jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Parížsky šľahačkový zákusok

Parížsky šľahačkový zákusok
nahoru
Parížsky šľahačkový zákusok Parížsky šľahačkový zákusok Parížsky šľahačkový zákusok
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry

Suroviny:

4 žĺtky
300 g práškového cukru
150 ml vody
150 ml oleja
200 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
1 PL kakaa
4 bielky na sneh
plnka:
4 šľahačky
300g horkej čokolády
ríbezľový džem na potretie
kakao na posypanie

Postup přípravy receptu

Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.
Suroviny na cesto spolu vyšlaháme a na koniec zľahka pridáme sneh zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút pri teplote 180. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Parížsky šľahačkový zákusok"

autor: Gabina
vloženo: 20.12.2009 21:31:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný dortík, vrstvu šlehačky jsem ještě proložila kompotovanými broskvemi. Na foto řezu zbyl jen poslední kousek smajlik Tento pařížský krém u nás poslední dobu vede smajliksmajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 31.03.2009 17:25:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To teda zírám, se divím, že na to má žaludek... Je to asi v povaze. Taky neustále sedím u netu a hledám recepty bez fota a co by bylo dobré a chutné. Manžel je vybíravý. A když něco udělám a vidí mě to fotit, tak mi nadává, že jsem prdlá atd.... Ale toto nekalé jednání je opravdu nefér. TIK TAKsmajliksmajlik

vloženo: 31.03.2009 17:02:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doufám, že nám kluci dáte vědět, ta "obhajoba" by mne docela zajímalasmajlik

vloženo: 31.03.2009 15:08:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkujeme za upozornění, fotku jsme smazali a autorku kontaktovali, pokud tuto situaci u nás neobhájí, bude ze soutěže vyřezena.

vloženo: 31.03.2009 13:15:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já to snad ani nechci komentovat. Chápu, že ne všechny mají čas, vařit cokoliv. Já se snažím, jak mohu, už mám doma i docela peklo, že pořád sedím u PC a něco hledám. No, hledám recepty bez fotky. V noci nemůžu usnout a říkám si, bože, co tam zase zítra šoupnu, pak mne ve 2 ráno něco napadne, jdu do mražáku a vytáhnu si maso a ulehám spokojeně. Když vidím tohle, je mi na nic. Kde ses tady vzala tiktak? Tak najednou? Jsem opravdu zvědavá, kolik super receptů nám tady přidáš po soutěžismajlik

autor: Paprika
vloženo: 31.03.2009 12:32:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Po nějaké době jsem opět zavítala a nadchla mně tato úžasná fotka. Pak jsem přečetla komentáře, mrkla na odkaz od Světlany a nadšení je v pr.... v prachu. Mrkla jsem i na tvůj kremeš z medových plátů - tam je to totéž. smajliksmajliksmajliksmajlik
Stojí Ti to za to? Nedávno si tady tvrdila, že ve svém věku nemáš zapotřebí se před někým obhajovat o pravosti svých fotek (myslím, že to bylo u krevet). Měla by ses nad sebou zamyslet, protože ti běží čas - TIK TAK TIK TAK

autor: Svetlana
vloženo: 31.03.2009 11:41:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...už od začátku jsem si nebyla jistá, jestli je ku prospěchu "věci" nějaké soutěžení na tak bezvadných vebech...nevím, já chodím do práce, jsem ráda že jsem ráda, ale opravdu fakt nemám čas denně stát u plotny a denně vařit, péct, krásně to naservírovat, fotit...třeba večer, nebo až na druhý den si řeknu "sakra, mohla jsem to vyfotit", ale je už pozdě...ale - chodím sem ráda...

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 11:31:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

svetlana a tebe vdaka, ze si si dala tu pracu....a ja som prisla k dalsim peknym strankamsmajlik

autor: Merylas
vloženo: 31.03.2009 11:30:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik Já opravdu nemám slov, co je schopný někdo udělat.smajliksmajliksmajlik Myslím, že by měla být možnost vyloučit takové nepoctivé uživatele ze soutěže smajlik A mám dojem, že taky přibyly nějaké fotky k receptům, co foto nemají a podle těch fotek je docela poznat, že podle toho receptu nebylo vařenosmajlik

autor: mirca75
vloženo: 31.03.2009 11:24:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boďku beru samozřejmě zpětsmajliksmajlikAlespoň teoreticky když nejde odmáznout na ostrosmajlik

autor: maris
vloženo: 31.03.2009 11:22:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono to vážně zamrzí, když člověk vidí, jak ostatní poctivě vaří a fotí a Ty se snažíš přijít k hotovému. Mám dojem, že už jsi s tím měla problémy, ne ? Asi jsi nepoučitelná.smajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 31.03.2009 11:22:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Škodasmajlik Proč jste neupekla samasmajlikMrzí mě že jsem se od vás nechala "nachytat"smajlik Zlamala jste měsmajlik

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 11:17:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik tiktak...tak toto ma velmi zamrzelo

autor: Bibinka
vloženo: 31.03.2009 10:44:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, u mě by to řezání zákusků určitě nedopadlo tak, jak je to na fotcesmajlikTaková rovnost a přesnost mi připadá jak sci-fi a jak tak koukám, asi to jinak nebude, už jsem vyzkoušela všechno možný, ale třeba ten fígl na nás čekásmajlik
Tiktak, nechceš nám prozradit, jak řežeš zákusky, že jsou hrany a krém tak rovně jako podle šablonysmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 10:14:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka...moja mamka je byvala profesionalna cukrarka a ked chcem aby som to mala nakrajane *normalne*, tak dojdem vzdy s celym plechom ku nej...neuveris...ma skoro 75 rokov a ruky sa jej trasu ako...ani nechci vediet ako...ale ako to dokaze ona nakrajat!...ja ked vidim tu na tej parizskej slahacke este aj bublinky tak mi je do placu...ja by som to mala pozatahavone raz tam, raz tam a tie ostre hrany...ach josmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 31.03.2009 10:02:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

....vypadá úžasně nakrájený a mně ještě fascinuje ten absolutně krásný rovný povrch...jak na to?...mně vždycky, ale opravdu ať se snažím sebevíc, zůstávají stopy po noži, kterým krém uhlazujismajliksmajlik...je nějaký fígl?...

autor: magdalenka
vloženo: 31.03.2009 10:02:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A k receptu - na 1 šľahačku dávam 100 g kvalitnej čokolády na varenie. V tomto prípade 3 šľahačky a 300 g čokolády. A niekedy do cesta dám za hrsť mletých lieskovcov.

autor: magdalenka
vloženo: 31.03.2009 09:59:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vybušná,
zrejme si moja sestra (teda skoro). Roky rokúce pečiem relatívne dobre. Pokazím efekt krájaním, pretože výsledkom bývajú rôzne tvary a to sa aj snažím...Potom si radšej zavolám na pomoc bystré technické oko, ktoré sa zadíva, rozráta si to, naznačí čiary a úhľadne krája. A výchovne krúti hlavou.

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 09:47:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75 roky rokuce krajam horucim nozom...v pohary mam vzdy dva a po kazdom reze ich obmienam...a stale tvrdim...takto nadherne by som zakusok nenakrajala

autor: mirca75
vloženo: 31.03.2009 09:40:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

TiktaksmajlikTahle Paříž vypadá moc pěkně a hned bych si dala kousek k dopolednímu čajíkusmajlik Dávám boďku
Výbušnásmajliktyhle krémové dorty se poměrně dobře krájí ostrým nožem namočeným v horké vodě.Krém se u toho nože rozpustí a projede jak změklým máslemsmajlikAlespoň takhle to dělám já a funguje tosmajlik

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 09:20:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mne sa nikdy nidky nikdy nepodari takto nadherne nakrajat zakusok


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

pařížskej dort přížský krém slahackove rezy recept slahacka na zakusok tvarohovo slahackovy kolac pařížsky moučník řezy čokoladove s parižskym kremem zákusok foto pařížské zákusky slahackove zakusky vyborny zakusok parsk ahaka slahackovy dort parížsky krém parizsky zakusok zakusky s parižskou šlahačkou kolac s parizskou slahackou slahackove rezy čokoládový parížsky krém rezy s parížskou šlahačkou šľahačkový krém zákusek paříž recept recept na pařižskej dort parizsky slahacka parížský koláč zákusok z parížskej šľahačky jednoduchý parížsky koláč šľahačkový koláč koláč s parížskym krémom pařížský zákusek kolč s parížskou šlahačkou paříž zákusek parížska šľahačka parížsky šľahačkový zákusok recept pařížsky moučník přížský dort recept na přížský dort zákusok šľahačkový zákusok zakusok s parižskym kremom pařížskej krém zákusok s parížskou šľahačkou




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz