Alpský knedlík
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 051 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,49 g |
Tuky | 56,77 g |
Vláknina | 24,58 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 691,62 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2024 18:39
To pak ten poslední knedlík kyne přes hodinu, není už překynutý?
8. 2. 2023 21:32
Merylas (moderátorka): Merylas (moderátorka): Děkuju.
4. 2. 2023 15:34
Daty16: V psaném receptu je taktéž 1/2 droždí, tj. 21 g. V receptu to ještě upřesním.
4. 2. 2023 13:43
Výborný recept
4. 2. 2023 13:18
Recept a video recept mě trochu matou. V napsaném je celé droždí, ve videu půlka. Obojí na 3hrnky mouky. Čím se tedy řídit?
7. 5. 2019 13:53
terezicka1:
24. 7. 2017 12:47
Tohle se jmenuje Germknödel a je to jídlo, které se žere celkem ve velkém po celém rakousku a německu. To, že si to získalo poslední dobou oblibu v horských chatách ještě neznamená, že se jmenuje Alpský knedlík. Takže jestli chcete authentisches Rezept, zkuste hledat jinde než na českých webech výše uvedený název
11. 11. 2016 12:43
magdalenka: Tak jak je to v postupu, tak to je. Zloutkama to lehce zeridne.
11. 11. 2016 12:32
Napařovat knedlík 12 minut, bez ohledu na to, jak je velký? Malý se v páře uvaří rychleji, velký pomaleji, řekla bych.
14. 9. 2016 08:02
terezicka1: môžeš sa, prosím, vyjadriť?
13. 9. 2016 22:01
taky bych řekla, že puding ze 4 deci mléka a ještě 5 žloutků se bude dát krájet nožem a tedy to nebude žádný krém - s pěti žloutkama v mléce se uvaří krém i bez pudingového prášku
21. 8. 2016 16:25
Jeden pudingový prášok plus 400 ml mlieka? Ten bežný je na 500 ml mlieka, ak by som ho dala na 400 ml mlieka, plus žĺtky, asi by to veľmi husté. Akú hustotu má mať ten krém? Vďaka!
Parené buchty robím bežne (plus maslo, mak, cukor, vnútri džem), ale s vanilkovým krémom to musí byť tiež skvelé.
Parené buchty robím bežne (plus maslo, mak, cukor, vnútri džem), ale s vanilkovým krémom to musí byť tiež skvelé.
21. 8. 2016 15:42
Záleží, jak uděláte veliké..velký jeden knedlík skoro jak talíř, vyjde testo asi na 6 knedlíků.
21. 8. 2016 14:13
jana: presne tak
19. 8. 2016 19:58
V jedný restauraci na Vysočině se tomu říká plovák a je výborný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 14 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 56 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: alpsky knedlik alpské knedliky alpsky knedlík recept alpský kynutý knedlík alpsky povidlovy knedlik recept na alpský knedlík alpské kynuté knedlíky alpský knedlík s mákem alpský knedlík s vanilkovým krémem recepty alpský knedlík recept alpský knedlík alpský knedlíky alpský jahodové knedlíky alpky knedlik alpská knedlík vanilkový krém na knedlíky recept na alpský knedlíky alpskej knedlík velký knedlik alpský knedlík s povidly
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr, mléko, vejce, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mák, mléko, pudink vanilkový, žloutek, cukr, rum
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
29 názorů