Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Shirataki nudle (Perfect Pasta) à la čínské nudle II

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 7. 2015 10:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 393 kJ / 333 kcal
Bílkoviny9,45 g
Tuky28,86 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,70 g
Sacharidy7,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Shirataki nudle (shirataki = bílý vodopád), jsou tenké, průsvitné, jakoby želatinové nudle typické pro japonskou kuchyni. Připravují se ze kořene rostliny konjak, která roste v jihovýchodní Asii. Obsahují velké množství rozpustného polysacharidu glukomannan, který v žaludku zvětšuje svůj objem, a tím navozuje pocit zasycení. Bylo prokázáno, že shirataki nudle pomáhají stabilizovat hladiny cukrů v krvi, potlačují „chutě“, pocit hladu a přejídání. Jsou vhodné pro diabetiky, bezlepkáře a pro redukční diety. Nudle nemají samy o sobě žádnou chuť a přejímají chuť toho, s čím se vaří.

Shirataki nudle se dají sehnat od několika výrobců:

Perfect Pasta www.vianaturallis.cz/produkt-perfect-pasta

Slendier www.bioden.cz/slendier/

Shirataki www.shirataki.cz/

Případně hledejte v asijských obchodech a večerkách.

Osobně mám zkušenost s výrobkem Perfect Pasta. Balíček obsahuje 200 g nudlí v nálevu a podle výrobce vyjde na 1-2 porce. Sama mám jedno balení tak akorát k obědu, ale podotýkám, že nejsem na redukční dietě. Nálev z nudlí mi moc nevoní, takže je důkladně v cedníku properu a poté nudle použiji podle receptu.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

31. 7. 2015 20:28

zuzun: Mně ten "zápach" také nepřišel nijak hrozný. Možná záleží na konkrétním výrobci, ale Perfect Pasta jsou opravdu v pohodě.

zuzun

31. 7. 2015 20:25

No konecne jsou Shirataki i u nas! To jsem rada...ja je delavam s makem nebo tvarohem, jinak na testoviny moc nejsem. Skoda, ze jsou drahy.
Nez jsem je koupila, cetla jsem hodne komentaru na jejich "smrad" po otevreni, ale tak hrozny to neni. Rozhodne me to neodradi, stoji za to.

Nonya

31. 7. 2015 12:30

Robim casto, ale trvalo mi dlho prist na to ako ich upravit, to co je tu popisane by vacsine ludi nechutilo, tie slize nepijemne pachnu aj ked sa oplachnu viac krat.

spagetka spagetka

31. 7. 2015 10:26

Supér, to je ta druhá varianta :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: konjac nudle konjak recepty perfect pasta zkušenosti shirataki nudle recept nudle z konjaku konjak recept konjak nudle nudle konjac recepty konjak nudlemi recepty z konjaku nudle s konjaku bramborové shitrataki ecept recept s konjak jak se vaří konjak jak upravit nudle shirataki nudle shirataki nudle konjak konjak nudle a tofu recepty konjak nudle zkušenosti shirataki konjak recept

Suroviny: nudle shirataki, olej arašídový, arašídy, cibulka jarní, zelí čínské, salát bok choy, špenát listový, omáčka sojová, sůl

TopRecepty.cz

Shirataki nudle (Perfect Pasta) à la čínské nudle II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORvp