Španělská Sangría
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 220 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ovoce.
Část pomerančů můžeme nakrájet na plátky, ale může se stát, že nápoj získá nahořklou chuť kůry.
Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku.
Cukr můžeme dát rovnou do vína, bez toho, abychom ho nechali rozpustit ve vodě. Může se ale stát, že se ve víně kompletně nerozpustí.
Existují různé variace, co se týká množství surovin nebo druhů ovoce, doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct, že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.
Doporučuje se používat mladší ročníky vína, které neležely dlouhou dobu v sudech. Já jsem použil víno joven (mladé) ze španělské oblasti Ribera del Duero. Hotový nápoj doladíme podle chuti (více cukru, atd.), každé víno je jiné.
Při podávání můžeme nápoj dolít perlivou vodou.
Chceme-li, aby byl nápoj silnější, přilijeme na začátku do vína pomerančový likér nebo třtinový rum.
Pro všeználky, kteří by tady chtěli psát, že takto se Sangría nedělá, přidávám odkazy, kde jsem čerpal inspiraci, a rovnou můžou psát rodilým Španělům, že to není Sangría. Děkuji. http://javirecetas.hola.com/sangria-como-hacer-san...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2015 12:41
13. 6. 2015 11:10
13. 6. 2015 10:58
Jitkas: ve Španělsku se dělá i z bílého vína nebo sektu (cava) a s tou fantou bych tomu i věřil, někdo přidává i perlivou vodu s příchutí citronu
dasa:
12. 6. 2015 17:11
12. 6. 2015 08:00
Dostala jsem na Sangriu chuť
12. 6. 2015 07:48
12. 6. 2015 07:21
11. 6. 2015 14:26
zizala: Tu koupenou neznám, nevím jak chutná
magdalena66: Ano máš naprostou pravdu, co recept to originál , podle reakcí na Facebooku jsou zase češi mistři všeho a jedině tak jak ji dělají oni, je to ta pravá Sangría
11. 6. 2015 11:38
11. 6. 2015 10:27
11. 6. 2015 07:09
11. 6. 2015 07:07
11. 6. 2015 07:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 46 minutami
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 52 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 58 minutami
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 14 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 14 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sangria recept sangría domácí sangria recept na sangrii víno sangria domaci sangrie pravá sangria prava sangria recept sangria recept original recept sangria napoj sangria jak podavat sangrii sangrie sangria víno co je sangria sangrie recept jak udelat sangrii original sangria sangria original spanelsky napoj
Suroviny: cukr, voda, víno červené, broskve, pomeranče, šťáva citronová
Španělská Sangría
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9JB
13 názorů