jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Cheesecake

Cheesecake
nahoru
Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake Cheesecake
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry

Suroviny:

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
2x 250 g zakysané smetany (jedna na potření hotového moučníku)

Postup přípravy receptu

V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)
Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.
Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.
Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!
Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.
Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.
Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.


Zdroj: časopis Apetit

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
46 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Cheesecake"

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2014 08:19:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dáša:Vždyť autorka píše,že v dortové formě a na obrázku vidíte,jak je dort vysoký,tak do koláčové formy by se nevešel.Já ho peču ve vodní lázni a půl hodiny stačí,jak už jsem psalasmajlik

Dáša:

autor: Dáša (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.07.2014 19:20:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím Vás, to se dělá v dortové formě nebo v té nižší formě na koláče??

autor: Simona (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.07.2014 16:59:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vladimír Lisý:přesně to se mi ted stalo, je hodně řídký, proto dávám na Vaši radu dopéct na dalších 20 minut, držte mi palce at se to povede jako Vám smajlik

Vladimír Lisý:

Vladimír Lisý:

autor: Tereza (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2014 18:28:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli cheesecake dobře ztuhne, když jej udělám z tvarohu? Nevím, z čeho byl dělaný ten na obrázku, ale příliš ztuhlý mi nepříjde :)

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2014 11:30:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucka:Máte pravdu,cukru je moc,dala bych místo 250g polovinu.Já peču ve vodní lázni tak,že dám dort na plech s horkou vodou 30min. při 160stup.Nikdy netekl.smajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2014 18:09:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, včera jsem ho zkoušela a je na můj vkus zbytečně sladký a i při přesném dodržení postupu se roztéká. Škoda smajlik snad se mi příště povede líp smajlik

autor: Neřeknu Volalová (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2014 12:08:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chessecake je moc dobrý ale zatím jsem měla jen kupovaný. Zítra upečeme s maminkou a doufejme že se povede :))

autor: Adéla (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2014 10:05:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Perfektní recept... Už jsem pekla dvakrát, navrch vždy přidám nějaké ovoce a zaleju želatinou a dortík je jak z kavárniček apod. Naprostá bomba smajliksmajlik

autor: Vladimír Lisý (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2014 07:41:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím pochválit autorku za recept smajlik smajlik. Já jsem s přítelkyní dělal pouze z ricotty v plynové troubě, bohužel tam nevidíme na kolik stupňů se to dělalo ale 30 minut bylo málo a cheesecake nebyl tuhý tak jsme to dali péct na ještě dalších 20 minut a cheesecake bez problému ztuhl smajlik. Takže pro ty kterým cheesecake neztuhl doporučuji ho dát do trouby o něco déle a dopéct.

autor: vampirekx (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.04.2014 15:48:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikajici:)..delam z kila tvarohu,a je opravdu skvely!!!..kde se hrabou kupovane dorty z cukrarny....smajliksmajlikhttp://www.toprecepty.cz

autor: Barbora (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2014 15:08:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už je v troubě smajlik tak doufám se povede na jedničku! smajlik Díky za recept smajlik

autor: wercula
vloženo: 06.03.2014 20:50:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím,
opravdu skvělý receptík, koláč netekl, jak jsem se obávala a druhý den po koláči jako by se zem slehla.smajlik

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.02.2014 12:32:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento týden v Tesco v akci Ricotta smajlik......

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.02.2014 17:48:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, moc se těším na chessecake. Vidím že má samé kladné ohlasy. Ve čtvrtek ho upeču aby byl na pátek, na Valentýna, k sežrání :) Tip: tento týden je v Lidlu ve slevě mascarpone!! smajlik

autor: Lucinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.02.2014 17:05:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle je opravdu famózní recept!! Pekla jsem už několikrát, každý komu jsem dala ochutnat si dort nemohl vynachválit. Výborné jako dezert ke kávě. DOPORUČUJI!!smajlik

autor: klara_rl4
vloženo: 30.01.2014 20:25:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem pekla a muzu rict, ze super :) urcite nedelam naposledy..smajlik

autor: Katyc
vloženo: 14.01.2014 13:53:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Peče se v troubě, tak snad to bude mňamka jak píší ostatní :) Házim bodíksmajlik

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2014 20:16:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj všichni,já jsem pekla cheesecake podle receptu autorky z Austrálie,taky sušenky bebe čokoládové na dno,používám se sníženým obsahem cukru,pak rozmíchám mascarpone nebo pomazán.máslo,nějaký tavený sýr,třeba Buko,kysanou smetanu,používám 8%,fruktózu,aby to mohl jíst i můj muž,diabetik,citron.šťávu,rozšlehám,přidám 3 celé vejce,znova rozšlehám,peču v dort.formě ve vodní lázni 30 min,při 16o stupních,vždy se mi povedl a nikdy netekl.smajliksmajlik

autor: Divokejaryn (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.11.2013 16:03:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept vyborny,jako syr jsem pouzil tvaroh a je to vyborne.doporucuji pouzit tmave susenky,cheesecake ma pak takovy OREO nadechsmajlik

autor: kacinecka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.11.2013 20:53:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavla K.: úplně nejlepší jsou Lotus sušky :)

autor: kacinecka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.11.2013 20:51:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mooooooc dobrej recept, co do postupu (snadnej) i co do surovin (dostupný) :) Už jsem parkrát odzkoušela a ani jednou jsem nestihla okoštovat :) Dikec :) smajlik

autor: Karolína (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.09.2013 12:40:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobry den,chtela jsem se zeptat,zda je nutne vytrit formu maslem,kdyz je tam pecici papir? dekuji za odpoved

autor: veruska11
vloženo: 09.09.2013 18:55:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept jsem právě zkoušela a je vynikající. Dala jsem pouze 3 vejce, jen jsem musela prodloužit dobu pečení. Pekla jsem 15min. na 230°C a poté 30min. na 150°C. Ale výsledek opravdu vynikající. Nemohu si stěžovat.

autor: Pavla K. (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.08.2013 17:08:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Místo sušenek BeBe dávám radši Esíčka nebo Koka. Je to ještě lepší smajlik

autor: Petra V. (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2013 19:20:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do sušenek a másla přidávám i skořici (pro vůni) a místo sýra dávám obyčejné pomazánkové máslo a vždycky se po dortu zapráší smajlik

autor: Mája (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2013 15:47:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už se mi dodělává v troubě :)Těším se! Jen jsem tam dala přímo ten sýr, co tam údajně patří, ten philadelphia, tak snad to nevadí... Už se těším, až ho nakrojím a ochutnám :D

autor: katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2013 15:08:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super skusilasem ho a byl mnamomozní díky za recept smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Joskob
vloženo: 26.06.2013 14:29:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Lendula (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.06.2013 14:36:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes jsem pekla, tak jsem zvědavá :) Nyní mi chladne při otevřené troubě, ale když jsem troubu vypínala, tak se ta náplň ještě celkem dost třásla..smajlik Takže doufám, že po ztuhnutí to bude ok. :) Už se mi zbíhají na něj sliny, neví nevím, zda dort vydrží 24h v lednici bez nakrojení :D

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.06.2013 08:18:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

veronika:A ty se nauč psát jak se ten originál, tj. cheesecake, vlastně píše...smajlik
Do originálu patří Philadelphia cheese, ale recept je z r. 2009, věřím, že tehdy byl možná ještě problém se sehnáním originálu.A je to prostě čerstvý smetanovotvarohový sýr typu Lučina, Buko atd, takže opravdu nejde o nějakou splácaninu, ale jen nahrazení stejnou surovinou z místních zdrojů.Recept je ok, příležitostně vyzkouším i tuto verzi.

autor: beebee (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.06.2013 15:38:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S.:ricotta a mascarpone jsou dva různé druhy sýra...smajliksmajlik

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.06.2013 21:28:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekl jsem ho jako amater (prvni buchta v zivote) a vyslo to naprosto famozne. Byl super !!! Mnam smajlik

autor: Andrea (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.05.2013 10:35:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak včera jsem ho upekla, dneska jsme ochutnali, ale nic moc. Byl takový hnusně ,,mokrý'' - těsto navlhlé, myslím že to udělal ten tvaroh, jinak opravdu nevím kde bych udělala chybu. Dělala jsem ho z 250g mascarpone, 250g tučného měkkého tvarohu a 100g žervé. Poprvé jsem ochutnala cheesecake od kolegy v práci a ten byl naprosto famozní, ale tento se opravdu vůbec nepodobal chuťově...tak snad příště smajlik

autor: kajka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2013 17:31:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

povedl se smajlik
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020133221...

autor: kajka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2013 20:27:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes jsem pekla, zapomněla jsem dát vanil.cukr tak snad to nevadí...po upečení zatím vypadá výborně .... pekla jsem prvně 15min. a poté 32min. tak zítra uvidíme jaký bude smajlik pokud nezapomenu dodám zda se povedl i po rozkrojení

autor: Ivana Levandulka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2013 15:55:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jdu se právě do tohoto dortíku taky pustit, pořebuji něco dovézt na návštěvu, snad se povede. jen mi není jasno, proč je potřeba řádně vytřít formu máslem, když je tam pečící papír? Jen mascarpone u nás na vsi ted neseženu, jen tvaroh a Lučinu a žervé, tak snad i tak to bude OK....smajlik

autor: Janule (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.04.2013 08:47:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vcera jsem pekla, povedl se, chutově super asi dlouho nevydrží smajlik Podle rad jsem dala méně cukru 170g (příště dám ještě o trochu míň) a dala jsem 250g mascarpone, 250g tucneho tvarohu a lučinu. Pekla jsem delší dobu 15min při 200° a tak 40min při 130°, 110° me prislo malo smajlik

autor: Lucysha (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2013 19:09:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept. Trochu moc pracný na běžné pečení, ale udělala jsem ho mamce k narozeninám.
Dala jsem 200g lučiny, 200g riccoty a 200g žervé. Chuťově moc dobrá kombinace.
I když jsem dala míň cukru než bylo napsáno , tak mi stejně přišel dost sladký.Pro ty co mají raděj méně sladké dezerty, tak bych dávala jen 150-200g cukru. Ale záleží na každém.
Moje stará plynová trouba nejde regulovat (stále peče naplno), tak jsem regulaci tepla musela provádět otvíráním dvířek, ale ani to dortu neuškodilo. Byl hezky ztuhlý a na povrchu jemně opečený.

autor: CokeLady (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2013 12:18:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Již peču poněkolikáté, pro mě nejlepší recept na cheescake. Všichni ho chválí. Nyní jsme udělala s nastrouhanou čokoládou smajlik

autor: S. (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.04.2013 22:59:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Žanet...-Ahoj jen jedna vec kdyz si dala 250g mascarpone, 250g ricotty tak si vlastne dala 500g mascarpone ne?=D

autor: Ivana5
vloženo: 27.03.2013 14:05:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Když dám dva tučné tvarohy a 100g lučiny, což bude dohromady jakože těch 600g, přidáváte ještě do receptuještě tu jednu zakysanou smetanu? A pečete na horký vzduch nebo vrch a spodek?

autor: Eliza
vloženo: 24.03.2013 21:45:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JH: Budete potřebovat celkem 3 bílky a 4 žloutky.smajlik Ať se povede a chutná...smajlik

autor: petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2013 19:55:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JH: když 3 vejce tak 3 vejce-žloutky s bílkem smajlik Jinak super recept, mám ráda takové dorty

autor: JH (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2013 13:30:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, v receptu píšeš 3 vejce + 1 žloutek. Chápu to tak, že se přidají 3 celé vejce (tedy 3x žloutek+ 3x bílek) a poté 1x jen žloutek. Nebo se přidají 3 bílky a nakonec 1 žloutek ?

autor: Ivana5
vloženo: 17.03.2013 09:07:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chiky: peces na horký vzduch nebo klasicky "vrch a spodek"? Dikysmajlik

autor: SilvieP
vloženo: 28.02.2013 18:56:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikdy dřív jsem nic nepekla a povedlo se mi to hned na poprvý, takže recept chválím! Mamka nevěřila vlastním očím, že jsem pekla sama. :D A určitě to nebylo naposled, byl moc moc dobrej. :)

autor: Žanet (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2013 20:03:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept. Pekla jsem podle Evy 15 minut na 200°C a 35 minut na 110°C. Dala jsem 250g mascarpone, 250g ricotty, 150 g lučiny a byl vynikající. Neroztekl se, podklad nebyl mokrý, naopak sem tam i křupal. Všemi byl pochválen. smajlik Určitě nedělám naposled.

autor: Peti (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2013 15:11:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Povedl se na poprvé dle úprav od ostatních a byl opravdu výborný. Moc děkuji za super recept!smajlik smajlik

autor: Šárinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2012 18:21:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes dělám další. Hnědé BEBE sušenky,250g mascarpone,200g tvarohu a 200g zakysané smetany. Peču tak,jak zde většina radí. :) .. A zítra na něj dám zakysanou smetanu,nastrouhanou čokoládu a jako ozdobu malé pusniky. :) A šup s ním do kavárny. :) smajlik

autor: Šárinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.12.2012 12:03:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím,dortík jsem si zkusila už 2x a byl moc dobrý!:)Druhý jsem dělala jahodový přelitý želatinou. Nesla jsem ho do kavárny,ve které pracuji a zákazníkům velice chutnal.:)..Ale mám dotaz,proč je ten korpus ze sušenek vždy tak mokrý? Moc děkuji za odpověď.smajlik

autor: Michaela (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2012 07:57:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem ho poprvé, podle rad které jsem tu vyčetla, jsem dala míň cukru, ale na mě to je ještě moc sladké, ne ta náplň,ale sušenky, příště koupím nějaké míň sladké. Jinak měl veliký úspěch hlavně u partnera, maminky i přítelových rodičů. Moc děkuji.

autor: Peť (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.12.2012 12:23:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úúúúúúžasný, děkuji smajlik Podruhé dám tedy méně cukru, byl na mě trochu moc sladký, BeBe budu volit čokoládová a vyvaruji se cottage sýru, který jsem vyzkoušela, ale moc mi neseděl. Raději půjdu do zmíněného tvarohu smajlik
Mňam

autor: nikišta (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.12.2012 23:39:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejlepší cheesecake, který jsem kdy jedla!!smajlik OPRAVDU!! Ochutnala jsem více variant tohoto dortu, ale žádný nebyl tak skvělýsmajlikpřítel i přátelé se netačí olizovat, dnes jsem ho pekla znovu smajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 01.12.2012 11:57:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Děkuji všem za vyzkoušení a komentáře.smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2012 11:30:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, pekla jsem ho včera poprvé a je opravdu výborný. Povedl se mi, postupovala jsem podle receptu, akorát dle rad jsem dala méně cukru (170 g) a pekla 15 minut na 200 st. a 35 minut na 110 (horký vzduch, příště zkusím normální, jestli bude rozdíl). Taky příště zkusím vodní lázeň, jak se tady psalo. Jo a do náplně jsem dala malé plátky jablka, asi se to rozvařilo a vůbec to při jídle necítím - ani kousky jablka ani chuť :) Díky za super jednoduchý a srozumitelný a chutný recept :)

autor: Ivona (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.11.2012 12:06:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Delala jsem ho poprve a musim rict,ze je vyborny ..smajlik

autor: Tereza L. (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2012 12:56:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také jsem včera pekla poprvé a zrovna před chvílí jsem jej nakrájela. Je božský! :) Povedl se na jedničku, doporučuji všem :)

autor: Jana V. (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.11.2012 13:52:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky jsem se do něj pustila.. zrovna pomalu chládne v troubě, snad vydržíme do zítrasmajlik

vloženo: 30.10.2012 18:48:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jé, Eli, už vím, co o víkendu připravím !! To je fakt lahoda pro oko a určitě i ústa smajlik V pátek ho spáchám. Tolik kladných hodnocení je snad dostatečná záruka kvality... smajlik

autor: Eliza
vloženo: 30.10.2012 15:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju, ani nevíte, jak mě těší, že se recept podařil tolika kuchařům...smajlik

autor: David Š. (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2012 15:48:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím, včera sem ho vytvořil pro přítelkyni a dnes budeme konzumovat smajlik snad se podařil ale vypadal a voněl výborně, je to tady hezky popsané, chci poděkovat autorce, a ještě frčím na ty jahody smajlik smajlik

autor: Chiky (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2012 09:26:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejlepší, jednoduchý, krásný. smajlik Autorce velké dík a pochvala. smajlik Po přečtení všech komentářů jsem měla trochu obavy, ale vzala si i několik rad. Takže cukru 170g, BEBE sušenky dvou barev, 500g mascarpone, 100g lučiny, při pečení hrnec s vodou pod dortem, pekla jsem 15 min na 200°C a 35 min na 110°C. Jen bych ještě potřebovala ke dvanácti měsíčkům pro maliny nebo jahody smajlik Velké plus smajlik

autor: Vendula (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.09.2012 09:06:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úžasný recept. Pro jistotu jsem pekla 15 minut při 200 a asi 35 minut při 110 a má naprosto skvělou konzistenci. Dopekla jsem ho ve 12 odpoledne a večer u zpráv už jsme mlaskali. Přítelova maminka dokonce nevěřila, že jsem dort dělala já smajlik

autor: Eliza
vloženo: 07.09.2012 16:28:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

isindy: Ivanko, potěšila a moc. Jsem ráda, že se Týna inspirovala u mě..smajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 07.09.2012 15:37:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný smajlik...sice jsem jej nedělala, ale jedla smajlik přivezla mi jej ochutnat dcera, chodí na Topky jak domů a vaří podle nich už běžně...takže Elize bod + a fotku (není moje, smekla jsem ji dceři z FB, kde se hrdě chlubila výtvorem...ale i tak snad potěší) smajlik

autor: Charlie (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2012 10:54:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dort jsem zkoušela včera podruhé (500g mascarpone, 100 pomazánkového másla) a chuťově je naprosto úžasný. Bohužel mi neztuhl tak, jak bych si představovala a největším problémem je taky to, že z toho dortu pořád něco teče (u prvního pokusu taktéž). Sušenkové těsto je naprosto rozmáchané, na tácu neustále nějaká tekutina.... nevíte, jak tomu pro příště zabránit? Nedobře to vypadá a špatně se to i servíruje.
Nejdřív jsem měla lotusky, tentokrát BeBe červené.

autor: Anelik
vloženo: 26.08.2012 17:09:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept!smajlik

Korpus jsem dělala z kakaových Bebe, zakysané smetany jsem nedopatřením koupila menší množství, a tak jsem to doplnila větším množstvím mascarpone.

