Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Moravský vrabec" po mexicku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 3. 2009 19:00

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 340 kJ / 2 949 kcal
Bílkoviny449,43 g
Tuky72,41 g
Vláknina73,85 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 2,49 g
Sůl5,10 g
Sacharidy72,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept je kombinace mexických Carnitas, v překladu Masíčka s Moravskými vrabci s příchutí Bavorské vepřové pečeně.

*) Maso, v mexickém receptu plecko, v Americe nahrazujeme úspěšně "country ribs", což jsou pruhy masa mezi žebry. Prorostlé tukem tak akorát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Saimi

17. 12. 2011 23:40

To zní zajímavě.Morava a mexiko takový podobný kultury :D

chews

23. 10. 2011 13:06

Vynikající, dávám bodíka...:-p:-*

Sheeana

18. 10. 2011 13:29

Zajímavý recept:-), zatím dělám brněnského vrabce s bramborovým knedlíkem, podle receptu zde www.knedlik.cz/sortiment/bramborove-knedliky/, ale tohle ráda vyzkouším

janis06

11. 8. 2011 20:08

:yes::-) Úžasné, omáčka dokonalá. Dávám bodík :yes::yes::yes:

prexip

2. 7. 2011 15:32

Velice dobrý nápad. To musim udělat. Je to lákavý. jdu na to:yes:

Drobek Drobek

23. 1. 2011 19:39

Já jsem to trouba napsal špatně v mém komentáři 22.01.2011 17:45:01. Nemyslel jsem tebe, martina 72, ani chocolate (neregistrovaný/á) . Moc se omlouvám, nerad bych tady vybudil nedorozumění.:-8

Drobek Drobek

22. 1. 2011 20:07

Daniello dík za porozumění. Nás tahle kombinace taky uchvátila, ta chuť šťavnatého masa je snad lepší než klasický vyschlý moravský vrabec.

Daniella O. Daniella O.

22. 1. 2011 19:12

Drobku, tohle ma bodik predem, protoze mexicka jidla miluji . Tohle je skvely napad a kombinace nasi a jejich kuchyne. Mas naprostou pravdu, ze oni take maso vari, az se r:yes:ozpada a potom teprve plni do moucnuch placek a pripadne jeste frituji, podle chuti zakaznika....

Drobek Drobek

22. 1. 2011 18:45

Nic si z toho martino nedělej, svět je plnej blbců. tak co. O jednoho víc nebo míň.....:-8
Jak vidíš já tvou připomínku vzal v klidu.;-)

martina 72

21. 1. 2011 18:45

Já se omlouvám Drobkovi, že sem jdu se vzkazem pro chocolate, ale chocolate není možno zastihnout, neboť je neregistrovaná.
Už jsem byla nazvaná, že jsem na.... jistou "dámou", když jsem se ozvala proti Mr. Beanovi, dnes se projevil, jakou má úroveň, teď už si to nikdo přečíst nemůže u čokoládových loupáků, neboť bylo smazáno, někdo řekne názor a hned je za blba:-8:-((:no:

martina 72

21. 1. 2011 18:21

Chocolate, tak promiň, že jsem chtěla jen znát význam jeho slov:-K
Dneska tu už proběhlo spousta zarážejících informací, tak jsem měla odvahu se zeptat a ejhle:-O

chocolate

21. 1. 2011 18:15

Martino72, promiň , ale začínáš se tu chovat jako inkvizitor.Drobek má fajn recepty, je to jeden z prvních přispivatelů TOPek.Navíc tam je "po mexicku".

martina 72

21. 1. 2011 18:12

Drobku, on si ho najde i bez uvozovek.
Máš pravdu, vaříš pod vysokým tlakem v papiňáku;-)
Ale už to není ono;-) Ono je to sporné, zda se v papiňáku vaří nebo dusí;-)

Drobek Drobek

21. 1. 2011 18:07

To jméno jsem tam dal takhle, abych prohledavači umožnil to najít. Ty uvozovky jsou dobrý nápad, přidám je tam.:-8
Samozřejmě nejsem barbar a vím jak se vrabec dělá.;-)
K tvé připomínce, nevšiml jsem si, že by se tohle dusilo. Převaří se a pak peče, o dušení není nikde řeč.

martina 72

21. 1. 2011 18:03

Četla jsem ho celý,;-) kdyby bylo to moravský vrabec v uvozovkách, prosím, jinak tohle maso se tu peče a ne dusí a pak peče, jinak to zavádí svým názvem:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravský vrabec moravský vrabec recept moravští vrabci pečený moravský brabec peceni vrabci moravský brabec vepřové maso po mexicku šťavnatý moravský vrabec moravský brabec recept jak se vaří moravský brabec pečený vrabec vepřoví vrabci pečený brabec vepřové po mexicku vrabec moravské brabce maso po mexicku pečeny moravsky vrabec vepřové brabce moravský vrabec na pivě

Suroviny: maso vepřové, celer, mrkev, cibule bílá, česnek, vývar hovězí, pivo černé, sádlo, sůl, pepř

TopRecepty.cz

"Moravský vrabec" po mexicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxPk