Meruňkové Himaláje (v remosce)
Lahodné moučníky nemusíte péct jen v troubě, ale bezvadná je také příprava v remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a ovoci dokonale vláčná. Použít můžete meruňkový kompot, ale také čerstvou úrodu.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 953 kJ / 3 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,44 g |
Tuky | 95,43 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 476,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mám osobně vyzkoušeno, že tyhle moučníky se v teflonové formě remosky nepropečou. Proto doporučuji péct ve formě hliníkové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2021 14:34
9. 2. 2018 19:48
17. 11. 2016 19:02
17. 11. 2016 17:15
14. 6. 2016 12:57
Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to
14. 6. 2016 12:49
14. 6. 2016 11:41
19. 7. 2015 07:39
Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dáA moc lituji toho, že jsem tehdy nevěděla, že v teflonové formě to upéct nejde, i kdyby se člověk rozkrájel.
Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.
18. 7. 2015 22:25
...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
1. ve "studené" Remosce - 40´
2. v rozpálené R. - 35´
V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení
Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...
R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky
Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu Sice jsem si suroviny přepočítal na nehrnky, ale buchýnce to neuškodilo...
No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...
16. 7. 2015 05:02
Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.
Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.
15. 7. 2015 21:20
Dělají-li dva totéž, není to totéž...
Použil jsem marhule přímo ze stromu...
Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...
Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!
A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...
Zítra peču nabeton znovu
15. 7. 2015 14:05
14. 7. 2015 15:27
14. 7. 2015 15:16
14. 7. 2015 11:16
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Právě bylo uvařeno:
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 minutou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 13 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 30 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchta z meruňkového kompotu remoska recepty pečeme s meruňkami jak péci v remosce meruňkova buchta v remosce recepty z remosky co upect v remosce penny meruňkový kompot třaslavá buchta merunkove hinalaje merunkova buchta z remosky koláč himalaje meruňkový koláč v remosce recepty do remosky moučník s broskvemi broskvová buchta buchta s jedním tvarohem a meruňkami buchta s tvarohem a meruňkami buchty pečené v remosce meruňkový koláč do remosky
Suroviny: prášek do pečiva, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, mléko, kompot meruňkový
Meruňkové Himaláje (v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7rE
18 názorů