Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vegan "čína" s arašídovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

19. 5. 2015 16:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie503 kJ / 120 kcal
Bílkoviny5,63 g
Tuky0,86 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,67 g
Sůl6,30 g
Sacharidy20,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

19. 5. 2015 22:30

a co takhle 宫保雞丁?:-D
(gong bao) ... samotné "kung pao" je pouze fonetickým přepisem do českého jazyka. Vypráví se, že název tomuto pokrmu byl dán podle významného pekingského občana Ting Pao Čena, který byl úředníkem v Pekingu a jehož "úřední jméno" znělo Kung Pao. V provincii S´čchuan dohlížel na administrativu a když ho místní honoráři pozvali na slavnostní hostinu, z bohatě prostředného stolu si vybral jídlo, které na jeho počest pojmenovali jeho úředním jménem, tedy Kung Pao

BlankaZ

19. 5. 2015 21:51

Kung Pao znamená"pikantně okořeněné". V původním názvu chybí ještě jedno slovo,takže počeštěné je to stejně nesprávně.Tak v čem je problém? :-))

zizala zizala (moderátorka)

19. 5. 2015 20:37

KoraWinter: Já jsem neřešila vegan - nevegan, ale název Kung pao ;-) Asi jsem se špatně vyjádřila :-8

KoraWinter

19. 5. 2015 20:32

zizala: a smim se zeptat co je na tom neveganske? at pro priste vim-kvuli názvům. :-)

ostatním se omlouvám, zda jsem někoho pohoršila špatným názvem :-)

magdalenka magdalenka

19. 5. 2015 20:12

zizala::-D ja som si prisadla prsty...akosi sa mi triasli.

zizala zizala (moderátorka)

19. 5. 2015 19:30

Sice jsem slíbila, že nebudu vrtat do názvů, ale tady nelze mlčet. To, že se kdejaká směs zeleniny a masa jmenuje čína - budiž. Ale Kung pao je konkrétní jídlo s předem přesně danou recepturou a ani pro vegany by nemělo být příliš pozměňováno, pouze nahradit maso nějakou veganskou alternativou. Tohle bude třeba dobré jídlo, ale Kung pao (ani veganské) to není :-8

casino casino

19. 5. 2015 18:57

KoraWinter:
Tak si říkám, kolikpak asi Číňanů umí česky?:-D
Doufám, že jich moc nebude!:-D:-D
Jinak by nás umlátili čepicemi:-D:-D:-D
Pokud ale je "Kung pao" synonymum pro bars jakou "čínu" pak vám, doufejme, bude odpuštěno...

KoraWinter

19. 5. 2015 17:50

"za stáleho míchání míchat" až to bude hotovo :-D pardon za me slovni preklepy :-8

tejaja tejaja

19. 5. 2015 17:49

:-) Môžem sa spýtať, čo je to za výraz "za stáleho míchání míchat" ? :-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vegan čína veganská čína veganské kung pao co znamena kung pao čina vegan veganské čína vegan recept čína tofu čína kung pao z tofu recept na arasidovou omacku dort s arasidovou pomazánka s jablky recepty čína tempeh čína s tempehem recept arašídová omáčka tofu jako čína cina z tofu veganske kung pao ze seitanu recept vegan kung pao tofu s arasidovou omackou vegan kung pao recepty

Suroviny: cibule, tofu uzené, paprika čerstvá červená, klíčky, hrášek, kukuřice, cibulka jarní, chilli paprika sušená, omáčka sojová, mléko kokosové, arašídová pomazánka, omáčka sojová

TopRecepty.cz

Vegan "čína" s arašídovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPO0