27:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak tohle já vidím a čtu poprvé...ale jaký kraj...možná kdybych to ochutnala tak bych i zamlaskala smajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 15.03.2009 19:45:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano Janano jsem od Náchoda, Královéhradeckého kraje. Tady je to opravdu normální. Knedlíky si mastíme máslem. smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 15.03.2009 19:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hani smajlik, nesnáším ani jedno ani druhé smajlik. Ujelo mi citoslovce od F.. smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 15.03.2009 19:09:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak aby těch zváštních kombinací nebylo málo. přidávám další. Moje známá si s oblibou dělá krupicocou kaši s plnotučnou hořčicísmajlik Upozorňuju, že těhotná není, dělá to tak už létasmajlik

autor: janana
vloženo: 15.03.2009 16:47:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavlišov je vesnice u Náchoda, východočeský kraj. V okolí dostanete tuto specialitu ve většině restaurací a v mnoha domácnostech to je velice oblíbené jídlosmajlik. Pokud chcete vyzkoušet, udělejte si řízek pěkně propečený, měkoučký, nejlépe nechat dojít v troubě, nebo pod pokličkou, ale nevysušitsmajlik. Nedoporučuju rychlovku ani friťák.

autor: spagetka
vloženo: 15.03.2009 14:12:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle prý jedli Manželovi příbuzní ze švábska - no já k tomu nikdy odvahu neneašla a on to taky nevyžaduje. Ale řízek, zelí a brambor - na to už jsem si zvykla. smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 15.03.2009 13:49:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sekana s bramborovym salatom ?smajlik to je sranda, ze ako sa to ozaj kombinuje vsade inak

autor: Paprika
vloženo: 15.03.2009 13:42:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Uzené s bramborovým salátem? Sekaná to ano, ale o uzeném jsem ještě neslyšela. Ještě, že ty TOPky máme - rozšířím si obzory. Kuře-knedlo-zelo dělala moje babička, tak mi to divné nepřijde.
Boubelindo - čím mastís ty knedlíky? Sádlem s cibulkou nebo máslem?

autor: vybusna
vloženo: 15.03.2009 13:10:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

btw..mne ako slovenke prisla uplne sialena kombinacia tepleho udeneho so zemiakovou kasou, co si ziadal odo mna moj cesky manzel. ja som mala zafixovane, ze udene sa jedava studene so zemiakovym salatom a nikdy inaksmajlik boze aky je clovek sprosty, pokial nevyskusa vsetky jedacke zvyky, ktore sa po vyskusani zdaju uplne normalne a chutne.

autor: Bibinka
vloženo: 15.03.2009 13:06:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mě to nijak nepřekvapuje, v rodině jedné mojí bývalé kolegyně z nemocnice zase dělali pečené kuře s nádivkou a knedlíky se zelím a jinak kuře nedělali. Ale když je to krajový zvyk a chutná to- nic proti tomu. Představte si vepřo-knedlo-zelo, je to přece to samé, jen to vepřo. má trojobal no.smajlik
Boubelindo, jakej je to kraj, nebo oblast?smajlik

autor: vybusna
vloženo: 15.03.2009 13:05:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bola som raz na skoleni a tam nam dali vyprazany rezen s ryzou....optori tej kombinacii sa mi vidi tato uplne normalna....btw pivo s fantou....moj cesky manzel si to celkom bezne objednava a vsade v cechach aj na slovensku to poznaju ako radler. v nemecku predavaju hotove ovocne piva vo flasi a v karibiku je to celkom bezne.

vloženo: 15.03.2009 13:00:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mne už neudiví nic, je to krajem a chutí. Kdysi jsem u někoho jedla řízek, zelí a brambory a vůbec to nebylo špatné. Knedlík s řízkem ještě ne, ale může to být dobré. Do restaurace jednou chodil chlápek a pravidelně si dával smažený sýr a rýžismajlik

autor: Eliza
vloženo: 15.03.2009 12:59:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No já nevím...smajlik Mně to připadá spíš jako divná kombinace, ale pravda je, že jsem to nikdy neochutnala, tak nemůžu říct smajlik. Když měla maminka restauraci, hosté z Německa si s oblibou dávali smažený řízek s hranolky, což mi také připadalo přinejmenším zvláštní. A také si míchali pivo s Fantou napůl...smajlik smajlik

autor: Paprika
vloženo: 15.03.2009 12:58:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem o tom slyšela, ale dělat to asi nebudu. Já mám k řízku zafixované brambory v jakémkoliv stavu.
Ale proti chuti ... smajlik

autor: ilonahen
vloženo: 15.03.2009 12:58:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No vážně nezviklá kombinace,ale proti gustu žádný dyškutát.Ale nevypadá to špatně.smajlik

autor: maris
vloženo: 15.03.2009 12:55:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mě to neudivilo, u nás doma patřilo k nejoblíbenějším jídlům - řízek / kotlety/, zelí a chlupaté knedlíky. Bože - jak já bych si to dala ! Budu s tím muset něco udělatsmajlik

autor: vybusna
vloženo: 15.03.2009 12:51:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no priznam sa...tato kombinacia ma ohromila....


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

upicky rizek pavlišov restaurace co ke kureti s bramborovym knedlikem pavlisovak volské oko se špenátem a knedlíkem recept pavlisov recept švábský salát recept pavlišov recepty pavlšov recept na zelné ondraše řízek s knedlíkem hospoda pavlišov houstičky k čočce řízek pavlišov úpický řízek recept pavlišov-recept recept radler kuřecí speciality ke knedlíkům a zelí recept na pavlišov pavlišov, bílé zelí, knedlík vepřový řízek pavlišov pavlišov hospoda kynuté knedly pavlišov řízek smažené ondraše jak se děla pavlišov jídlo pavlišov pavlišov jídlo pavlišov - řízek knedlo zelo rizek pavlisov řízek se zelím recepty rizek pavlisov fisch and chips originál recept řízek se zelím a knedlíkem domácí rádler recept zelné ondraše řízek pavlišovák restaurace pavlišov pavlišovák recept fisch and chips recept na ondráše




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz