Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 13 434 kJ / 3 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,27 g |
Tuky | 223,82 g |
Vláknina | 22,35 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 6,95 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z mletého masa můžeme použít i mix-vepřové a hovězí. Také můžeme použít mleté kuřecí, nebo krůtí.
Pokud nechceme podlévat vínem, použijeme vývar, nebo vodu.
Omáčku není třeba zahušťovat moukou, rozmixovaná zelenina ji dostatečně zahustí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2015 21:28
tejaja:Terezko,jelikož nevím,jak chutná"pravá"Gazdovská,tak mi ani nepříjde,že kupuji a jím něco jako náhražkaAle za komentář děkuji
Dana61:Dani díky
Dana61:Dani díky
5. 3. 2015 14:34
tak tohle můžeme také a o docel často
3. 3. 2015 19:03
Anna Kocikova: Anička, ja som nenapísala, že gazdovská slanina je u nás novinkou, dostať ju v obchode hodne dlho. Novinkami som myslela všeobecne akékoľvek kvázi slaniny a podobné výrobky, ktoré s pôvodnými výrobkami majú málo spoločné.
3. 3. 2015 18:28
Paul Sulc NY:To"něco"co se jmenuje Gazdovská slanina vypadá taktohttp://akce.najdislevu.cz/440570-gazdovska-slanina...a odkud pochází název opravdu nevím
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu
tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřeklJen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho
Používám ji hlavně z toho důvodu,že je chutná a je pro mě cenově přijatelnější 89,-kč/kg(zásadně kupuji ve slevně do zásoby),než špek za 120,-kč/kg,nebo Anglická slanina 140,-kč
Uvádím suroviny,které používám já,ale nikoho nenutím,aby je používal také.
Klidně si dejte zauzený,nebo Debrecínský špek,Anglickou,nebo jakoukoliv Vámi oblíbenou uzeninu
tejaja:Děkuji za komentář,byť mi nic k tomuto receptu neřeklJen to,že je tento druh slaniny u Vás novinkou.U nás je už opravdu hodně dlouho
2. 3. 2015 07:29
Paul Sulc NY: Aj u nás dostať čosi, čo sa volá Gazdovská slanina. Ale ja bez problémov odolávam takýmto novinkám, ktoré v podstate s poriadnou slaninou majú toho málo spoločné. Kupujem klasickú poctivú slaninu a je najlepšia. Ale neviem, či aj tej neodzvoní, a nielen jej, pretože únia tlačí na nás, aby sa neúdilo klasicky, ako po stáročia, ale studeným dymom, zatiaľ máme výnimku. Neviem, ako sú na tom Čechy.
2. 3. 2015 01:55
Prosim vas, nemuzete nevedomci vysvetlit pojem "gazdovska slanina"? Je to neco od gazdu na Slovensku? Co takhle anglicka slanina ci proste praobycejny cesky spek, ten by nefungoval? Proc se rozmaha v posledni dobe varit z nejakych problematickych tatarskych primesi. Aha, uz vim, lepe to vypada.
28. 2. 2015 20:04
Angel 666:
25. 2. 2015 18:49
To vypadá parádně
25. 2. 2015 18:47
hosta:Jituško,ano,něco jako sekaná svíčková,pečená v trouběToto je trošku kratší verze v kastrolu na sporáku
Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré
radiator:Míli,děkuji
chocolate:Lucinko,díkyUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné
Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení
Danca:Danuško,s tím vínem to bylo moc dobré
radiator:Míli,děkuji
chocolate:Lucinko,díkyUrčitě i s tím hovězím by to bylo chutné
Všem velice děkuji za milé komentáře i hodnocení
25. 2. 2015 15:35
Tak to bych si Drahuško určitě pochutnala a s tím foto postupem to opravdu zvládnou i začátečníci
24. 2. 2015 21:44
Drahuško, já jsem tedy pro to víno!!!! Hezký receptík!
24. 2. 2015 20:49
Moc hezka variace Drahusko, pro nas bych pouzila mlete hovezi, ale jinak se mi tva verze zda byt velmi luxusni.
24. 2. 2015 20:11
Krása
24. 2. 2015 19:38
24. 2. 2015 18:50
Uloženo
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 28 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: výrobky ze šišek vínová omáčka masove sisky výrobky z šišek výrobky ze šišek a listů mlete sisky v omacce mlete sisky v rajske omacce mleté šišky v onacce výrobky ze šišek fotografie knedlíčky do polévky masové knedlíčky do polévky mleté maso ke svíčkové omáčce zeleninova omacka vínová omáčka recept omacka recept směs masa a zeleniny ny gril vinova omacka priloha zelenina co.vypada jak siska šišky z mletého masa v rajské omáčce akce.najdislevu
Suroviny: maso vepřové mleté, smetana na vaření, cibule, solamyl, petrželka, sůl, pepř mletý, strouhanka, slanina gazdovská, zelenina kořenová, víno bílé, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, olej
Masové šišky v zeleninovo - vínové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zon6
16 názorů