Povedl se na výbornou.

Děkuji za recept!smajlik

autor: Eliza
vloženo: 26.08.2012 16:06:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoky všichni, kterým jsem neodpověděla. Jsem ráda, že se recept ujal, u někoho se povedl výborně, u někoho méně, ale jsem ráda za každý komentář s vlastní zkušeností a třeba i příspěvkem, jak to jde udělat ještě lépe. Toho si vážím.smajliksmajlik

autor: Veru (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.08.2012 09:26:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dort sem delala jeste s rozmixovanyma ostruzinama a byl vyborny :) jenom kdyz sem ho pekla podle navodu tak byl porad tekuty. nechala sem ho tam pak asi dalsich 20 minut na 110 stupnich a pak sem se na to vykaslala a dala sem ho tam na 200 a byl za chvili hotovy :D ale skvely recept dekuju :)

autor: urbaan
vloženo: 24.08.2012 22:51:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahojte=)) děkuju za fajn recept, srozumitelný postupsmajlik cheesecake už mi odpočívá v ledničce a behem 5 minut bylo z celeho "dortu" 2/4 :D
Dávám bod, moc dobré! děkuji =)

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2012 12:06:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já už tento dortík taky pekla... náplň tvaroh a Lučina a méně cukru. Náplň krásně tuhá, nic neteklo, pekla na roštu, pod ním plech s vodou. Byl luxusní, nejlepší!!! Moc moc děkuji a rozhodně doporučuji!smajlik

autor: Albinka
vloženo: 08.08.2012 13:18:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak včera jsem poprvé upekla tento dort, který byl celkově můj první dort v životě, jakože samostatně bez žádné pomoci a rady :) a povedl se na výbornou, akorát bych tam dala míň cukru a pekla jsem ho tedy tak o 30min déle!, jinak by byl asi ještě dost tekutý, ale zas na druhou stranu jsem to dělala v plynové troubě, tak nevím, jestli to mělo nějaký vliv. Ale recept vřele doporučuju ;)

autor: marketa (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2012 23:02:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahojky Všem.

Dnes jsem delal poprve tento dortík a modlim se aby mi vyšel delaa jsem přesne podle receúptu jen jsem dala jen mascarpoone a dve pomazankoví másla a tu smetanu.na zaklad sušenky BEBE pekla jak se psalo v receptu a už se je v lednici... jen z te formy lehce vyteklo maslo z tech sušenek a troška kremu ze spod. JEN mám strach je to na středu pro meho přitele má svatek a doufam,že do te doby ztuhne a až ho rozkrojí tak nevyteče

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.07.2012 20:04:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle je nejlepší receptsmajlikpovedený hned na první pokus.Komu dělá potíže doporučuji mascarpone,je mnohem hutnější.Ještě lepší a levnější varianta je Mascar z Polné,prodává se v maloobchodní síti Hruška(dá se i doobjednat na přánísmajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/4346-cheesecake/http://www.toprecepty.cz/recept/4346-cheesecake/

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.07.2012 23:05:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kamilka:Ahoj kamilko, je mi 14 let a tento dort se mi podařil bez chyby, nevím čím to je, asi rukama. Recept je dobrý, kamilka asi moc ne-ee:))

autor: AdelaFor
vloženo: 12.07.2012 14:22:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Betty: pouze dno

autor: Betty (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.07.2012 13:12:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tím pečícím papírem mám potáhnout celou formu nebo pouze dno???smajlik

autor: Bara (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.06.2012 22:36:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chce to nechat dele tuhnout kdyz jsem ho zkusila rozkrojit po 15hodinach stale tekl a po asi 26hodinach uz byl super ted ho zkusim nechat dele pect a uvidim jestli bude tuhnuti rychlejsi jinak je moc dobrysmajlik

autor: duliska (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.06.2012 17:49:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkoušela jsem recept už po druhý a nemůžu si stěžovat :) Jen jsem napodruhé přidala trochu pudinkového prášku (pro použití za studena), protože prvně mi krém hodně tekl, a povedlo se, teď je to tak, jak má být. Dávám smajlik

autor: Barborka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.06.2012 22:15:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cheescake znám ze Skotska, baštili jsme ho tam snad každý den. Snad se mi povede alespoň z poloviny tak dobrý, jako jsme si dávali tam :)

autor: AdelaFor
vloženo: 14.05.2012 07:25:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kamilka: já ho dělala z tučných tvarohů, možná je to taky tím a měla jsem v troubě kastrůlek s vodou aby bylo v troubě vlhko.

autor: Kamilka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.05.2012 05:59:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ten dortík se mi roztékal celý.Měla jsem ho tam 10 min. na vyšší teplotu a pak 20min. na 110°C a ještě jsem ho dopékala 10 min. navíc.Mascarpone se mi včera po rozkrájení roztékalo jak vodopád a celé.

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.05.2012 20:43:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dortík byl super. Jen přesně jak Kamila. Potřebovala bych, aby byl trošku "tužší" a to sem ho v troubě nechávala také o pět minut déle jak jsem se dočetla již v předchozích radách. Tak možná ještě déle. Ale jinak fakt super za použití mascarpone a ricoty.

autor: AdelaFor
vloženo: 13.05.2012 20:18:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kamilka: já jsem taky neměla prostředek dopečený, ale stačilo nechat v troubě o 5-10minutek déle, hlavně to chce prstem zkusit, než vypnete troubu, psala jsem to i v předešlém komentáři. Chce to trochu citu a ne se přesně nechat unést receptem smajliksmajlik příště to bude už na jedničku s hvězdičkou

autor: Eliza
vloženo: 13.05.2012 19:02:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kamilka: Mrzí mě to, ale podle komentářů se povedl již řadě kuchařů (i mně). Tak nevím, kde se stala chyba, ale rozumím tvému pocitu...smajlik

autor: Kamilka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.05.2012 18:54:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dort jsem teď chtěla nakrájet,ale všechna náplň mi vyteklasmajlik.pokud vím, měla by pěkně držet pohromadě a být tuhá.Měla jsem to do práce,teď nám to zůstane doma a pouze tak na lžičkusmajliksmajlik.Tento recept není dobrý,já mu dávám smajlik.

autor: Eliza
vloženo: 12.05.2012 17:53:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc mě těší, že je recept tak často a úspěšně realizovaný.smajliksmajlik

autor: Kamilka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.05.2012 16:43:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už ho peču,tak jsem na něho zvědavá.Dělám ho poprvé a do práce pro kolegy.Tak mi držte palečky.smajliksmajlik

autor: AdelaFor
vloženo: 12.05.2012 07:02:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Markéta: Povede, je jednoduchý smajlik

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2012 22:06:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zítra jdu dělat ke druhým narozeninám. Tak jestli se nepovede budu hodně ale hodně smutná!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Jiřina (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.05.2012 17:59:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji moc, recept je výborný v rodině s ním mám velký úspěch, kupuji si mascarpone z Lidlu(vzhledem k ceně to bude asi lepší tvaroh smajlik a dávám o trochu méně cukr. Zítra ho jdu dělat znova, máme o víkendu sraz s přáteli a přidám do něj čokoládu a ozdobím jahůdkama..

autor: AdelaFor
vloženo: 06.05.2012 18:14:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem ho zkusila, a je super, dala jsem tam jen tučný měkký tvaroh, jen bych ho tam nechala o chvilku déle, střed nebyl pořádně dopečený. A pekla jsem v troubě, kde jsem měla daný kastrůlek s vodou. Chuťově je SUPER smajliksmajliksmajliksmajlik Děkuji za recept

autor: ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.04.2012 12:11:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ten dort byl moc dobrýsmajliksmajliksmajlik

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.04.2012 21:31:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já zkusila 500g tvarohu a 125g philadelfie... a výsledek me zklamal, chut byla moc "tvarohova", takze priste to zkusím namíchat jinak..
ale vypada bajecne..

autor: šuty (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2012 23:04:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

topreceptyDneska jsem dělala cheescake poprvé v životě a dopadl na výbornousmajlik Ze surovin jsem použila 250g Ricoty,250g Mascarpone a 100g tvarohu,cukru jen 120g a úplně to stačilo.Dělala jsem ho ve vodní lázni.Velkej plech a v něm kulatou formu obalenou alobalem a zalitou vodou zhruba do poloviny.Jinak vše podle receptu.Dortík ztuhl už během pečení.Po 2hodinách chladnutí v troubě jsme neodolali a museli ochutnat.Smetanu už jsem nahoru nedávala.Opravdu famózní,vřele doporučuji...smajliksmajliksmajlik

autor: Michal (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.04.2012 18:21:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, na kolik stupnu ma byt rozpalena trouba prvnich deset minut co dam kolac do trouby? neni to tam napsane, je tam jen ze po deseti minutach stahnem na 110 °C diky

autor: Eliza
vloženo: 04.04.2012 20:33:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám radost, že se recept osvědčil a chutná...smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.04.2012 20:27:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Peču ho již po třetí, hodně záleží i na tvarohu. Nejlepší je jemný v papíru. Dnes jsem dala mascarpone a tvaroh, tak jsem zvědavá, jaký bude. Vždy byl naprosto úžasný!! Děkujeme za recept, jednoduchý a vynikající!smajliksmajliksmajlik

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2012 14:02:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě ho mám v troubě a čekám...jen se obávám, že jsem pustila horkovzduch...smajlik

autor: Deny (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.03.2012 13:56:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den chtěla bych se zeptat na kolik kousků je tento výborný koláč.smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.03.2012 07:02:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cheesecake jsem dělala dvakrát a pokaždé se povedl. Skvělý recept! smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Coke (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.03.2012 08:19:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,

cheesecake se povedl a je moc dobrý. Akorát příště dám méně cukru, takhle je opravdu hodně sladký.

Místo zakysky nahoru jsem udělala jahodovou omáčku a dortík měl úspěch. smajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.02.2012 19:49:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak dortik je upecen...asi nejvic jsem pomichala ingredience-mam tam jeden nas klasicky mekky tvaroh,lucinu a ricottu smajlik takze uvidime jak se tato kombinace vyvede...pekla jsem o 10min dele,vypadal dost svetly,tak proto,ale ani tech 10min na barve nepridalo...takze ted chladim a pak lednice a zitra ohodnoti navsteva smajlik prijede nam tchyne,tak snad se neztrapnim smajliksmajlik zatim diky smajlik

autor: alička (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.02.2012 12:11:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

budem teprve vařit-péct tak doufám že se povede.smajliksmajliksmajliksmajlik
teď opisuji recept.

autor: Radka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2012 15:11:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaký průměr formy používáte, aby byl dort tak akorát vysoký?

autor: Ila (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.02.2012 10:04:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak nevim, ale pokud clovek chce udelat opravdu dobry cheesecake, aby mu ztuhnul a byl chutove kremovy tudiz smetanovy, je blbost davat mascarpone nebo ricotu...s tim pravym cheesecake to nema vubec nic spolecneho, protoze to chutove neodpovida! takze jako nahrazka budiz ten tvaroh bo lucina..a kdyz nic jineho tak ten syr filadelfia mi chutna trosku jako pomazankove....

autor: Renata (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2012 09:15:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Povedl se.Je moc dobrý....smajlik

autor: Tomáš (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.01.2012 16:55:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Může existovat ještě něco kaloričtějšího?smajlik

autor: Natyollie
vloženo: 20.01.2012 06:55:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak protože, příteli ten cheesecake velice chutnal a má v neděli narozeniny pekla jsem znova.smajlik Tentokrát jsem místo citronu dala jahody smajlik Do náplně na drobno nasekané jahody z konzervy a nahoru dám čerstvé. Cheesecake se již chladí na balkoně. Pokud se mi podaří, přidám fotečky. :)

autor: Natyollie
vloženo: 14.01.2012 19:43:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem Cheesecake podle tohoto receptu akorát jsem dala méně cukru a více sušenek na podklad, protože jsem koupila sušenky v Lidlu (už nevím jaká značka ale ectra máslové) a když jsem do nich přidala máslo, bylo to těsto moc mastné. Do té náplně jsem ještě nastrouhala citronovou kůru. Ale jinak recept pěkný.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 17.11.2011 20:14:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Markéta: Je to tam napsané - jedna zakysaná smetana do krému, druhá na pozdější potření. Vajíčka se zašlehávají do krému, který se nanese na korpus a upeče. Přeji, ať se výsledek podaří...smajlik

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2011 20:08:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,

vajíčka se vmíchávají do sýru? A kam s tou smetanou, do sýru část a pak potřít před podáváním? Nerozumím této části a chtěla bych, aby se dort povedl. Děkuji moc.

autor: elishka
vloženo: 22.10.2011 21:11:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj :) jsem tedka v Kanade tak jsem pouzila syr Philadelphia, nekdo tu rikal, ze mu to neztuhlo, ale me to normalne ztuhlo smajlik byl to narozeninovy dort a tata meho manzela ho dokonce jedl obema rukama jak mu to chutnalo smajlik BEBE susenky jednoznacne medovo oriskove - mnam smajlik

vloženo: 21.10.2011 22:05:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla jsem ho už dvakrát a pokaždé byl úžasný...smajlikPekla jsem ho ve vodní lázni.Dala jsem tam méně cukru a krém jsem udělala z 2 tvarohů a 100 g lučiny a ztuhnul mi tak akorát...

autor: Lucci
vloženo: 22.09.2011 19:01:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept musím opravdu pochválit!!! Hledala jsem nějaký dort, který bych mohla upéct dceři k prvním narozeninám. A jelikož děti v tomto věku zvaroh nemohou a lučinu ano, použila jsem tedy pouze lučinu. Místo bebe sušenek jsem použila "sunarky" - ty jsou vhodné pro děti již od 6 měsíců a navíc jsou také moc dobré. Poprvé, když jsem dort pekla nanečisto, dala jsem tam rovnou celou dávku cukru (250g) bylo to na nás ale opravdu moc sladké, tak když jsem ho dělala na ostro, použila jsem o 100g méně. Aby byl dortík o něco vyšší, místo 600g jsem použila 750g lučiny a použila jsem 4 celá vejce, navíc jsem přidala do "krému" plátky konzervovaných broskví nazpestření.
Dort mi krásně ztuhlu už při dopečení a myslím, že to bylo tím, že jsem použila právě lučinu a né tvaroh - ten obsahuje mnohem více vody, tak se nedivím, pokud někomu dortík neztuhl.

autor: nadeje21 (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.09.2011 10:46:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No.Na chuť to je dobré, ale když se to peklo v troubě,tak to skoro přetékalo dortouvou formu, ale když to vychladlo, tak je toho o půl méně. A já nevím kde udělali soudruzi chybu.

autor: Klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2011 09:57:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem ho včera také poprvé zkusila. Pekla jsem ho spolu se zapékací miskou plnou vody asi o půl hodiny déle, než je uvedeno v receptu, a konzistence do rána super. Jediné co příště změním je množství cukru, přijde mi až moc sladký. Jinak určitě doporučuju! smajlik

autor: Vlaďka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.07.2011 08:59:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takže včera jsem ho pekla podruhé, použila jsem sýr Philadelphia pro srovnání a jsem naprosto zklamaná. Z tohoto sýru mi nejen vůbec neztuhl, ačkoliv jsem ho pekla o 10 min déle, ale ani mi nechutná. Takže zůstávám u tvarohu a lučiny a už žádné experimenty.

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2011 00:27:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem dělala z podobného receptu, do náplně jsem dala tvaroh a žervé. Jediný rozdíl byl asi pouze v tom, že jsem nedávala 3 vejce a žloutek, ale 6 vajec. To bude možná rada pro ty, co jim cheesecake nechce ztuhnout. Mě ztuhnul již při pečení. Nevím, ale jestli neztuhl moc, uvidíme po vychlazení v lednici...smajlik

autor: Vlaďka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.07.2011 19:01:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prošla jsem na netu spoustu receptů na cheesecake a vybrala si tento. Naprosto luxusní mňamka!!! Dala jsem 2 tvarohy a 100g lučiny. Do trouby kastrůlek s vodou.

autor: petuka80
vloženo: 24.06.2011 18:52:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem ho dělala několikrát,není ani pracný,spíše se musí nechat uležet,ale pak to stojí za to..uděluji autorce 10 bodů s hvězdičkou:) smajliksmajlik

autor: janka zo Slovenska (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.06.2011 16:42:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

akurát je upečený, už sa chladí v rúre, uvidíme ďalej...smajliksmajliksmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.06.2011 10:21:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat, jaké bebe sušenky používáte? Děkuju Petra

autor: Sandra (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.05.2011 13:54:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem ho dopekla smajlik vypadá skvěle a chuť (usuzuji z ochutnávky ještě před pečením) bude jistě taky výýýborná! smajlik jsem zvědavá, dělala jsem to bez té vodní lázně, protože jsem na to zapoměla smajlik ale nevadí, zatím vypadá dobře smajlik snad tak bude i chutnat smajlik Jinak před vmíchání sýrů (použila jsem 320g lučiny, 200g pomazánkového krému a 80g žervé) jsem vyšlehala trochu 40%smetany smajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2011 12:31:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kakatko:
já jsem taky dělala podle ženy a život a bylo to BÁ-JEČ-NÉ, skvělá konzistence i chuť. 10 minut jsem ale teda určitě nešlehala. Před pečením to řídší bylo, po pečení už ne smajlik
Jen mě hrozn mrzí, že jsem omylem to číslo ŽaŽ vyhodila smajlik

autor: Eliza
vloženo: 24.02.2011 19:46:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

autor: Ivana41
vloženo: 24.02.2011 16:54:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já zde, uvedla také recept na Cheesecake, základ všeho je, že se opravdu musí péct ve vodní lázni, má pak úplně jinou chuť, když se to neudělá, tak je to jen "dobrý tvarohový koláč", v páře se získá ta pravá chuť

autor: Kamila (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.02.2011 17:01:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I já jsem nedávno pekla "pravý" cheesecake (jde především o použití sýru Philadelphia) a progooglila jsem kde co. Vodní lázeň se dělá tak, že se forma důkladně obalí alobalem, aby se vytvořil obal proti vodě a do poloviny se forma ponoří do pekáče s vodou. Nebo fígl: těsně pod formu (která je pravděpodobně na roštu)se dá plech nebo pekáč s vodou. Jde o vytvoření vlhkého prostředí v troubě. já do toho nakonec nešla (nebyl čas na piplání smajlik) takže jsem to upekla bez toho a klaplo to, jen jsem pekla skoro dvakrát tak dlouho, než bylo uvedeno. Ale byl to jný recept!!! Tenhle vypadá krásně smajlik

autor: zuzi (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.02.2011 18:02:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak a už je v troubě, trochu jste mě vyděsily s tou vodní lázní, vůbec nevím, jak bych to realizovala, doufám, že bude dobrý i bez toho:) Díky za receptsmajlik

autor: rebeka
vloženo: 13.02.2011 20:07:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ten je tééda...přímo fotogenickýsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: be-na (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2010 08:55:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chuťově výborný,ale nezatuhnul ani za 12 hodin, asi půjde do pohárů,škoda!

autor: Lea (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.11.2010 16:16:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chystám se dělat cheesecake, tak jsem pročítala několik receptů a všude uvádějí, že se má při pečení dát do trouby hrnec s vodou nebo péct ve vodní lázni a nepoužívat horkovzduch. Co radíte Vy? Nic takového se u tohoto receptu nepíše a ani zda se peče od spodu, z obou stran nebo s ventilátorem. Prosím poraďte. smajliksmajlik

autor: michsamant
vloženo: 07.11.2010 18:51:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oujeeej smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 07.11.2010 18:51:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem, kteří recept vyzkoušeli, za moc fajn komentáře a doplňky. smajliksmajlik

autor: teniska
vloženo: 07.11.2010 18:01:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no famoznísmajlik výborný nápad na narozeninový dortík a navíc jsem ho už dlouho chtěla vyzkoušet, našla se příležitost a chutná výtečněsmajlik udělala jsem na něm noční oblohu a použila jsem mascarpone(na to nic jiného nemá smajlik), lučinu a tvarohsmajlik

autor: chocolate (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.11.2010 20:34:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klasika je Philadelphia cheese od Kraft, u nás běžně v Bille.

vloženo: 05.11.2010 20:31:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kakatko, neziji u nas, ale zde se dela Cheesecake z cream cheese, coz je v podstate pomazankove maslo, neboj se a udelej ho podle Elizky, recept mam az na mirne odchylky temer stejny a pokazde se povedl.Tady se tvaroh obtizne shani a do tohoto receptu ani nepatri....smajliksmajliksmajlik Muzes udelat i s cokoladousmajlik. Elizce davam bodik....smajliksmajlik

autor: kakatko
vloženo: 05.11.2010 20:12:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkoušela jsem dnes dělat cheesecake podle časopisu žena a život a nic moc teda, škoda, že jsem to neobjevila dřív tady. Na tu náplň je tam napsáno 750g tvarohového sýru, nevěděla jsem jaký a almette je děsně drahý, tak jsem použila 2 tvarohy a lučinu, k tomu se mají dát 4 vajíčka, 150ml smetany a 50g pudinku... to co z toho vzniklo bylo strašně řídké, kdežto na fotce v časopise to bylo tuhé... šlehala jsem 10 minut beze změny, tak jsem přisypala mouku a dala péct. Jako... jíst se to dá, ale recept na nic, takže příště vyzkouším tenhle a už mě nevyděsí, že mám řídkou náplňsmajlik

autor: blueska (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2010 19:40:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla jsem ho nedávno a taky jsem měla strach, že nezatuhne (opravdu byl po dopeceni jako rosol, co do konzistence náplně), ale po noci v lednice byl uz přijatelně pevný a taky jedlýsmajlik a to hoooodně jedlý, takže by asi zmizel i kdyby nezatuhl. Jinak jsem dávala 250g mascarpone a 350 ricottysmajlik

autor: lovie
vloženo: 25.10.2010 08:59:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem cheesecake pekla, na náplnˇjsem použila půl napůl ricottu a mascarpone, na sušenkový korpus karamelové "lotusky". Pekla jsem ho asi hodinu, proože po půl hodince byl ještě tekutý. Pak chladnul asi tři hodinky a do rána v ledničce. A výsledek? Chuťově naprosto neodolatelný, avšak i na druhý den nebyl ztuhlý a pevný podle mých představ. Nicméně ani vyfotit jsem nestihla, ja rychle zmizelsmajlik

autor: Pohadkova_vila (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2010 13:16:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, prave jsem dopekla svuj cheesecake, ale mam problem- vubec neni zatuhly! Mam strach, zda to v lednici ztvrdne, protoze to opravdu nevypada nadejne. mely jste ho take takovy? smajliksmajlik

vloženo: 17.08.2010 08:11:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborné, měla jsem strach že se mi nepovede ale byl výborný. Všichni se jen olizují.smajlik smajlik

autor: drahulin
vloženo: 22.06.2010 21:48:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elismajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 22.06.2010 17:54:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elishko, děkuji za pěknou fotečku a jsem ráda, že jsi se výběrem receptu nezklamala a dortík se ti tak krásně povedl smajlik Dávám si záležet na tom, aby se podle mých receptů dalo uvařit stejně tak, jako jsem podle nich uvařila já, takže mě tvoje reakce těší...smajlik

autor: monikaK
vloženo: 22.06.2010 16:50:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naštěstí se koukáním na fotografie takové bašty nepřibírásmajliksmajlik.Supr!posílám bodík a ukládám

autor: elishka
vloženo: 22.06.2010 16:32:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A je tam smajlik

autor: eliška (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.06.2010 16:24:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ok, tak já se zaregistruju a hned to sem dám :)smajlik

autor: Eliza
vloženo: 21.06.2010 23:33:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliško smajlik, naopak, každá nová fotečka je vítaná... Už se na ni těším...smajlik

autor: isindy
vloženo: 21.06.2010 22:44:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eliško, věřím, že Eliza nebude mít nic proti přidání fotky....jen ji sem vlož a pochlub se, musíš být šikula, když chválí i mamka smajlik - předtím se ale musíš zaregistrovat, neregistrovaní vkládat nemohou smajlik

autor: eliška (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.06.2010 22:42:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ájo - já to dělala z normálního tučného tvarohu a je super, jo ještě jsem tam hodila takovou tu malou kostku Lučiny..

autor: eliška (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.06.2010 22:40:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem ho udělala a je úúúúúúúúúžasnej smajlik Mamka dodala - LUXUSNÍ smajlik!!!

Ráda bych vám ukázala fotku, ale asik to tu nejde co?

autor: Aja (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2010 20:41:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vám to vážně podle toho receptu šlo? smajlik Zkusila jsem dort upéct přesně podle návodu, ale byl neuvěřitelně přeslazený a i se rozjížděl, jak byl trochu řídký. Dělala jsem něco špatně nebo je v receptu nějaký fígl, který mi unikl? Použité sýry: 200 g Lučiny, zbytek termizovaný smetanový sýr Duko rodinka. Dort mi taky moc chutná a chtěla bych si ho připravit sama, tak díky za rady!smajlik

autor: Romajz
vloženo: 06.12.2009 17:24:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný!!!!Dneska jsem ho pekla, neodolala jsem a už jsem ho zkusilasmajlik Recept srozumitelný , přitom mnohem lehčí, než ostatní,co jsem četla. Už se těším na zítra, jaký bude, až se uleží v ledničce. A to jsem masožravecsmajlikMáš další plusík z Orlové.smajlik

autor: Romajz (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.12.2009 17:18:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koláč je výborný, přitom mnohem lehčí, než jiné recepty, co jsem na přípravu tohoto moučníku četla. Nevydržela jsem a už se dneska ochutnala, výýýýýýbornýsmajlik A to jsem zvědavá, jak bude chutnat zítra, až se uleží.smajlik

autor: Tana K
vloženo: 07.04.2009 10:51:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cheesecake, mňam!smajlik Ten já tedy můžu a hlavně čokoládový. Zkuste do sýrové hmoty přidat rozpuštěnou čokoládu, to je pak mana.smajlik Je to sice hutné a stačí kousek, ale kdo by občas nehřešil.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 30.03.2009 00:04:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, měla jsem na mysli Tvoje "Šneky z kuřecího masa"... dokonalé! Osvědčené na valentýnskou večeři smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.03.2009 23:38:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Haničko, vždyť já jsem to tak i pochopila a popravdě mě to potěšilo...smajlik - nevyznělo to blbě, vyznělo to tak, jak mělo (jakože se Ti moje obrázky standardně líbí...smajlik ), takže je vše v pořádku smajliksmajlik
A Merylas, Ty mě nezlob...smajlik, jo?? Vždyť Tvůj recept s kuřecími špízy byl tím impulsem, který mě tady ukotvil...smajlik Tehdy jsem nefotila, ale já to napravím...smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 29.03.2009 23:17:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elííí, jé to mě mrzí, že to tak blbě vyznělosmajlikjá jsem tím jenom chtěla říct, že máš tak perfektní fotky jako profík, že od tebe se ani jiné nedají čekat...smajlik a zrovna tahle, ten dortík je jak k nakousnutí, jen po něm natáhnout ruku......takže bodík a šup do oblíbenýchsmajlik

autor: Merylas
vloženo: 29.03.2009 22:55:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, Ty mě nezlob!........smajliksmajliksmajlik Fotky mám normální a recepty běžné, vařím tak nějak lidově a obyčejně! Vařím často a vařím ráda smajlik a pochvala potěší každého, bych řekla smajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.03.2009 22:46:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doufám, že to vyznělo jako nadsázka, protože to nadsázka byla smajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.03.2009 22:44:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylásku, díky, díky...smajliksmajlik.
Pochvala od autorky tolika krásných fotografií a úžasných receptů prostě musí potěšit každého smajlik. Tuhle mi tu někdo (myslím Hanička Pu) psal, že moje fotky už ani nehodnotí (jakože jsou asi hezké všechny nebo tak nějak...smajlik), ale tím mě moc nepotěšil, já totiž pochvalu slyším ráda...smajliksmajlik Každý to nepřizná... já jo...smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.03.2009 22:31:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě jsem zapomněla dodat - krém dortíku na obrázku je udělaný z 250 g tučného tvarohu, 250 g ricotty a 100 g gervais. Ale myslím, že i jiné kombinace se vyvedou stejně dobře... Nejraději bych použila žervé nebo lučinu s pomazánkovým máslem nebo mascarpone, ale nějak nebylo k dispozici...smajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 29.03.2009 22:29:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli smajlik smajlik Jedeš pořád hezky smajlik Chválím hromadně všechny recepty a fotky smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.03.2009 22:20:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, podle tohoto návodu se Ti povede stejně dobře...smajlik Takže, až se odhodláš, přeji dobrou chuť!! smajlik

autor: maris
vloženo: 29.03.2009 22:14:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na cheesecake se chystám už pěkně dlouho, ale ještě jsem ho nerealizovala. Když vidím ten Tvůj krásný,tak mě to určitě donutí brzy udělat. Moc se Ti povedl, máš ode mě bodíksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.03.2009 18:51:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, děkuji za pochvalu i bodíček smajlik. Ten postup je v podstatě dílem Jany Zatloukalové z Apetitu, podle ní jsem cheesecake dělala a její návod jsem jen zkrátila a lehounce přeformulovala tak, jak jsem dortík připravovalasmajlik. Takže díky patří vlastně jí... Hlavně i proto, že recept opravdu funguje a moučník je ohromně lehounký, chutný a jedlý. Takzvaně: "dobrůtečka" k nedělní kávičce smajliksmajlik

vloženo: 29.03.2009 18:20:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, to je nádhera!!! Ten postup je tak dobrý a srozumitelný, že je dokonce i pro mne!smajliksmajliksmajlik Mám ráda tyhle zákusky, jsou velice vděčnésmajlik Máš plusík z Orlové.smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

jahodovy cheesecake recept cheesecake recept cheescake recept chesse cake originál cheesecake prostřeno recepty dort chesse chess cake recept chessecake recept cheese cake cheeskake chesscake chesse cake recepty chease cake recept recept cheesecake chesecake recept cheescake top recepty recept na cheesecake nejlepší cheesecake chesse cake cheesecake s mascarpone chees cake recept cheese cake recept recept na cheescake cheese cake pravý cheesecake chesse cake recept cheesecake recept originál mascarpone chease cake cheesecake recept originál nepečený recepty cheese cake cheescake chess cake recept na cheese cake cheesecake recept original cheesecake recepty chees cake recepty cheesecake cheesecake pravý cheesecake recept cheesecake mascarpone jahodový cheesecake




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz