Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek zase jinak

Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžete ho upéct z různých těst, tento recept preferuje použití pomazánkového másla. Z hladké mouky bude beránek mechovější, z polohrubé pevnější.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

24. 3. 2009 14:03

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 331 kJ / 1 752 kcal
Bílkoviny39,40 g
Tuky18,02 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 287 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy355,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto těsto je na menšího beránka. Já mám větší formu, proto toto těsto dělám dvojí. Pokud mi zbyde, zbytek naleju do srnčího hřbetu a upeču také.

Fotografie jsou samozřejmě z loňského roku, ale myslím, že je to docela aktuální

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2020 11:50

helwe59: Umýt vymazat nahřátým sádlem, nechat ohřát v troubě, jemně vytřít papírovým ubrouskem. Před pečením namazat znovu sádlem, nebo máslem štětečkem, a vysypat hr. moukou, nebo prosátou strouhankou! Myju formičky jen horkou vodou bez saponátu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 3. 2020 11:47

helwe59: Alobal - pomocník, když není poklice! :-D

helwe59 helwe59

13. 3. 2020 17:11

JanaDorazinova: Děkuji:-):-K mám formu před prvním použití vypálit,jak někde píší?

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 3. 2020 14:12

helwe59: No, já ho dělám z dvojité dávky a myslím jsem taky neměla pokrývku na tu formu, půjčila mi ji kámoška, takže něco přes hodinu na těch 170 stupňů a mělo by to být ok. Já ale vždycky kontroluji, během pečení aspoň jeden krát do toho píchnu špejlí ;-)

helwe59 helwe59

12. 3. 2020 22:47

Jani prosím o radu, budu dělat poprvé v kameninove formě bez vrchní části, jak na to aby to zaručeně vyšlo díky:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2013 10:56

alena13: Nesrazí;-). Mám vyzkoušeno, dělám ho každý rok;-). Dělám to přesně tak, jak je v postupu napsáno. Pomazánkové máslo šlehám se žloutky a cukrem. Pak přimíchám mouku s práškem do pečiva a nakonec pomalinku přimíchávám sníh;-)

alena13

28. 3. 2013 08:57

Dobrý den,to jsou moooc pěkní beránci:-)Chtěla bych se zeptat mám strach že jak budu šlehat to pomazánkové máslo s vajíčky tak se i to srazí,jak to děláte vy?:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2012 18:03

jarmila: Tak ok!! Protože neuvádím u pomazánkového másla gramáž, taky každý ví, o jaké se asi jedná, tak na menšího 200g toho mascarpone a na většího 400g;-). Nedávej těsto až po okraj!! Stačí tak 1-2 cm pod okraj, aby ti nevyteklo;-) Přeji taky krásné Velikonoce do Řecka a dej vědět, jak se podařil!!;-)

jarmila

8. 4. 2012 17:59

dekuji za rychlou odpoved,mascarpone mam doma takze zkusim.dekuji a pekne velikonoce

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2012 17:53

jarmila: No, když já nevím, co máte v Řecku:-S. Možná mascarpone? Ale to by asi přišlo draho. Možná si lépe vybrat jiného beránka, kde nebudeš muset řešit takové dilema;-). Máme jich tady kupu!!:-) Zadej si do vyhledavače "beránek" a uvidíš, kolik ti jich vyjede;-)

jarmila

8. 4. 2012 17:50

prosim misto pomazankoveho masla co mohu nahradit jsem v recku a tady neni k dostani dekuji

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 4. 2011 22:16

eva hubova: dík, Evo, přidala jsem dnešní foto, jako hlavní;-)

eva hubova eva hubova

23. 4. 2011 22:01

Krásní to beránci,jeden hezčí jak druhý:yes:+9

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 4. 2010 20:26

Jiřko, tady je tolik krásných beránků, že nevím,kterého dříve dělat. Jeden takový, jako je tady jsem právě odvezla do Petřvaldu babině:-p

Jikotka Jikotka

2. 4. 2010 20:11

Tady je povedený beránek...:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční beránek recept velikonoční recepty beránek velikonoční beránek foto velikonoční beránek top recepty velikonoční beránek bez formy velikonoční beránek velikonoční beránek do kameninové formy velikonoční obrázky velikonoční beránek obrázek velikonoční beránek v kameninové formě cukrová poleva na beránka velikonoční beránek obrázky obrázek beránka beranek v kameninove forme top recepty velikonocni beranek recept na velikonočního beránka recept na beránka recepty velikonoční beránek beranek s mascarpone velikonoční beránek z pomazankového másla

Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, pomazánkové máslo, vejce, mléko, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek zase jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/988z