Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát

Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený, často trochu upravený recept. Vždycky ale nejlépe chutná vonící česnekem a servírovaný s vejcem natvrdo a vařenými bramborami.

Hodnocení receptu je 4,2 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 15:37

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie2 790 kJ / 667 kcal
Bílkoviny15,88 g
Tuky50,13 g
Vláknina8,53 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 911 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

takometa

20. 4. 2023 19:47

Dobrý recept, ale bez té hrubé mouky. Patří tam hladká.

mika59 mika59

8. 10. 2021 10:16

Špenát dělám téměř stejně..přidala jsem foto..:-):-)

tejaja tejaja

8. 11. 2014 18:58

zizala: u nás sa špenát robí podobne ako paradajková omáčka nasladko. Cibuľka orestovaná na oleji, opažený špenát, zahustený zápražkou s mliekom, ale nie cesnak, ale trocha cukru. :-)

zizala zizala (moderátorka)

8. 11. 2014 18:48

Nikola Cejnarova: Moje máti ho povařila a pak umlela, takže podobně jako tejaja. Já s ním zacházím šetrněji, rychle ho osmahnu na trošce oleje s osmahnutým nasekaným česnekem. Jen zprudka odpařím vodu, osolím a přidám kousek másla pro chuť. Chutná nám tak víc než klasická česká úprava :-)

tejaja tejaja

8. 11. 2014 18:15

Nikola Cejnarova: Robím to tak, že špenát iba sparím vriacou vodou, scedím a potom rozmixujem, teda pokiaľ ho chcem použiť ako prívarok. A potom upravujem tak, ako keby som kúpila mrazený. ;-)

Nikola Cejnarova

8. 11. 2014 16:53

muzu se zeptat jak upravujete spenat kdyz mate ze zahradky a ne kupovanej uz hotovej diky:-)http://www.toprecepty.cz/recept/433-spenat/

Alena Mlynkova

5. 11. 2014 23:41

nejlepší je zahuštěný šlehačkou a česnekem !!!!

straka

13. 5. 2014 14:37

Tady je odkaz na tento špenát:-Dhttp://vareni.dama.cz/recept.php?d=1698

Dajda Dajda

8. 9. 2012 10:38

vevan:
Strouhanka je ideální vychytávka, stačí dát na cibulku špenát, až se rozmrazí, zalít trochu mlékem a přidat strouhanku. Za chvíli je to hotovo. Vajíčko už je zbytečné a podle mého názoru i masox, stačí dobře okořenit. ;-)

vevan

8. 9. 2012 10:19

je dobré přidat půl kostky masoxu a místo mouky trocha strouhanky - zahustí;-)....vynikající

natalunka

31. 3. 2012 17:13

Také jsem dala polohrubou a bylo to moooc dobré, děkuji za super recept :-K

natalunka

24. 3. 2012 21:20

Vyzkoušeno, já jsem dala polohrubou a špenátek byl výborný :-K

Lusinda79

17. 3. 2010 13:28

....hladkou místo hrubé;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špenát špenát recept recept na špenát recept špenát spenat recepty špenát z protlaku recept špenát z protlaku recepty ze špenátu špenátový protlak recept recepty špenát špenátové recepty špenat top recepty špenátové mufiny recepty se špenátem recepty na spenat spenat jako priloha hrníčkové mufiny špenát do mrazáku špenát příloha špenát příloha

Suroviny: protlak špenátový, mouka hrubá, vejce, mléko, pepř mletý, sůl, česnek, cibule, špek

TopRecepty.cz

Špenát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRX