Domácí polévkové koření
Polévkové koření je jeden ze základů dobré polévky. Můžete použít kupované, ale proč si neudělat domácí? Takové, které bude voňavé, z čerstvých surovin a v poměru, který vaše rodina miluje nejvíce.
Suroviny pro 1
1
Libovolná
Nutriční hodnoty
Energie | 1 156 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
Tuky | 2,32 g |
Vláknina | 34,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 35,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Více zde: http://rawmania.cz/recepty/item/226-domaci-bujon.h...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2022 15:31
6. 9. 2017 04:39
17. 7. 2016 21:42
4. 11. 2014 22:07
4. 11. 2014 22:07
4. 11. 2014 21:55
4. 11. 2014 21:45
Koření můžeme dělit podle následujících hledisek:
1.Dělení koření podle čeledí: ◦miříkovité – kmín, anýz, fenykl, koriandr
◦cypřišovité – plody jalovce obecného
◦bobovité – pískavice řecké seno
◦brukvovité – hořčice černá, bílá, sareptská
◦pepřovité – pepřovník černý, dlouhý
◦kosatcovité – šafrán setý
◦vstavačovité – tobolky vanilkovníku plocholistého
◦lilkovité – paprika (včetně chilli a cayenského pepře)
◦muškátovníkovité – muškátovník vonný (muškátový ořech, květ)
◦vavřínovité – skořicovníky
◦sezamovité – sezam indický
◦liliovité – různé druhy cibule, česnek setý
2.Dělení koření podle používaných částí rostlin: 1.kořeny a oddenky – zázvor, kurkuma
2.kůra – rozmanité druhy skořice
3. listy a celé rostliny – bobkový list, různé druhy zeleného koření (máta, majoránka, petržel)
4.květy, poupata, části květů – šafrán, hřebíček
5. plody a semena – pepř, kardamom, pískavice řecké seno, nové koření, badyán, paprika, chilli, muškátový ořech a květ, hořčice, anýz, fenykl.
http://www.pssp.cz/multi_dvd/charakteristika-koren...
4. 11. 2014 20:06
4. 11. 2014 17:49
3. 11. 2014 14:19
3. 11. 2014 06:53
Hezká fotka
3. 11. 2014 02:28
2. 11. 2014 21:02
2. 11. 2014 20:06
2. 11. 2014 20:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 58 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 59 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Ryby nejím, protože smrdí.“ Vyvraťte dětem častý argument pomocí jednoduchého triku
15 tipů na domácí jedlé dárky: Ořechy v medu, směsi koření, domácí "vegetu" nebo čokoládový likér můžeme připravovat už teď
Dokonalý domácí bujon připravíme i ze zbytků a můžeme jej zamrazit na příště. V chuti předčí ten kupovaný!
Další recepty
Tématické fráze: domácí polévkové koření polévkové koření domácí koření domaci sušená zelenina domaci koreni do polevky polévkové koření recept domácí polévkové koření recept sušení porku polévkové koření z libečku domácí zeleninový bujón recepty koření domácí vegeta sušená recept recept sušené polévkové koření domácí sušené kořeni domácí sušené polévkové koření susene polevkove koreni domaci koreni recepty koření do polévky domácí zelenina do polévky domácí sušený zeleninový bujón
Suroviny: kořen petržele, celer, mrkev, nať petrželová
Domácí polévkové koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77oj
21 názorů