jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

Vařený vaječný likér

Vařený vaječný likér
nahoru
Vařený vaječný likér
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Nápoje

Suroviny:

1 litr plnotučného mléka
8 žloutků
0,5 l rumu
300 g cukru
1 SALKO
250 ml šlehačky 30%
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.

Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k bodu varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s vanilk. cukrem a rumem.

Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků.

Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.

Poznámka

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Vařený vaječný likér"

autor: panvicka
vloženo: 21.12.2014 15:44:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyhlásila bych tedy mír a já ho příští rok zkusím znovu a už budu zkušenější a poučenější. Letos už ne, je mi líto těch vajíček co jsem vyhodila, ale v nějakém receptu jsem vyčetla,že třeba Bailes se dělá stejně, ale bez vajíček. Tak možná zkusím to. A ještě otázka pro vás zkušenější, děláte to z mléka z krabice nebo z čerstvého, nebo je to jedno??

autor: panvicka
vloženo: 21.12.2014 15:38:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Casino, chocolate : Děkuji za rady, likér jsem dělala poprvé, jsem v tomto směru zcela nezkušená, proto jsem si i vzala teploměr. Do 80°C směs byla krásně hladká, super krém, jenže protože jsem ho dělala poprvé, tak jsem nevěděla, zda ještě nemá třeba zhoustnout více, když je tam k bodu varu, tak jsem ještě zahřívala a zahřívala a jak to došlo na 82°C, tak šup a už to bylo sražené. Opravdu jsem bod varu pochopila, že to mám dohnat až cca přes 90 °C. Pasterizuji mléko, na 75°C ve vodní lázni a kdybych tušila, že to takhle stačí, tak bych to při té teplotě dávno vypnula a byl by krásný krém. Casino: opravdu jsem to dělala na přímém ohni, neboť také o vodní lázni není ani zmínka. Určitě by to bylo lepší. Děkuji vám za radu, příště už budu chytřejší a zkušenější.
Ijusa: Přiznávám, že jsem byla nepříjemná, měla jsem ten recept otevřený a samozřejmě jsem to napsala hned po tom, co se mi to zgrclo, ale opravdu v těchto citlivějších věcech na připálení či sražení by to chtělo přesnější informace. Stačila zmínka o vodní lázni nebo třeba jen zahřát na cca 75°C stačí a bylo to v pohodě. Při této teplotě se zničí všechny bakterie, včetně salmonely a já jsem dál opravdu zahřívala jen proto, že jsem nevěděla, jestli to nemá třeba ještě více zhoustnout, nebo jestli to nemá nějaký svůj důvod přivést to k bodu varu.

autor: casino
vloženo: 21.12.2014 00:32:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa:
Na den přesně, po roce, doplním svůj komentsmajlik
Máti dělávala VVL podle Sandtnerky; v rcp stojí:
V kotlíku zamícháme v syrovém mléce neb smetaně vanilku v celku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na plotně šleháme, až zhoustne.

Možná by stálo zato, to v rcp v podobném duchu poupravit. Šikovná kuchta to patrně v těžkém kastrole dokáže i na přímém plameni, ale novicky by možná uvítaly zmínku o ohřevu na vodní láznismajlik
No a mluvit o b. v., ať toho či onoho, je zbytečné...smajlik

panvicka:
Já občas žloutky pasterizuji (v dvojnásobné vodní lázni) a tam je doporučená teplota 63°C a i tak je to choulostivá "operace", musí se to míchat a míchat aby se žloutky na stěnách nádoby nezdrcly.

autor: chocolate
vloženo: 20.12.2014 20:38:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa:Iljuso, nezlob se na mne, ale ver, ze ani ja si z gymplu po temer osmnacti letech nepamatuji bod varu jednotlivych latek.Kupodivu jsem to v zivote nikdy nepotrebovala.Tohle je snad recept a ne zkouska z chemie, nemyslis?A rcp by snad mel byt koncipovan tak, aby dle nej uvaril kdokoliv.

autor: Iljusa
vloženo: 20.12.2014 19:48:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

panvicka:
Dost mě udivuje a mrzí zarytá chybná zatvrzelost, že chyba je na mé straně, popř. nutkání dávat to okázale najevo... Avšak: Dovolím si jen tvrdit, že chyba není v tomto případě na mé straně. Autorka komentáře by měla vědět, že bod varu je pro každou látku včetně vody a žloutků jiný, bílkoviny ve vejcích a mléce se relativně brzy srážejí a pokud bych měla používat přesnější výrazy, tak někdo jiný by si asi měl doplnit středoškolskou chemii. Já teď nemohu nic než říci, že mi je líto surovin, ale hrůůůza je jen neznalost toho, že vejce a mléko nejsou voda a bod varu se může lišit...

autor: panvicka
vloženo: 20.12.2014 18:06:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikHrůůůza, hrůůůza hrůůůůza. Bod varu je super pojem, dala jsem si i teploměr a žloutky se srazily již po 80 °C. Autorka receptu by měla vědět, že bod varu je 100 °C a používat přesnější výrazy. Já teď můžu vyhodit litr mléka a 8 žloutků, super.smajliksmajlik

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2013 19:03:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat jak mám zahustit vaječný likér kupovaný. děkuji za odpověď

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2013 21:17:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa:
spagetka:

Myslím, že Jan Vavroš: nepožilsmajlik a ani nemá problémsmajlik
Problém byl v absenci slova "BODU" (jak píše zizala:) kterýžto renonc udělal z receptyu dobrého, recept pro nezkušené kuchtíky takřka nepoužitelný, jak jinými slovy píše macoska:

Iljusa:
Nevím, kdo recept o to slůvko doplnil, ale seriozní by bylo poděkovat a slušnost je, Jan Vavroš: se omluvit...
S přáním příjemného požití Vánoc, casino(neregistrovaný/á)smajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.12.2013 15:13:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa: jsou vánoce přede dveřma a Jan Vavroš (neregistrovaný/á) požil smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 21.12.2013 15:08:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jan Vavroš: Nechápu, co máte za problém. Tento likér dělám již 27 let a problém jsem s ním nikdy neměla.

autor: Jan Vavroš (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2013 12:32:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

:D:D:D "Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu." Proč tento recept nestáhnou z toho vebu či ho někdo neopraví ..???

autor: zizala
vloženo: 10.12.2013 17:34:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

macoska: Já myslím, že v postupu chybí slůvko k BODU varu. Jakmile žloutky projdou varem, srazí se smajlik

autor: macoska (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.12.2013 16:41:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

můžu se zeptat, čím to, že se mi srazil? Žloutky jsem umixovala s cukrem zvlášt, pak přidala do mléka a smetany na plotně a mixovala mixerem, jak přešlo varem, sundala jsem s plotny a je to sražené smajliksmajlik

autor: tarfinka
vloženo: 20.12.2012 17:37:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám bodík, dnes jsem dělala a dopadl na smajlik super, že žloutky projdou varem. Udělala jsem z karamelu (uvařeného salka) a zatím chutná skvěle. Zítra ještě dodělám ten obyč smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 15.12.2012 16:19:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

helena: Vanilkový lusk se sežene téměř v každém pořádném supermarketu, často prodávaný firmou Dr. Oetker. Popřípadě v každém obchodě specializovaném na koření (například Koření u Antonína v Plzni, apod.). smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 15.12.2012 16:16:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bára: Omlouvám se za pozdní odpověď. Žloutky je třeba před vařením řádně rozšlehat s cukrem. Při vaření je zapotřebí základ na likér stále míchat. Přeji, ať se dílo podaří. smajlik

autor: helena (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2012 15:56:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kde se sežene vanilkový lusk?

autor: Bára (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.12.2012 14:56:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj, chci se zeptat, nezdrcnou se ty žloutky tím vařením? díky za odpoveď

autor: janca (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2012 05:54:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka :ahoj..vaječnák bez rumu jde..prostě ho vynech,ideální pro děti smajlik..nebo můžeš přidat jen kapku aby to jen provoněl.Moje babička nám ho dětem dělávala každé Vánoce právě bez rumu a mohli jsme se utlouct smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2012 17:48:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu se zeptat jestli je možné udělat ho bez rumu? A máte s tím někdo zkušenot? nevím jestli by byl dobrý i bez rumu...

