jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Vařený vaječný likér

Vařený vaječný likér
nahoru
Vařený vaječný likér
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Nápoje

Suroviny:

1 litr plnotuč.mléka, 8 žloutků, 0,5 l rumu, 300 g cukru, 1 SALKO, 250 ml šlehačky 30%, 1 vanilk. cukr

Postup přípravy receptu

Do většího hrnce dáme mléko, 30% šlehačku, cukr a žloutky.

Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k bodu varu. Pak základ likéru vychladíme a přidáme salko s vanilk. cukrem a rumem.

Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků.

Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér.

Poznámka

Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Vařený vaječný likér"

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2013 19:03:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat jak mám zahustit vaječný likér kupovaný. děkuji za odpověď

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2013 21:17:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa:
spagetka:

Myslím, že Jan Vavroš: nepožilsmajlik a ani nemá problémsmajlik
Problém byl v absenci slova "BODU" (jak píše zizala:) kterýžto renonc udělal z receptyu dobrého, recept pro nezkušené kuchtíky takřka nepoužitelný, jak jinými slovy píše macoska:

Iljusa:
Nevím, kdo recept o to slůvko doplnil, ale seriozní by bylo poděkovat a slušnost je, Jan Vavroš: se omluvit...
S přáním příjemného požití Vánoc, casino(neregistrovaný/á)smajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.12.2013 15:13:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa: jsou vánoce přede dveřma a Jan Vavroš (neregistrovaný/á) požil smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 21.12.2013 15:08:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jan Vavroš: Nechápu, co máte za problém. Tento likér dělám již 27 let a problém jsem s ním nikdy neměla.

autor: Jan Vavroš (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2013 12:32:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

:D:D:D "Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme hmotu k varu." Proč tento recept nestáhnou z toho vebu či ho někdo neopraví ..???

autor: zizala
vloženo: 10.12.2013 17:34:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

macoska: Já myslím, že v postupu chybí slůvko k BODU varu. Jakmile žloutky projdou varem, srazí se smajlik

autor: macoska (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.12.2013 16:41:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

můžu se zeptat, čím to, že se mi srazil? Žloutky jsem umixovala s cukrem zvlášt, pak přidala do mléka a smetany na plotně a mixovala mixerem, jak přešlo varem, sundala jsem s plotny a je to sražené smajliksmajlik

autor: tarfinka
vloženo: 20.12.2012 17:37:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám bodík, dnes jsem dělala a dopadl na smajlik super, že žloutky projdou varem. Udělala jsem z karamelu (uvařeného salka) a zatím chutná skvěle. Zítra ještě dodělám ten obyč smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 15.12.2012 16:19:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

helena: Vanilkový lusk se sežene téměř v každém pořádném supermarketu, často prodávaný firmou Dr. Oetker. Popřípadě v každém obchodě specializovaném na koření (například Koření u Antonína v Plzni, apod.). smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 15.12.2012 16:16:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bára: Omlouvám se za pozdní odpověď. Žloutky je třeba před vařením řádně rozšlehat s cukrem. Při vaření je zapotřebí základ na likér stále míchat. Přeji, ať se dílo podaří. smajlik

autor: helena (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2012 15:56:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kde se sežene vanilkový lusk?

autor: Bára (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.12.2012 14:56:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj, chci se zeptat, nezdrcnou se ty žloutky tím vařením? díky za odpoveď

autor: janca (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2012 05:54:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka :ahoj..vaječnák bez rumu jde..prostě ho vynech,ideální pro děti smajlik..nebo můžeš přidat jen kapku aby to jen provoněl.Moje babička nám ho dětem dělávala každé Vánoce právě bez rumu a mohli jsme se utlouct smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2012 17:48:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu se zeptat jestli je možné udělat ho bez rumu? A máte s tím někdo zkušenot? nevím jestli by byl dobrý i bez rumu...

