Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Denní chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 3. 2015 19:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 589 kJ / 1 814 kcal
Bílkoviny54,25 g
Tuky10,10 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy364,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pečeme asi 45-55 minut (jak která trouba), po prvních 10 minutách pečení chleba ještě jednou orosíme.

Zdroj http://www.pekarnomanie.cz/denni-chleb/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

25. 7. 2023 14:15

Tento chlieb pečiem často, v rúre sa mi darí. Robím pokusy s remoskou, aj s chladničkovým kvasením. Zatiaľ nie som veľmi spokojná, chcela by som dosiahnuť krásny vysoký bochník pečený v remoske. Viem, že niekto má aj chlebík pečený v remosky nádherný. Škoda, že nie si bližšie, asi by si mi pomohla s diagnostikou, kde je chyba...
Nevzdávam to však, ak človek začne kváskovať - je to závislosť. V obchode kupujem chlieb naozaj sporadicky.

Wanilor

21. 7. 2023 19:05

Je výborný :yes:

SilviaD SilviaD

18. 2. 2023 20:19

Veľmi chutný chlebík. Po dlhšej dobe sme začali znova piecť kvaskový chlebík a toto je veľmi jednoduchý a dobrý recept.

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 4. 2022 17:57

Ivi, po delší době jsem se zase zaměřila na pečení s kváskem a vybrala jsem si tento recept na chleba. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem použila klasickou. A zkoušela jsem upéct v remosce. Výsledek mě nezklamal a dovolila jsem si přidat foto. <3Jsem moc ráda, že se o své recepty podělíš. :-):-K

magdalenka magdalenka

20. 4. 2020 19:18

Už som nakrojila, je skvelý!

magdalenka magdalenka

20. 4. 2020 17:21

Pridávam fotku dnešného pečenia. Musím dodať, že som použila kvások z obyčajnej pšeničnej múky, nakoľko ražnou (žitnou) múkou šetrím, mám už len posledné kilo. Kvások pestovaný za normálnych podmienok, dvojtýždňový. Inak všetko podľa receptu, vynechala som dnes rascu a pridala hrsť na sucho opečených slnečnicových semiačok. Striedavo pečiem s rascou alebo slnečnicou.
Chlieb vonia nádherne, viem že bude fantastický, teším sa, až ho nakrojím.

magdalenka magdalenka

25. 2. 2020 19:13

Konečne som sa odvážila! Môj prvý chlieb pečený len s kváskom (mnou vypestovaným)! Piekla som z 1,5 dávky. Je skvelý, chuť nám vyhovuje - čo sa slanosti, alebo obsahu žitnej múky týka. Ďakujem za všetky rady, som ti vďačná, že sa tak ochotne delíš so svojimi skúsenosťami. Si nedostižná!
(Pridávam foto.)

cathleen cathleen

2. 12. 2019 18:45

zlatovlaska: to mě těší, děkuji za zprávu :-K U nás je tento chleba také velice oblíbený.

zlatovlaska

2. 12. 2019 18:01

Výborný chléb, půlka byla pryč a to ještě nestihl vychladnout :-O:yes::-Q

eevza

10. 1. 2018 14:52

cathleen: úžasný! Jako nádherně voní! Jsem taaak strašně zvědavá jak chutná. Jen mi chybí kategorie kvasek. Ja dva dny cumim do receptů a ze jich máš!:-D:-*

cathleen cathleen

10. 1. 2018 14:45

eevza: :-D:-D nerouhat se! To všechno dělají roky pečení ;-) A děkuju :-K

Nene, 12 hodin se čeká u celožitného - tam je kostra těsta tvořená jakoby gelovou sítí a ta se musí usadit a ztuhnout, než se chleba krájí. Jinak by mohl být mazlavý.
Ostatním chlebům stačí, když zcela vychládnou.

eevza

10. 1. 2018 14:34

P.s. osobně si myslím, že jsi pekarsky buh!:-* moc děkuji za tvoje recepty! Nikdy mě žádný nezklamal!

eevza

10. 1. 2018 14:33

Uf, jsem si oddychla. Jsem myslela,že musím čekat 12hodin <3 ,uz se peče a prenadherne voní. Jak bezpečně poznám,že je upeceny?

cathleen cathleen

10. 1. 2018 14:07

eevza: pokud už nemůžeme vydržet a dáme si opravdu jen na ochutnání, tak ještě vlažný. Ale jinak zcela vychladlý - teď v zimě ho klidně dám zchládnout na studenou chodbu, je to rychlejší a kvalitě chleba to neublíží ;-)

eevza

10. 1. 2018 14:03

Můžu se zeptat, za jak dlouho po upečení krajite? Děkuji

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nekonečný kvásek farmářský chléb recept jak oživit suchý kvásek jak oživit suchý oživit kvásek recept na tri denni kvasek 7denní chléb recept 7denní chleba farmářský chléb chleb suchy kvásek jak poznam vykynutý pečení chleba jak poznám že je chleba peceny denní chleba z kvásek jak poznám že je chleba pečený v troubě 7denní domácí chléb denní kváskovy chleba dění chléb recept rečept chleb 30 denní recepty kvásek ze suchého chleba

Suroviny: kvásek chlebový, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín drcený, sůl

TopRecepty.cz

Denní chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9qz