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2012 19:39:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka:
Musím napsat, že je vynikající. Ještě jednou díky smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.10.2012 12:14:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Konečně jsem našla to, co jsem hledala. Díky za "vařený" likér. V pátek se do něho pustím smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2012 12:47:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem včera zkusila tento recept,protože se mi na něm líbilo tepelné zpracování vajec. Musím říct, že je bezkonkurenční! Akorát hustý, jen jsem dala méně cukru a přidala pravou vanilku.Jiný už vařit nebudu,děkuji za příspěvek!

autor: kululu (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2011 22:21:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

konak nezhoustl je to možne

autor: Iljusa
vloženo: 18.12.2011 16:44:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdenek:Omlouvám se za pozdní odpoveď-podle mne je hustý-snad vám bude vyhovovatsmajlik

autor: Hana (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2011 13:53:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam.....smajliksmajliksmajlik

autor: Zdenek (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2011 13:14:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je hustý? My rádi hodně hustýsmajlik recept se mi moc líbí. Děkuji za odpověď, chci ho dneska udělat.

autor: Iljusa
vloženo: 05.12.2011 20:08:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: Jsem ráda, že chutná smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2010 17:08:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem dodělala a je výbornej!

vloženo: 07.12.2010 12:58:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 07.11.2010 18:26:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nadko 77 - likér vařím okolo 10. prosince, k pití je již druhý den krásně "uleželý", podle mé zkušenosti (a při dodržení všech hygienických pravidel - vypláchlé lahve horkou vodou a uložení v lednici) vydrží určitě 1 měsíc smajlik

autor: nadka77
vloženo: 07.11.2010 15:27:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat jakou má likér trvanlivost?

autor: LenaT
vloženo: 19.06.2010 20:40:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pridam tip, misto vanilkoveho cukru zkuste dat celou vanilku, kterou doma rozdrtite na jemno:)

autor: Iljusa
vloženo: 05.12.2009 23:21:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenko (neregistr.) - do likéru dáváš jen žloutky, bílky, co ti zbudou můžeš použít na nějakou buchtičku nebo na vánoční sněhové pečivo. Jen při nalévání do láhví lej koňak přes sítko, neboť i při nejlepší vůli se stane, že u žloutků zůstane trošičku bílku a to se odstraní právě přelitím přes sítko. Koňak poté bude krásně krémový.

Ozvi se, jak si dopadla. Nezapomeň vajíčka řádně prošlehat se šlehačkou a mlékem, míchat při zahřívání, aby ti nevznikla míchaná vajíčka v mléce (už se to také stalo mé sousedce smajlik)

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2009 17:58:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den asi jsem antitalent,jen jsem nenašla co mám dělat s bílky,...... ? moc děkuji za pomoc,protože se chystám ho podle vašeho receptu udělat. mockrát děkuji Lenkasmajlik

autor: Denisa
vloženo: 06.06.2009 16:30:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělám obdobně smajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 15.04.2009 19:31:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem ráda, že chutnalsmajlik

autor: prilepek (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.04.2009 15:42:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Konak byl dobry.Dik za recept. smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vaječný koňak recept vařený recepty vaječny likér vajecny konak vareny vaječný koňak vařený recept recepty na vaječný likér vánoční vaječný likér jak se dělá vaječný likér recept na domácí vaječný likér recept domácí vaječný likér vařený vaječný koňak výroba vaječného likéru hustý vaječný koňak domácí vařený vaječný likér recept na vaječní likér vaječný likér domácí vaječní likér recept domácí vaječný likér hustý vaječný koňak recept recept na vaječný koňak vařený top recepty vaječný likér vaječný likér recept recept na vajecny liker likéry recepty vaječní likér vajecny liker vařený nejlepší vaječný likér domácí vaječný koňak recept vaječný likér vařený vaječný likér recept jak zahustit vaječný likér domácí vaječný konak vařený jak udělat vaječný liker vaječný likér bez vajec vaječný likér pro děti recept na vaječny konak domácí vaječný likér recept vařený vaječný koňak recept vařený vaječný likér vajecni konak vaječny konak recept vajecnej liker recept vaječný likér



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz