Houbová omáčka a karlovarské koule
Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít i houby sušené či sterilované.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 14 829 kJ / 3 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,04 g |
Tuky | 221,86 g |
Vláknina | 40,63 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 4,96 g |
Sacharidy | 279,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze doplnit kouskem vařeného hovězího masa, ale není nutné...
inspirace: gurmanka.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2022 08:39
líbí se mi recept i krásné foto
17. 6. 2015 12:43
Tady už rostou.Udělala jsem z lišek a moc nám to chutnalo.
11. 6. 2015 17:16
11. 6. 2015 07:49
Mňam
10. 6. 2015 17:24
isindy: keď ho miluješ, nie je čo riešiť...
10. 6. 2015 17:12
díky já bych k tomu taky ani maso nemusela, ale přítel se křenil tak něšťastně, že jsem mu tam kousek hovězího lupla
10. 6. 2015 09:38
Ja by som si dala bez masa určite, chutilo by mi to.
10. 6. 2015 08:07
připojuji se, mě by také moc chutnalo
10. 6. 2015 07:08
+5 dala bych si hned, moc pěkné
9. 6. 2015 21:15
Inka1: tohle byla poslední loňská zásoba z mrazáku
9. 6. 2015 20:47
Hned bych si dala Už aby začaly pořádně růst
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 3 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 1 hodinou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 5 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 5 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 5 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření omáček: Nejčastěji to je hořký základ, sražená smetana nebo špatný postup při dušení masa
Houbová omáčka výborně chutná ke knedlíkům, bramborám i rýži. Uvařte ji podle některého z nejlepších receptů
Jak dlouho vařit zásmažku? Po provaření budou omáčky i polévky lahodně krémové
Další recepty
Tématické fráze: karlovarský knedlík koule houbová omáčka houbová omáčka z lišek houbová omáčka s karlovarským knedlíkem petrželkové knedlíky s houbovkou karlovarsky knedlik s omáčkou priprava houbove omacky houbová omáčka s petrželkou houbova s karlovarskym rohlikem karlovarsky knedlik z houbovou omáčkou houbová omáčka recept houbová omáčka a karlovarský knedlik karlovarský knedlík a omacka karlovarský knedlík s houbovou omáčkou liška obecná houba - recepty omáček houbová omáčka na smetane s masoxem houbová omáčka s bulgurem karlovarské knedíky houbová omáčka s petrželí karlovarský knedlík, houbová omáčka
Suroviny: houby, cibule, máslo, olej, mouka hladká, kmín celý, sůl, petrželka, vývar masový, smetana zakysaná, citron, rohlík, mléko, petrželka, máslo, vejce, žloutek, sůl, mouka hrubá, strouhanka
Houbová omáčka a karlovarské koule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zoq5
11 názorů