Krémy do dortů
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, který si žádá náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat některým z našich předpisů. Nebojte se experimentovat a vyzkoušet je všechny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 69 790 kJ / 16 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,44 g |
Tuky | 1 201,22 g |
Vláknina | 33,78 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,31 g |
Sacharidy | 1 273,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jsou základní předpisy. Pokud hledáte další, dejte vědět.
Krémy do odpalovaného těsta:
www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...
Náplně do buchet a závinů:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2023 19:38
opravdu skvěle sepsané postupy na krémy ukládám pro brzké, nejen vánoční, pečení
17. 4. 2021 10:09
Ahojky, chci moc poděkovat za krásně popsané postupy!! Vždy jsem hledala a málokdo to má tak parádně, jednoduše a srozumitelně popsané.
Úžasné
Úžasné
27. 3. 2021 09:38
Lenka.karhanova: Lenko, do krémů se dělá pudink hustý, čili méně vody než při běžném použití.
27. 3. 2021 09:28
Misa: ahoj, chtěla bych se zeptat dělám poprvé ten čokoládový. A jak tam je udělat kaši z pudingu tak normálně že dvou sáčku se dává litr mléka ale tady je jen 2 sáčky a 600 mléka mám to tak udělat . Jen jsem zmatena. Děkuju za odpověď . Lenka
27. 3. 2021 09:27
Misa:
11. 11. 2020 19:16
Zdravím, muzu se zeptat jestli s timto krémem jde obtírat cely dort nebo je to vyloženě náplň do dortu? Děkuju
2. 12. 2017 07:59
Včera jsem dělala čokoladový krém, měla jsem strach ,aby se při zašlehávání čokolady nesrazil,ale super. a opravdu jedlý. Díky a zakládám .
25. 5. 2017 10:04
výroba dortu pro voučka.
26. 8. 2016 20:06
casino: jj děkuju opravdu to začalo tuhnout sice asi až po 2 hodinách ale už to je v pořádku. Příště to vyzkouším tak jako vy děkuji
26. 8. 2016 18:31
Dana:
No, bych se divil, kdyby máslo tou rozehřátou čokoládou nezřidlo..., ale pokud jste nic nezvojtila, tak by to mohlo po vychlazení zhoustnout
(já vařím pudink (nebo moučnou kaši) společně s čokoládou a cukrem)
No, bych se divil, kdyby máslo tou rozehřátou čokoládou nezřidlo..., ale pokud jste nic nezvojtila, tak by to mohlo po vychlazení zhoustnout
(já vařím pudink (nebo moučnou kaši) společně s čokoládou a cukrem)
26. 8. 2016 15:46
Super recepty díky jen holky poraďte když jsem dělala ten čokoládový je poměrně řídký pomůže když přidám máslo? jsem začátečník díky předem
2. 6. 2016 10:09
Nikol Kudrnáová: já dávám pod fondán vždy tenkou vrstvu krému, jde pak lépe vyhladit. Dort s krémem dejte na hodinku vychladnout do ledničky a pak dejte fondán. Vanilkovým krémem myslíte výše uvedený základní máslový?
Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila.
Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila.
2. 6. 2016 09:50
Dobrý den, můžu dát vanilkový krém pod fondán a nezničím ho? Děkuji N.K.
14. 3. 2016 12:09
Lenka: zkušenost s tím zatím špatnou nemám. Jen počítejte, že krém je nadýchanější, tudíž vyhlazování potahu musí být opatrnější. (Nejjednodušeji řečeno: nelepí - klouže). Vyvarovala bych se složitěji tvarovaným dortům. Jinak v pohodě.
14. 3. 2016 11:34
Myslite, ze se da pouzit parizsky krem i na potahovany dort, ktery budu potahovat K2? Diky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 49 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 51 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 51 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 54 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 2 hodinami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Ořechový dort patří k svátečním a dražším moučníkům, které ale zvládnou i začátečníci
Jak využít zbylé cukroví? Dejte ho do poháru, vyrobte z něj křupavou posypku, nebo upečte skvělý dort cukrovník
Další recepty
Tématické fráze: krémy do dortů krém do dortů krém na dort dortový krém dortove kremy krémy na dorty náplně a krémy do dortů krém na dort recept pudinkový krém na dort krémy a dortové náplně recepty kremy na dort náplně a krémy do dortů recepty pudinkový krém do dortů dorty od mamy náplň do dortu krém do dortu recepty recepty na krémy do dortů maslovy krem na dort náplně do dortů čokoládový dortový krém
Suroviny: pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, mléko, pudink čokoládový, máslo, čokoláda na vaření, cukr moučkový, mléko, ořechy mleté, rum, med, cukr krupice, vejce, máslo, mléko, žloutek, pudink vanilkový, kokos strouhaný, máslo, cukr moučkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, cukr moučkový, máslo, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, káva černá, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, kompot ananasový
Krémy do dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yVJ
41 názorů