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2012 19:39:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka:
Musím napsat, že je vynikající. Ještě jednou díky smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.10.2012 12:14:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Konečně jsem našla to, co jsem hledala. Díky za "vařený" likér. V pátek se do něho pustím smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.04.2012 12:47:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem včera zkusila tento recept,protože se mi na něm líbilo tepelné zpracování vajec. Musím říct, že je bezkonkurenční! Akorát hustý, jen jsem dala méně cukru a přidala pravou vanilku.Jiný už vařit nebudu,děkuji za příspěvek!

autor: kululu (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2011 22:21:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

konak nezhoustl je to možne

autor: Iljusa
vloženo: 18.12.2011 16:44:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdenek:Omlouvám se za pozdní odpoveď-podle mne je hustý-snad vám bude vyhovovatsmajlik

autor: Hana (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2011 13:53:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam.....smajliksmajliksmajlik

autor: Zdenek (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2011 13:14:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je hustý? My rádi hodně hustýsmajlik recept se mi moc líbí. Děkuji za odpověď, chci ho dneska udělat.

autor: Iljusa
vloženo: 05.12.2011 20:08:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: Jsem ráda, že chutná smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2010 17:08:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem dodělala a je výbornej!

vloženo: 07.12.2010 12:58:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 07.11.2010 18:26:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nadko 77 - likér vařím okolo 10. prosince, k pití je již druhý den krásně "uleželý", podle mé zkušenosti (a při dodržení všech hygienických pravidel - vypláchlé lahve horkou vodou a uložení v lednici) vydrží určitě 1 měsíc smajlik

autor: nadka77
vloženo: 07.11.2010 15:27:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat jakou má likér trvanlivost?

autor: LenaT
vloženo: 19.06.2010 20:40:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pridam tip, misto vanilkoveho cukru zkuste dat celou vanilku, kterou doma rozdrtite na jemno:)

autor: Iljusa
vloženo: 05.12.2009 23:21:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenko (neregistr.) - do likéru dáváš jen žloutky, bílky, co ti zbudou můžeš použít na nějakou buchtičku nebo na vánoční sněhové pečivo. Jen při nalévání do láhví lej koňak přes sítko, neboť i při nejlepší vůli se stane, že u žloutků zůstane trošičku bílku a to se odstraní právě přelitím přes sítko. Koňak poté bude krásně krémový.

Ozvi se, jak si dopadla. Nezapomeň vajíčka řádně prošlehat se šlehačkou a mlékem, míchat při zahřívání, aby ti nevznikla míchaná vajíčka v mléce (už se to také stalo mé sousedce smajlik)

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2009 17:58:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den asi jsem antitalent,jen jsem nenašla co mám dělat s bílky,...... ? moc děkuji za pomoc,protože se chystám ho podle vašeho receptu udělat. mockrát děkuji Lenkasmajlik

autor: Denisa
vloženo: 06.06.2009 16:30:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělám obdobně smajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 15.04.2009 19:31:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem ráda, že chutnalsmajlik

autor: prilepek (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.04.2009 15:42:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Konak byl dobry.Dik za recept. smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept na vaječný koňak vařený recepty vajecny konak vajecny liker vařený jak udělat vaječný liker vařený vaječný likér vařený vaječný koňak vaječný likér vaječní likér recept vaječný koňak recept vařený recept domácí vaječný likér likéry recepty recept na vaječní likér vaječny konak recept domácí vaječný likér recept na vaječny konak domácí vaječný likér recept vaječný likér recepty recept na vajecny liker vaječný likér bez vajec nejlepší vaječný likér hustý vaječný koňak recept domácí vaječný koňak recept recept vaječný likér vaječný likér pro děti vaječní likér vaječný likér recept vařený vaječný likér recept recepty vaječny likér recepty na vaječný likér vánoční vaječný likér vařený vaječný koňak recept hustý vaječný koňak vajecny konak vareny vajecni konak výroba vaječného likéru domácí vaječný konak vařený vaječny konak vajecni konak recept recept na domácí vaječný likér vajecnej liker top recepty vaječný likér vaječný koňak vařený recept




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz