Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Posvícenské koláče à la frgál

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

17. 6. 2015 18:52

Suroviny pro 24

24

Nutriční hodnoty

Energie32 188 kJ / 7 693 kcal
Bílkoviny170,32 g
Tuky299,34 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 1,83 g
Sodík 631 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy1 062,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

20. 6. 2015 23:22

Vlasta Dostálová:
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk:-) Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky):-O
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.

SKADINKA

18. 6. 2015 10:28

Vlasta Dostálová:moc děkuju za nápad :-)

Vlasta Dostálová

18. 6. 2015 10:04

No, zkusím to i takto. Zdá se mi však 30 dkg másla moc, to ostatní dělám obdobně, ale tuky míchám i se sádlem a trochou oleje, nejen to máslo a dávám tak 22 dkg celkem. Dále to napajcuju rumem /není za chvíli v tom cítit/, protože ten podporuje kynutí, také citronovou kůrou z omytého citronu. Jinak do náplně na frgály se hodí také trojúhelník z rozvařených hrušek. Ty by se měly nejprve trochu nasušit na sušičce, pak je uvařit a naposledy rozemlít do nádivky, protože pak netečou. Na posvícení však děláme koláčky malé, z kila je jich u mně tak 180 ks. Mandlemi, rozinkami a drobenkou nešetřit. Každý to však dělá jinak. Učení a zkoušení je matka moudrosti.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravé posvícenské koláče meruňkový frgál meruňkový frgál recept kolace dostálová dostálová koláče posvícenské koláče ze sadlem posvícenské koláče se sádlem rychli recept na frgali kynutý posvícenský velký koláč kynutý koláč frgal posvícenské koláče velky kynuty kolač frgal jablková nádivka na frgál uvarit hrusky na kolace frgál z hladké mouky posvicenske kolace videorecepty posvícenské koláče náplně frgál recept posvícenské koláče podle hrušky jak se dela kolac frgal

Suroviny: droždí, cukr, mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, máslo,

TopRecepty.cz

Posvícenské koláče à la frgál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPLY